Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Na żądanie Miejsce:
Czas trwania: 16 h
O kryteriach auditusystemów zarządzania bezpieceństwem żywności
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Przeprowadzać i dokumentować audyty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.
Zespołów audytorów wewnerznych które chcą poprawiać i doskonalić się w zakresie realizacji audytów wewnętrznych
Program zależyno od oczekiwań klienta bazujący na standardach funkcjonujących w przedsiębiorstwie i wytycznych norm
Podstawy HACCP i powiązanie z IFS Food 7 / BRCSG for Food Safety 9 lub innymi systemami bezpieczeństwa żywnosci
Kluczowe elementy systemu wpływające na realizację audytu wewnętrznego wg ISO 19011:2018 (wytyczne dla audytowania)
Przygotowanie do audytu
· Program audytów
· Przygotowanie do audytu
· Zakres audytu
· Lista kontrolna
Realizacja -vpodejście 6-eatpowe
· Otwarcie
· Potwierdzenie podstawowych informacji
· Ustalenie procesu
Realizacja - podejście 6-eatpowe cd.
· Poszukiwanie obiektywnych dowodów
· Ponowne sprawdzenie
· Zamkniecie
Po audycie
· Pisanie raportów
· Działania poaudytowe
Podsumowanie, wnioski
W celu ustalenia warunków i terminu należy skontaktować się z organizatorem:
LRQA (Lloyd's Register):
Mailowo na training.pl@lrqa.com , telefonicznie +48 58 555 75 03
Zapytaj organizatora o szczegóły