Syntezy Miesiąca Strefy Managera - luty/marzec 2025
Data: 21.03.2025 11:00
Cel wydarzenia
Z przyjemnością informujemy, że od 2025 r. ruszamy z nową formułą Syntez Strefy Managera, tak aby jeszcze lepiej odpowiadały na potrzeby branży spożywczej i wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności.
W ramach analiz produktów niebezpiecznych zamiast ogólnego spojrzenia z perspektywy każdego miesiąca, które jest szczegółowo opisane w comiesięcznych raportach Strefy Managera, proponujemy nowy format.
Na podstawie danych RASFF uzupełnionych o inne źródła skupimy się w każdym miesiącu na innej kategorii ryzyka i omówimy z szerszej perspektywy czasu. W marcu w części RASFF zostaną omówione zagrożenia związane z alergenami.
Ponadto w nowej formule część przeglądu zmian w przepisach prawa zostanie uzupełniona o przegląd wybranych projektów nowych aktów. Zapraszamy do zapisów.
Syntezy Miesiąca Strefy Managera to syntetyczna forma ok. 1h spotkania online, które stawia sobie za cel przedstawienie:
- zmian w przepisach żywnościowych i opakowaniowych PL/EU wprowadzonych w poprzedzającym miesiącu, przegląd wybranych projektów nowych aktów
- analiz ryzyka zagrożeń zdrowotnych - w tym miesiącu alergeny
- omówienia trendów zafałszowań żywności, suplementów diety, opakowań na bazie monitoringu Probase360 oraz przedstawienie kilku najciekawszych przypadków
Wydarzenie skierowane do
Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakości, bezpieczeństwa, technologii, innowacji, działań handlowych lub marketingowych w firmach.
Program
Syntezy Miesiąca Strefy Managera – 21.03.2025
PROGRAM |
|
SYNTEZY MIESIĄCA |
|
Wstęp Janusz Olejnik, Foodfakty |
11:00 |
Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety, katalog Novel Food, przegląd wybranych projektów nowych aktów Magdalena Wolska, Foodfakty |
11:05 |
Analizy ryzyka zagrożeń zdrowotnych - przegląd zgłoszeń RASFF związanych z alergenami, analizy ryzyka EFSA Magdalena Hryńko, Foodfakty |
11:30 |
Analizy ryzyka zafałszowań żywności, trendy na podstawie Probase360 Michał Snopkiewicz, Foodfakty |
11:50 |
Warunki uczestnictwa
Warsztaty managerskie są wydarzeniem zamkniętym, stanowiącym element pakietu Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.