Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 2

Data: 20.10.2022 11:00

Cel wydarzenia

 

Rok 2022 jeszcze się nie zakończył, a już go można uznać za rekordowy pod kątem wielkości i ilości kryzysów. Nie ograniczają się one wyłacznie do tych wywołanych zaburzeniami łańcuchów dostaw z powodu wojny w Ukrainie. Pamiętajmy o ogromnym kryzysie związnym z mlekiem dla dzieci w USA i kilkoma związanymi z salmonellą w produktach czekoladowych w EU. Często niespodziewany kryzys powoduje całkowite zniweczenie lat wysiłków i ciężkiej pracy. Warto zrobić możliwie wszytsko, żeby ustrzec się kryzysom, a jak już nas dotkną być przygotowanym.

Dwa ostatnie dni FoodFakty Summit poświęcone są różnorodnym i naszym zdaniem kluczowym wyzwaniom branży. Serdecznie zapraszamy na 18 i 20 października. 

Wydarzenie skierowane do

 Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.

PARTNERZY


 

 

Program

 

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

WYKŁAD WPROWADZAJĄCY

Bezpieczeństwo i jakość żywności a normalizacja

Izabela Ancuta, PKN

Blok 1 - Kryzysy wywołane przez patogeny

Zarządzanie kryzysowe – wybrane zagadnienia z zakresu prawa żywnościowego i obszaru compliance

dr Anna Partyka-Opiela, DZP

Paweł Mirosz, DZP

11:20 

Zarządzanie zagrożeniami mikrobiologicznymi (Salmonella) w czekoladzie

Tomasz Seliwiorstow, Barry Callebaut

11:32

Predictive microbiology - narzędzie do zrozumienia i ograniczenia zagrożeń

Krzysztof Knop, BioMérieux

11:47

Uwarunkowania higieniczne linii technologicznych (produkcji sucha, wyrobów czekoladowych)

Radosław Adamiak, CID LINES

12:02 

Blok 2 - Rosnące ryzyka wycofania żywności

Alkaloidy - czy ryzyko bezpieczeństwa spowodowane występowaniem alkaloidów w żywności jest realne. Przegląd sytuacji

Sylwia Bocian, SGS

12:17

Alkaloidy sterydowe na przykładzie glikoalkaloidów: występowanie oraz zmiany ich zawartości w efekcie procesów technologicznych w przetwórstwie ziemniaka

dr hab. Elżbieta Rytel, prof. UP we Wrocławiu, PTTŻ

12:32

Blok 3 - Choroby dietozależne

Otyłość - Obesogeny jako zanieczyszczenia żywności, które mogą przyczyniać się do epidemii otyłości

Paulina Średnicka, IBPRS-PIB

12:47

Alergie pokarmowe - rosnące wyzwanie zarówno dla konsumentów jak i producentów żywności

dr Joanna Fotschki, PAN w Olsztynie

13:02

Sesja Q&A 

 13:17

 Już dzisiaj zapisz się również na kolejne dni tematyczne Foodfakty Summit - na każdy dzień obowiązuje oddzielna rejestracja - udział bezpłatny (kliknij w poniższe obrazy, aby się zarejestrować):

          

 


Broszura z programem FoodFakty Summit 2022

POBIERZ

 

 

Warunki uczestnictwa

Udział w webinarium jest bezpłatny.

Konieczna rejestracja przez poniższy formularz.

Następnie potwierdź swój udział w mailu, który otrzymasz po rejestracji (uwaga! może pojawić się w folderze SPAM).

Rejestracje na adresy e-mail prywatne mogą skutkować brakiem możliwości uczestniczenia w wydarzeniu.

Zarejestruj się już dziś!

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn