Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty – Optymalizacja procesów produkcyjnych i biznesowych w przemyśle spożywczym

Dostępne non-stop

Cel webinarium

eFORUM FoodFakty – Optymalizacja procesów produkcyjnych i biznesowych w przemyśle spożywczym  

Szanowni Państwo!

Budowanie strategii na prostych przewagach rynkowych można uznać obecnie za niewystarczające, a często już po prostu niemożliwe. Teraz trwa walka o każdą linię kosztową na każdym poziomie istotności.

Coraz większym, o ile nie największym potencjalnym wyzwaniem jest niespełnienie tak zwanych wymogów zgodności produktu, a koszty wycofania i ewentualnego kryzysu wizerunkowego często decydują o istnieniu całych firm.

Druga strona to robotyzacja produkcji i intralogistyki. Coraz więcej rozwiązań dostępnych jest również dla branży spożywczej.

Te wszystkie krytyczne procesy można ująć w kilka obszarów, zawsze łączących się z zasobami ludzkimi jako elementem najbardziej zawodnym:

  • Zarządzanie wiedzą i informacją o produkcie
  • Zarządzanie łańcuchem dostaw
  • Procesy produkcyjne
  • Procesy logistyczne

Ilość i tempo procesów, napływających informacji już dawno wykraczają poza możliwości zarządzania nimi bez wsparcia odpowiednimi narzędziami, ale chcąc uzyskać efekt optymalizacji nie wystarczy posiadać dobre narzędzia, niezbędna jest kompleksowa strategia i zaangażowanie całej organizacji.

Serdecznie zapraszam na eFORUM eksperckie – Optymalizacja procesów produkcyjnych i biznesowych w przemyśle spożywczym. Przygotowaliśmy dla Państwa kilka  różnorodnych doniesień, bezpośrednio od najlepszych ekspertów w dziedzinie.

Nie może Państwa zabraknąć, liczymy również, że przekażecie Państwo informację dalej w swoich organizacjach.

 

Webinarium skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, kontroli jakości, logistyce. 

PARTNERZY


 

PARTNER STRATEGICZNY

 

                   

PARTNERZY GŁÓWNI

 

                                    

 PARTNERZY 

 

PARTNER INSTYTUCJONALNY

Program

Wprowadzenie

Powitanie. Co nas czeka w 2022?

Janusz Olejnik - pomysłodawca i założyciel FoodFakty 

Czy wiem na jakim etapie jest moja firma? Mapa drogowa dojścia do I4 (metodologia ADMA)

Tomasz Haiduk Ekspert, Chief Executive Officer Forum Automatyki i Robotyki Polskiej

11:00

Perspektywa – Automatyzacja i robotyzacja

Zwiększenie produktywności w przedsiębiorstwie, dzięki robotyzacji w branży spożywczej – case study

Tomasz Powałka - Inżynier Sprzedaży w Yaskawa Polska Sp. z o.o.

11:15

Jak usprawnić intralogistykę w zakładach spożywczych. Przegląd i wybrane przykłady rozwiązań mobilnych

Piotr Bącała  – Specjalista ds. robotów mobilnych w ASTOR Sp. z o.o. (partner Mobile Industrial Robots)

11:30

Perspektywa – Kreowanie produktów i kontrola jakości produktu i procesu

Od pomysłu do etykiety – efektywne opracowywanie nowych produktów spożywczych

Jacek Punda - Ekspert firmy Infor

 11:45

Jak zoptymalizować procesy produkcji za pomocą analizatorów online – case study

Jerzy Janota – Dyrektor Techniczny w INDUSTA, Autoryzowany przedstawiciel BÜCHI w zakresie pomiarów NIR-Online

12:00

Perspektywa – Zarządzanie informacją w firmie i sytuacje kryzysowe 

Identyfikowalność żywności oraz wycofywanie produktu z rynku ze względów bezpieczeństwa

Jacek Punda - Ekspert firmy Infor

 12:12

Jak zbierać i analizować dane, aby zminimalizować straty na produkcji? Zbieranie oraz analiza danych produkcyjnych dla kontroli jakości oraz minimalizacji strat – obszar procesów pakowania

Krzysztof Zając - Product Manager FDCS, Fenix Systems

12:27

Zarządzanie datami ważności produktów spożywczych - wyzwanie współczesnej logistyki

Witold Statkiewicz - Analityk biznesowy w Sieci Badawczej Łukasiewicz - Poznańskim Instytucie Technologicznym oraz wykładowca akademicki na Wyższej Szkole Logistyki w Poznaniu

12:40

Kryteria sukcesu strategii Przemysł 4.0

 

Co musi robić organizacja żeby osiągnąć sukces w 4.0

prof. Mariusz Bednarek - Wyższa Szkoła Bankowa w Warszawie, Vice CEO Instytut Industry 4.0

 12:55

Sesja Q&A

 13:10

>>POBIERZ PROGRAM eFORUM<<

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn