Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 2

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Rok 2022 jeszcze się nie zakończył, a już go można uznać za rekordowy pod kątem wielkości i ilości kryzysów. Nie ograniczają się one wyłacznie do tych wywołanych zaburzeniami łańcuchów dostaw z powodu wojny w Ukrainie. Pamiętajmy o ogromnym kryzysie związnym z mlekiem dla dzieci w USA i kilkoma związanymi z salmonellą w produktach czekoladowych w EU. Często niespodziewany kryzys powoduje całkowite zniweczenie lat wysiłków i ciężkiej pracy. Warto zrobić możliwie wszytsko, żeby ustrzec się kryzysom, a jak już nas dotkną być przygotowanym.

Dwa ostatnie dni FoodFakty Summit poświęcone są różnorodnym i naszym zdaniem kluczowym wyzwaniom branży. Serdecznie zapraszamy na 18 i 20 października. 

Wydarzenie skierowane do

 Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.

PARTNERZY


 

 

Program

 

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

WYKŁAD WPROWADZAJĄCY

Bezpieczeństwo i jakość żywności a normalizacja

Izabela Ancuta, PKN

Blok 1 - Kryzysy wywołane przez patogeny

Zarządzanie kryzysowe – wybrane zagadnienia z zakresu prawa żywnościowego i obszaru compliance

dr Anna Partyka-Opiela, DZP

Paweł Mirosz, DZP

Zarządzanie zagrożeniami mikrobiologicznymi (Salmonella) w czekoladzie

Tomasz Seliwiorstow, Barry Callebaut

Predictive microbiology - narzędzie do zrozumienia i ograniczenia zagrożeń

Krzysztof Knop, BioMérieux

Audyty sanitarne – narzędzie prewencyjne, ograniczające ryzyko mikrobiologiczne

Radosław Adamiak, CID LINES

Blok 2 - Rosnące ryzyka wycofania żywności

Alkaloidy - czy ryzyko bezpieczeństwa spowodowane występowaniem alkaloidów w żywności jest realne. Przegląd sytuacji

Sylwia Bocian, SGS

Alkaloidy sterydowe na przykładzie glikoalkaloidów: występowanie oraz zmiany ich zawartości w efekcie procesów technologicznych w przetwórstwie ziemniaka

dr hab. Elżbieta Rytel, prof. UP we Wrocławiu, PTTŻ

Blok 3 - Choroby dietozależne

Otyłość - Obesogeny jako zanieczyszczenia żywności, które mogą przyczyniać się do epidemii otyłości

Paulina Średnicka, IBPRS-PIB

Alergie pokarmowe - rosnące wyzwanie zarówno dla konsumentów jak i producentów żywności

dr Joanna Fotschki, PAN w Olsztynie

Sesja Q&A 


Broszura z programem FoodFakty Summit 2022

POBIERZ

 

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.