Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM- Rewolucja opakowaniowa i jej wpływ na środowisko i branżę - Nagranie

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Opakowania są w bardzo dużym stopniu odpowiedzialne za odpady środowiskowe. Szacuje się, że branża spożywcza jest największym odbiorcą opakowań. Ostatnie dwa lata przewrotnie dzięki pandemii to ogromny rozwój branży opakowaniowej związany ze zmianą zwyczajów zakupowych, ale również nowe wyzwania, do których należy się przygotować jak najszybciej. Zaproszeni eksperci przedstawią szerokie spojrzenie na bieżące i przyszłe wyzwania oraz możliwości branży, i z pewnością zainspirują do działań. 

Światowy Dzień Żywności FAO w roku 2021 odbywa się 16 października. FoodFakty w ramach swojego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowało dedykowane wydarzenie dla branży spożywczej w Polsce. Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów.

Wydarzenie skierowane do

Do wszytskich, kórzy uczestniczą w tworzeniu strategii opakowaniowej w firmach, ale również osób mających bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje, lub wpływ na bezpieczeństwo żywności. Zakres i poziom merytoryczny referatów skierowany jest do profesjonalistów z obszaru produkcji, technologii, zarzadząnia jakością, marketingu, komunikacji, zarządzania i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej. Zaproś koniecznie kolegów z firmy.

 

PARTNERZY


 

Program

 Pobierz ulotkę

Wstęp -  FoodFakty

Janusz Olejnik - FoodFakty

Blok Rekopol - Wyzwania dla branży opakowaniowej i jej klientów

ROP - rozszerzona odpowiedzialność producenta w świetle dyrektywy i przepisów krajowych

Michał Mikołajczyk – Prokurent, dyr. ds. sprzedaży - Rekopol

Ekoprojektowanie a osiąganie celów recyklingu

Marta Krawczyk – Pełnomocnik zarządu ds. ZSZ, st. specjalista ds. projektów - Rekopol

Blok nauka

Biopolimerowe folie aktywne do żywności

dr hab. Sabina Galus - Adiunkt w Katedrze Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji - Instytut Nauk o Żywności, SGGW w Warszawie

Blok Stowarzyszenia Natureef - Technologie i trendy rynkowe z perspektywy opakowań

Wstęp/zapowiedź bloku Stowarzyszenia Natureef

Jaśmina Solecka - Stowarzyszenie Natureef

Przyszłość sektora opakowań do żywności w kontekście wymagań Europejskiego Zielonego Ładu

prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak - Członek Zarządu Stowarzyszenia Natureef

Nowoczesne opakowania do żywności – Trendy, materiały i funkcje

Robert Gogolewski - Kierownik Działu R&D  - CDM Sp. z o.o.

Najnowsze zmiany prawne w opakowaniach

Adam Fotek - Ekspert ds. Badań J.S. Hamilton

Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.