Warsztat-kierunki i trendy w rozwoju sys. zarz. bezp. i jakością żywności/produktu
Data: 18.11.2025 Miejsce: Gdynia
Czas trwania: 16 h
Cel szkolenia
Warsztat doskonalący – kierunki i trendy w rozwoju systemów zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności/produktu. Warsztat opiera się o zmiany zachodzące w najważniejszych standardach dotyczących bezpieczeństwa żywności/produktu (ISO 22000, FSSC 22000, IFS Food, IFS HPC, IFS PACSecure, BRC GS for Food Safety, BRC GS Packaging Materials, BRC GS Consumer Products – dając możliwość przećwiczenia i przedyskutowania tematów z zakresu bezpieczeństwa i jakości żywności/produktu, które nabierają coraz większego znaczenia.
Szkolenie skierowane do
- pełnomocników systemów zarzadzania bezpieczeństwem żywności/produktu (opakowania, dobra konsumenckie),
- liderów i członków zespołów ds. bezpieczeństwa żywności/produktu.
Program
- kultura bezpieczeństwa i jakości żywności/produktu wg wytycznych GFSI
- food defence
- food fraud
- zarządzanie alergenami
- gotowość i reagowanie na sytuacje awaryjne, incydenty i problemy
- działania doskonalące w oparciu o analizę przyczyn źródłowych problemów i niezgodności
- zarządzanie środowiskiem mikrobiologicznym
- zapobieganie marnowaniu żywności
- nadzorowanie ciał obcych
- zarządzanie infrastrukturą
Warunki uczestnictwa
Rezygnacje ze szkolenia max. 7 dni* przed terminem szkolenia na adres: szkolenia@dnv.com
* W innym przypadku należy opłacić całą kwotę szkolenia.
Link do zapisów: Warsztat doskonalący - bezpieczeństwo żywności
Zapytaj organizatora o szczegóły