Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Syntezy Miesiąca Strefy Managera - styczeń 2023

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Co nowego w zakresie comiesięcznych spotkań online Strefy Managera?

Uwzględniając obciążenie czasowe managerów branży spożywczej proponujemy rozdzielenie spotkań na dwie formuły, każda w wymiarze ok. 1h:

  1. Syntezy Miesiąca Strefy Managera – prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania
  2. Warsztaty Eksperckie Strefy Managera – interaktywne spotkania online z ekspertami w wybranych dziedzinach.

Wydarzenia organizowane będą wspólnie lub w różnych terminach, wszytskie wydarzenia bedą nagrywane i udostępniane w archiwum Strefy Managera. 

 

W trakcie Syntez Miesiaca w ramach  przeglądu zmian w prawie żywnościowym, stosować będziemy nową ujednoliconą klasyfikację przepisów prawnych na 9 kategorii/obszarów:

Każdą kategorię/obszar omówimy ze wskazaniem listy nowych aktów oraz najważniejszych elementów w nich zawartych, wskażemy branże, kórych one dotyczą i istotności danego przepisu według naszej autorskiej klasyfikacji.

Dodatkowo do zmian w prawie wskażemy nowe pozycje w katalogu Novel Food.

W części dedykowanej ryzykom i notyfikacjom RASFF, dodatkowo do standardowego przeglądu miesiąca dodamy:

  • Nasz ranking HOT 10 miesiąca najpoważniejszych notyfikacji bezpieczeństwa żywności w EU,
  • Miesięczny przegląd ocen ryzyka przeprowadzanych przez EFSA.

W części dedykowanej analizom ryzyka zafałszowań na bazie monitoringu Probase360, oprócz standardowego comiesięcznego podsumowania, wskażemy obszary, w których wzrosło ryzyko zafałszowań żywności w tym suplementów diety oraz opakowań.

Proponujemy nową formułę również dla Warsztatów Managerskich Strefy Managera, które stają się niezależną formą interaktywnych spotkań z wybitnymi ekspertami w swoich dziedzinach. Już wkrótce poinformujemy o pierwszych spotkaniach. Serdecznie zapraszamy zainteresowanych ekspertów do kontaktu. Z chęcią omówimy zasady i możliwości współpracy. Obie formuły jednogodzinnych spotkań dają uczestnikom możliwość zadawania pytań na czacie oraz samodzielnej wypowiedzi po zgłoszeniu takiej chęci.

Wydarzenie skierowane do

Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakości, bezpieczeństwa, technologii, innowacji, działań handlowych lub marketingowych w firmach.

Program

Syntezy Miesiąca i Warsztat Strefy Managera – 13.01.2023

PROGRAM

SYNTEZY MIESIĄCA

Wstęp

Janusz Olejnik, Foodfakty

11:00

Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety, katalog Novel Food

Magdalena Wolska, Foodfakty

11:05

Analizy ryzyka na podstawie danych z systemu RASFF, TOP 10 notyfikacji z danego miesiąca, analizy ryzyka EFSA

Joanna Markwas, Foodfakty

11:35

Analizy ryzyka zafałszowań żywności, trendy na podstawie Probase360 

Michał Snopkiewicz, Foodfakty

11:55

Warunki uczestnictwa

Syntezy Miesiąca Strefy Managera są wydarzeniem zamkniętym stanowiącym element pakietu Strefy Managera. Nagrania wszystkich archiwalnych spotkań dostępne w Strefie Managera.

W celu umówienia spotkania indywidualnego prosimy o kontakt bezpośredni na adres strefamanagera@foodfakty.pl 

Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.