Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Poliuretanowe gąbki i wymazówki

 

BIOING

Pobieranie próbek ze środowiska może nie być tak proste, jak mogłoby się wydawać. Do uzyskania prawidłowego wyniku konieczne jest użycie narzędzia, które:

  • dociera do docelowego obszaru pobierania próbek
  • pobiera próbkę w sposób aseptyczny
  • nie zawiera biocydów
  • neutralizuje pozostałości środków dezynfekujących
  • utrzymuje żywotność mikroorganizmów

 

Pobieranie próbek / wymazów

Nasze zestawy do pobierania próbek (gąbki, wymazówki) są zgodne z ISO 18593: 2018: Mikrobiologia łańcucha pokarmowego – horyzontalne metody określające techniki pobierania próbek z powierzchni. Zaleca się stosowanie sterylnej wymazówki do trudno dostępnych miejsc i obszarów 100 cm2 zaleca się stosowanie gąbki. Natomiast w celu sprawdzenia obecności / braku mikroorganizmów całkowity obszar, z którego pobierane są próbki, powinien być jak największy (jeśli jest dostępny), aby zwiększyć prawdopodobieństwo wychwycenia mikroorganizmów. Zaleca się pobranie próbki z obszaru od 1000 cm2 do 3000 cm2.

Do zbadania takiej powierzchni wskazane jest użycie odpowiedniego narzędzia, takiego jak EZ Reach, PUR Blue, gąbka poliuretanowa SampleRight 

Utrzymanie żywotności mikroorganizmów

Zgodnie z ISO 18593: 2018 próbkę wymazu należy dostarczyć do laboratorium w celu przetworzenia / tak szybko, jak to możliwe, najlepiej w ciągu 24 godzin (powinna być schłodzona!). Jeżeli próbka nie zostanie natychmiast procesowana w laboratorium, można ją przechowywać w lodówce przez maksymalnie 48 godzin od pobrania.

Udowodniono, że nowy, specjalnie opracowany High Capacity Neutralizing broth (HiCap) utrzymuje żywotność komórek do 72 godzin!

Medium jest przeznaczone do stosowania w przemyśle spożywczym i napojów. Neutralizując pozostałości środków dezynfekujących w próbce i utrzymując żywotność zebranych mikroorganizmów przez okres do 72 godzin, HiCap pomaga zapobiegać fałszywie ujemnym wynikom testów i ułatwia dokładną kwantyfikację mikroorganizmów.

 

Odwiedź naszą stronę internetową - BIOING

Słowa kluczowe: wymazówki, gąbki poliuretanowe, monitoring środowiskowy, badania mikrobiologiczne

Skontaktuj się bezpośrednio z firmą:

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

  • * - pole obowiązkowe
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.