Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 2

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Rok 2022 jeszcze się nie zakończył, a już go można uznać za rekordowy pod kątem wielkości i ilości kryzysów. Nie ograniczają się one wyłacznie do tych wywołanych zaburzeniami łańcuchów dostaw z powodu wojny w Ukrainie. Pamiętajmy o ogromnym kryzysie związnym z mlekiem dla dzieci w USA i kilkoma związanymi z salmonellą w produktach czekoladowych w EU. Często niespodziewany kryzys powoduje całkowite zniweczenie lat wysiłków i ciężkiej pracy. Warto zrobić możliwie wszytsko, żeby ustrzec się kryzysom, a jak już nas dotkną być przygotowanym.

Dwa ostatnie dni FoodFakty Summit poświęcone są różnorodnym i naszym zdaniem kluczowym wyzwaniom branży. Serdecznie zapraszamy na 18 i 20 października. 

Wydarzenie skierowane do

 Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.

PARTNERZY


 

 

Program

 

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

WYKŁAD WPROWADZAJĄCY

Bezpieczeństwo i jakość żywności a normalizacja

Izabela Ancuta, PKN

Blok 1 - Kryzysy wywołane przez patogeny

Zarządzanie kryzysowe – wybrane zagadnienia z zakresu prawa żywnościowego i obszaru compliance

dr Anna Partyka-Opiela, DZP

Paweł Mirosz, DZP

Zarządzanie zagrożeniami mikrobiologicznymi (Salmonella) w czekoladzie

Tomasz Seliwiorstow, Barry Callebaut

Predictive microbiology - narzędzie do zrozumienia i ograniczenia zagrożeń

Krzysztof Knop, BioMérieux

Audyty sanitarne – narzędzie prewencyjne, ograniczające ryzyko mikrobiologiczne

Radosław Adamiak, CID LINES

Blok 2 - Rosnące ryzyka wycofania żywności

Alkaloidy - czy ryzyko bezpieczeństwa spowodowane występowaniem alkaloidów w żywności jest realne. Przegląd sytuacji

Sylwia Bocian, SGS

Alkaloidy sterydowe na przykładzie glikoalkaloidów: występowanie oraz zmiany ich zawartości w efekcie procesów technologicznych w przetwórstwie ziemniaka

dr hab. Elżbieta Rytel, prof. UP we Wrocławiu, PTTŻ

Blok 3 - Choroby dietozależne

Otyłość - Obesogeny jako zanieczyszczenia żywności, które mogą przyczyniać się do epidemii otyłości

Paulina Średnicka, IBPRS-PIB

Alergie pokarmowe - rosnące wyzwanie zarówno dla konsumentów jak i producentów żywności

dr Joanna Fotschki, PAN w Olsztynie

Sesja Q&A 


Broszura z programem FoodFakty Summit 2022

POBIERZ

 

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.