Syntezy Miesiąca Strefy Managera oraz Warsztat - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI - kwiecień 2023
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Syntezy Miesiąca Strefy Managera to syntetyczna forma 1 h spotkania online, które stawia sobie za cel przedstawienie:
- zmian w przepisach żywnościowych i opakowaniowych PL/EU wprowadzonych w poprzedzającym miesiącu
- omówienia notyfikacji RASFF ze wskazaniem trendów i przypadków szczegółnych
- omówienia trendów zafałszowań żywności, suplementów diety, opakowań na bazie monitoringu Probase360 oraz przedsatwienie kilku najciekawszych przypadków
Celem Warsztatów jest umożliwienie spotkania z ekspertami w swojej dziedzinie, których wiedza i doświadczenie wzbogaci uczestników często w obszarach niedostępnej na szkoleniach
Wydarzenie skierowane do
Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakości, bezpieczeństwa, technologii, innowacji, działań handlowych lub marketingowych w firmach.
Program
Syntezy Miesiąca i Warsztat Strefy Managera – 14.04.2023
PROGRAM |
|
SYNTEZY MIESIĄCA |
|
Wstęp Janusz Olejnik, Foodfakty |
11:00 |
Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety, katalog Novel Food Magdalena Wolska, Foodfakty |
11:05 |
Analizy ryzyka na podstawie danych z systemu RASFF, TOP 10 notyfikacji z danego miesiąca, analizy ryzyka EFSA Joanna Markwas, Foodfakty |
11:35 |
Analizy ryzyka zafałszowań żywności, trendy na podstawie Probase360 Michał Snopkiewicz, Foodfakty |
11:55 |
WARSZTAT - KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI |
|
Warsztat w języku angielskim: "I’m a SLO": sposób myślenia i ramy rozwoju pozytywnej kultury bezpieczeństwa żywności. Nuno F. Soares, SLO |
12:10 |
Od Nuno F. Soares:
W 2018 r. GFSI przeforsowało ją w standardach , aw 2020 r. Codex Alimentarius dodał go do Ogólnych Zasad Higieny Żywności. W 2021 roku FDA w USA uznała ją za jeden z podstawowych elementów Nowej Ery Inteligentniejszego Bezpieczeństwa Żywności, a Unia Europejska wprowadziła ją do prawa.
O czym mówię?
KULTURZE BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI
A ty? Jak kultywujesz pozytywną kulturę bezpieczeństwa żywności w swojej organizacji?
Prawdopodobnie słyszałeś i wiesz, że kultura bezpieczeństwa żywności ma fundamentalne znaczenie dla bezpieczeństwa żywności, ale jak możesz to zrobić?
Spotkajmy się na moim warsztacie zorganizowamy w ramach Strefy Managera, na którym postaram się przybliżyć i przekazać moje doświadczenia. Więcej znajdziecie zawsze w moim E-booku
Warunki uczestnictwa
Syntezy Miesiąca Strefy Managera są wydarzeniem zamkniętym stanowiącym element pakietu Strefy Managera. Nagrania wszystkich archiwalnych spotkań dostępne w Strefie Managera.
Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera