Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Syntezy Miesiąca Strefy Managera oraz Warsztat - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI - kwiecień 2023

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Syntezy Miesiąca Strefy Managera to syntetyczna forma 1 h spotkania online, które stawia sobie za cel przedstawienie:

  • zmian w przepisach żywnościowych i opakowaniowych PL/EU wprowadzonych w poprzedzającym miesiącu
  • omówienia notyfikacji RASFF ze wskazaniem trendów i przypadków szczegółnych 
  • omówienia trendów zafałszowań żywności, suplementów diety, opakowań na bazie monitoringu Probase360 oraz przedsatwienie kilku najciekawszych przypadków 

Celem Warsztatów jest umożliwienie spotkania z ekspertami w swojej dziedzinie, których wiedza i doświadczenie wzbogaci uczestników często w obszarach niedostępnej na szkoleniach

Jestem SLO

Wydarzenie skierowane do

Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakości, bezpieczeństwa, technologii, innowacji, działań handlowych lub marketingowych w firmach.

Program

Syntezy Miesiąca i Warsztat Strefy Managera – 14.04.2023

PROGRAM

SYNTEZY MIESIĄCA

Wstęp

Janusz Olejnik, Foodfakty

11:00

Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety, katalog Novel Food

Magdalena Wolska, Foodfakty

11:05

Analizy ryzyka na podstawie danych z systemu RASFF, TOP 10 notyfikacji z danego miesiąca, analizy ryzyka EFSA

Joanna Markwas, Foodfakty

11:35

Analizy ryzyka zafałszowań żywności, trendy na podstawie Probase360 

Michał Snopkiewicz, Foodfakty

11:55

 WARSZTAT - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI 

Warsztat w języku angielskim:

"I’m a SLO": sposób myślenia i ramy rozwoju pozytywnej kultury bezpieczeństwa żywności.

Nuno F. Soares, SLO

 12:10

Od Nuno F. Soares:

W 2018 r. GFSI przeforsowało ją w standardach , aw 2020 r. Codex Alimentarius dodał go do Ogólnych Zasad Higieny Żywności. W 2021 roku FDA w USA uznała ją za jeden z podstawowych elementów Nowej Ery Inteligentniejszego Bezpieczeństwa Żywności, a Unia Europejska wprowadziła ją do prawa.

O czym mówię?

KULTURZE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI

A ty? Jak kultywujesz pozytywną kulturę bezpieczeństwa żywności w swojej organizacji?

Prawdopodobnie słyszałeś i wiesz, że kultura bezpieczeństwa żywności ma fundamentalne znaczenie dla bezpieczeństwa żywności, ale jak możesz to zrobić?

Spotkajmy się na moim warsztacie zorganizowamy w ramach Strefy Managera, na którym postaram się przybliżyć i przekazać moje doświadczenia. Więcej znajdziecie zawsze w moim  E-booku 

 

Warunki uczestnictwa

Syntezy Miesiąca Strefy Managera są wydarzeniem zamkniętym stanowiącym element pakietu Strefy Managera. Nagrania wszystkich archiwalnych spotkań dostępne w Strefie Managera.

Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.