eFORUM- Rewolucja opakowaniowa i jej wpływ na środowisko i branżę - Nagranie
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Opakowania są w bardzo dużym stopniu odpowiedzialne za odpady środowiskowe. Szacuje się, że branża spożywcza jest największym odbiorcą opakowań. Ostatnie dwa lata przewrotnie dzięki pandemii to ogromny rozwój branży opakowaniowej związany ze zmianą zwyczajów zakupowych, ale również nowe wyzwania, do których należy się przygotować jak najszybciej. Zaproszeni eksperci przedstawią szerokie spojrzenie na bieżące i przyszłe wyzwania oraz możliwości branży, i z pewnością zainspirują do działań.
Światowy Dzień Żywności FAO w roku 2021 odbywa się 16 października. FoodFakty w ramach swojego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowało dedykowane wydarzenie dla branży spożywczej w Polsce. Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów.
Wydarzenie skierowane do
Do wszytskich, kórzy uczestniczą w tworzeniu strategii opakowaniowej w firmach, ale również osób mających bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje, lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany jest do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarzadząnia jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.
PARTNERZY
Program
Wstęp - FoodFakty Janusz Olejnik - FoodFakty |
Blok Rekopol - Wyzwania dla branży opakowaniowej i jej klientów |
ROP - rozszerzona odpowiedzialność producenta w świetle dyrektywy i przepisów krajowych Michał Mikołajczyk – Prokurent, dyr. ds. sprzedaży - Rekopol |
Ekoprojektowanie a osiąganie celów recyklingu Marta Krawczyk – Pełnomocnik zarządu ds. ZSZ, st. specjalista ds. projektów - Rekopol |
Blok nauka |
Biopolimerowe folie aktywne do żywności dr hab. Sabina Galus - Adiunkt w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji - Instytut Nauk o Żywności, SGGW w Warszawie |
Blok Stowarzyszenia Natureef - Technologie i trendy rynkowe z perspektywy opakowań |
Wstęp/zapowiedź bloku Stowarzyszenia Natureef Jaśmina Solecka - Stowarzyszenie Natureef |
Przyszłość sektora opakowań do żywności w kontekście wymagań Europejskiego Zielonego Ładu prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak - Członek Zarządu Stowarzyszenia Natureef |
Nowoczesne opakowania do żywności – Trendy, materiały i funkcje Robert Gogolewski - Kierownik Działu R&D - CDM Sp. z o.o. |
Najnowsze zmiany prawne w opakowaniach Adam Fotek - Ekspert ds. Badań J.S. Hamilton |
Sesja Q&A |
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera