Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 17.01.2025 11:00
Cel wydarzenia
Z przyjemnością informujemy, że odświeżyliśmy formułę Syntez Strefy Managera, aby jeszcze lepiej odpowiadały na potrzeby branży spożywczej i wymagania w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Nowy format na podstawie danych RASFF skupi się na dogłębnej analizie zagrożeń zdrowotnych i zostanie uzupełniony o dodatkowe źródła. W styczniu zostaną omówione kluczowe zagrożenia mikrobiologiczne: Listeria monocytogenes oraz Salmonella z uwzględnieniem zgłoszeń za cały 2024 rok. Ponadto część przeglądu zmian w przepisach prawa zostanie uzupełniona o przegląd wybranych projektów nowych aktów. Zapraszamy do zapisów.
Syntezy Miesiąca Strefy Managera to syntetyczna forma ok. 1h spotkania online, które stawia sobie za cel przedstawienie:
Wydarzenie skierowane do
Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakości, bezpieczeństwa, technologii, innowacji, działań handlowych lub marketingowych w firmach.
Program
Syntezy Miesiąca Strefy Managera – 17.01.2025
PROGRAM |
|
SYNTEZY MIESIĄCA |
|
Wstęp Janusz Olejnik, Foodfakty |
11:00 |
Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety, katalog Novel Food, przegląd wybranych projektów nowych aktów Magdalena Wolska, Foodfakty |
11:05 |
Analizy ryzyka zagrożeń zdrowotnych - przegląd Listeria i Salmonella - podsumowanie zgłoszeń w 2024 r., analizy ryzyka EFSA Magdalena Hryńko, Foodfakty |
11:30 |
Analizy ryzyka zafałszowań żywności, trendy na podstawie Probase360 Michał Snopkiewicz, Foodfakty |
11:50 |
Warunki uczestnictwa
Warsztaty managerskie są wydarzeniem zamkniętym, stanowiącym element pakietu Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.