Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

▶️ HACCP - warsztaty dla zespołów (w firmie lub online)

Na żądanie Miejsce:
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

• Uczestnicy dowiedzą się jak powinien wyglądać system zgodny wymaganiami systemów bezpieczeństwa żywności (HACCP, ale też na życzenie systemami GFSI: BRC, IFS, FSSC) i ISO 22000
• Uczestnicy poznają etapy HACCP
• Poznają role i obowiązki członków zespołu HACCP
• Poznają kryteria dla oceny systemu HACCP
• Uczestnicy dowiedzą się jak przygotowywać, planować i przeprowadzać audity wewnętrzne oraz programy auditów wewnętrznych systemu HACCP
• Dowiedzą się jak przygotowywać sprawozdanie z auditu HACCP
• Poznają pomysły jak doskonalić swój system na podstawie dobrych praktyk z rynku

 

Szkolenie może zostać objęte programem: Akademia bezpieczeństwa żywności Lloyd's Register:

Skorzystaj z minimum 3 z 5 naszych kursów w obszarze bezpieczeństwa żywności i IFS 7 i uzyskaj dodatkowy prestiżowy certyfikat poświadczający kompetencje w zakresie znajomości wymagań nowego wydania IFS:

- Wymagania IFS Food 7

- Food Fraud wg IFS Food 7

- Food Defence wg IFS Food 7

- Audytor wewnętrzny IFS Food 7 (i BRC 8)

- Pełnomocnik i Specjalista HACCP

Szkolenie skierowane do

✔️ Członkowie zespołu HACCP
✔️ Liderzy, kierownicy
✔️ Audytorzy wewnętrzni
✔️ Kontrolerzy jakości

Program

Szkolenie wewnętrzne można zrealziować wg programu dedykowanego i połączyć w wymagania z innymi normami obowiązującymi przedsiębiorstwo.

 

Ramowy program szkolenia: 

 1.    Powołanie zespołu HACCP

2.    Opis produktu

3.    Określenie przeznaczenia produktu

4.    Schemat przepływu produktu

5.    Weryfikacja diagramu procesu produkcyjnego

6.    Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i środki kontroli tych zagrożeń

7.    Krytyczne punkty kontroli (CCP)

8.    Ustanowienie limitów krytyczne dla każdego CCP

9.    Ustanowienie systemu monitorowania dla każdego CCP

10.  Ustanowienie planów działań naprawczych

11.  Ustanowienie procedur walidacji, weryfikacji i przeglądu

12.  Ustanowienie kontroli dokumentów i zapisów

13.  Powiązanie HACCP z systemami BRC, IFS, ISO 22000, FSSC 22000

14.  HACCP vs VACCP i TACCP czyli systemy prewencji w zakresie obrony przed zafałszowniami i oszustwami

15.  Podsumowanie i wnioski

Warunki uczestnictwa

W celu ustalenia warunków i terminu należy skontaktować się z organizatorem:

Lloyd's Register:

Mailowo na training.pl@lr.org, telefonicznie +48 58 555 75 03 / +48 733 450 456 lub przez formularz na stronie Lloyd's Register https://www.lr.org/pl-pl/szkolenia/pelnomocnik-bezpieczenstwa-zywnosci/ 

 

⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się w wersji zamkniętej wg programu dedykowanego obejmującego ustalony program zawietajacy m.in odniesienia do innych norm lub branży klienta. 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn