FFSW: Wyzwania dla systemów żywności – produkt, konsument, własność intelektualna - 13.06
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Wtorek i środę poświęcamy na największe wyzwania dla systemów żywności, często wykraczamy poza ramy samego bezpieczeństwa związanego z produktem, wskazujemy perspektywę konsumenta coraz bardziej dbającego o własne zdrowie i zdrowie planety, mocno podkreślimy rolę opakowania w systemach żywności. Perspektywa bezpieczeństwa zdrowotnego żywnosci nadal pozostanie najważniejszym elementem obrad.
W programie FFSW odniesimy się również do szerokiej perspektywy globalnych wyzwań zawartych w strategii 2022-2030 oraz celów SDG.
Cechy działań strategicznych Global Strategy for Food Safety:
- Wybiegać w przyszłość
- Opierać się na dowodach
- Człowiek w centrum działań
- Efektywność ekonomiczna działań
Wydarzenie skierowane do
Program tegorocznego FoodFakty Safety Week jest niezwykle bogaty merytorycznie, skierowany jest do wszystkich, którzy na każdym z etapów łańcucha żywności mają bezpośredni lub pośredni wpływ na decyzje o bezpieczeństwie i jakości żywności.
Zakres i poziom merytoryczny referatów dostosowany jest do potrzeb profesjonalistów z obszaru bezpieczeństwa, zgodności, jakości, produkcji, technologii, marketingu, komunikacji oraz wyższej kadry managerskiej i pozostałych kluczowych obszarów w firmach branży spożywczej.
Podziel się wiedzą o naszym wydarzeniu i zaproś koniecznie kolegów z firmy. Wydarzenie organizowane w ramach misji FoodFakty - Wspólnie Budujemy Kulturę Bezpieczeństwa Żywności, udział otwarty i bezpłatny dla każdego zaintersowanego tematyką.
eFORUM ZORGANIZOWANE DZIĘKI
Program
DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00 - logowanie od 10:55 |
|
Wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
BLOK I - Konsument i komunikacja z konsumentem jako kluczowy element systemu żywności |
|
WYKŁAD WPROWADZAJĄCY Konsument i jego wyzwania. Zdrowie, finanse, a może dobro planety – hierarchia priorytetów w czasach wysokiej inflacji Agnieszka Bujak i Anna Wagner - NielsenIQ |
11:10 |
Czy wiesz co jesz? – Ryzyka dla producenta związane z wyznaczaniem wartości odżywczej i interpretacją danych na etykiecie Dorota Nowak-Mordoń - Intertek Poland |
11:25 |
Opakowanie w sam raz Ewa Badowska-Domagała- Kancelaria Radców Prawnych GDBD | REKOPOL |
11:40 |
BLOK II - Wyzwania i szanse dla systemów żywności |
|
Nowe wyzwania analityczne stawiane przed producentami żywności dr Marcin Gawryś - Shim-pol |
11:55 |
W drodze po szczepionkę na alergię na białko jaj dr hab. Dagmara Złotkowska - Instytut Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności Polskiej Akademii Nauk w Olsztynie |
12:10 |
Wysoka jakość żywności a potencjał produkcyjny gleb Polski. Stan aktualny i wyzwania dr hab. Monika Jakubus, prof. UPP - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu |
12:25 |
BLOK III - Własność intelektualna, integralna część wartości firmy |
|
Skuteczna ochrona własności przemysłowej – zasady, możliwości, korzyści Jacek Romanowicz - Urząd Patentowy RP |
12:45 |
SME Fund 2023: Dofinansowanie do ochrony własności intelektualnej dla małych i średnich przedsiębiorstw w UE Piotr Wiatrowski - Urząd Patentowy RP |
12:55 |
SESJA Q&A - około godziny 13:05 |
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera