Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FFSW: Wyzwania dla systemów żywności – opakowania, zrównoważony rozwój, znakowanie żywności - 14.06

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Wtorek i środę poświęcamy na największe wyzwania dla systemów żywności, często wykraczamy poza ramy samego bezpieczeństwa związanego z produktem, wskazujemy perspektywę konsumenta coraz bardziej dbającego o własne zdrowie i zdrowie planety, mocno podkreślimy rolę opakowania w systemach żywności. Perspektywa bezpieczeństwa zdrowotnego żywnosci nadal pozostanie najważniejszym elementem obrad. 

W programie FFSW odniesimy się również do szerokiej perspektywy globalnych wyzwań zawartych w strategii 2022-2030 oraz celów SDG.

Cechy działań strategicznych Global Strategy for Food Safety:

  • Wybiegać w przyszłość
  • Opierać się na dowodach
  • Człowiek w centrum działań
  • Efektywność ekonomiczna działań

Wydarzenie skierowane do

Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.

Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.

Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności, udział otwarty i bezpłatny dla każdego zaintersowanego tematyką. 

 

eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI


 

 

Program

DZIEŃ 3 - Start godzina 11:00 - logowanie od 10:55

Wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

BLOK I - Opakowania jako integralny element bezpieczeństwa produktu

Zawartość recyklatów w opakowaniach a bezpieczeństwo wyrobów

Marta Krawczyk - REKOPOL Organizacja Odzysku Opakowań

11:10

Trwałość produktu po otwarciu opakowania w kontekście wyroków Sądu

dr inż. Anna Bugajewska - Silliker Polska (Mérieux NutriSciences)

11:25

Jak zamykać obieg opakowań plastikowych? Narzędzia Polskiego Paktu Plastikowego dla firm

Dorota Żmudzińska - Polski Pakt Plastikowy

11:40

Szerokie możliwości spektrometrii mas TOF-MS sprzężonej z chromatografią gazową w analizach bezpieczeństwa żywności i opakowań

Edyta Szyszko - LECO

11:50

BLOK II - Zrównoważone przetwórstwo, produkcja pierwotna i ekosystemy

Zrównoważony rozwój w kontekście badania bakterii wskaźnikowych i organizmów psujących

dr Izabela Michalczyk - NEOGEN

12:05

Program oceny planu dobrostanu zwierząt w ramach Standardu TÜV SÜD Polska, zgodnego z wymaganiami normy ISO/TS 34700:2016 „Zarządzanie Dobrostanem zwierząt”

Aneta Sikorska - TÜV SÜD Polska 

12:20

Niebieska transformacja – rola zrównoważonego rybołówstwa

dr Katarzyna Frankowiak - MSC

12:35

BLOK III - Prace na poziomie Codex Alimentarius

Nowe inicjatywy w zakresie znakowania żywności na forum Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO

Magdalena Kowalska - Punkt Kontaktowy Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski, GIJHARS

12:50

SESJA Q&A - około godziny 13:05

 


Broszura z programem FoodFakty Safety Week

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.