Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

FSSC 22000 Auditor Wiodący Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności

Na żądanie Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 40 h

Cel szkolenia

Szkolenie zaprojektowane zostało w taki sposób, aby umożliwić profesjonalistom pozyskanie wiedzy i umiejętności niezbędnych do przeprowadzania auditów pierwszej, drugiej i trzeciej strony na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000 w oparciu o normy ISO 19011, ISO 17021 oraz ISO/TS 22003.

W ciągu pięciu dni szkoleniowych pozyskasz wiedze i umiejętności niezbędne do planowania, przeprowadzenia, raportowania i nadzorowania działań poauditowych w procesie auditowania na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC wersja 5.1. Krok po kroku zostaniesz przeprowadzony przez cały proces audytu od jego inicjowania do działań poauditowych zgodnie z najlepszymi praktykami.

W trakcie kursu pozyskasz wiedze nt zmian jakie wnosi wersja 5.1 systemu zarzadzania bezpieczeństwem żywności FSSC niezależnie od tego czy jest schemat ten jest dla Ciebie nowością czy też miałeś już okazję pracować ze schematem. Szkolenie odwołuje się również do zasad auditowania opisanych w normie ISO 19011.

Nauczysz się jaki jest cel schematu FSSC 22000, jakie są kluczowe zasady skutecznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w odniesieniu do wymagań FSSC wersja 5 oraz w jaki sposób wykazać zgodność podczas auditu certyfikującego.

Szkolenie skierowane do

Dla każdej osoby związanej z organizacją posiadającą / pracującą zgodnie z FSSC 22000 FSMS.

Program

Ten kurs pomoże:

  • Identyfikować cele i korzyści z auditowania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
  • Interpretować wymagania ISO 22000:2018 do celów auditu
  • Interpretować dodatkowe wymagania FSSC 22000 v 5.1
  • Planować i przeprowadzać działania auditowe, tak aby uzyskać wartość dodaną
  • Zapoznać się z podejściem opartym analizie ryzyka (procesy, produkty, przywództwo i proces zarządzania)
  • Zapoznać się z najnowszymi technikami auditowania i  ich odpowiednim użyciem
  • Budować zaufanie udziałowców poprzez zarządzania procesami zgodnie z najnowszymi wymaganiami
  • Spełnić wymagania certyfikacji CQI/IRCA 

Po zakończeniu szkolenia otrzymasz certyfikat CQI/IRCA

Szkolenie obejmuje:

  • materiały szkoleniowe
  • certyfikat

Przejdź do opisu szkolenia dostępnego bezpośrednio na stronie organizatora -> https://page.bsigroup.com/PL-BSI-FOOD-Schedule-FSSC-22000-wymagania-FF-opis

Termin szkolenia na prośbę klienta.

 

Warunki uczestnictwa

Powinieneś posiadać wiedzę nt. ISO 22000 i kluczowych zasad Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Jeżeli nie masz doświadczenia w tej kwestii, sugerujemy uczestnictwo w kursie Wymagania ISO 22000:2018. Pomocnym będzie również, jeśli uczestniczyłeś w kursie dla auditorów wewnętrznych lub zewnętrznych.

Zarejestruj się -> https://page.bsigroup.com/PL-BSI-FOOD-Schedule-FSSC-22000-Auditor-FF-rejestracja

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn