Warsztaty Strefy Managera - Prawo, RASFF, zafałszowania oraz temat specjalny - Kultura Bezpieczeństwa Żywności - Styczeń 2022 - branża spożywcza, opakowania, suplementy diety
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera
Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnościowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywności oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1 h spotkania live on-line. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań.
Gość specjalny w styczniu: Cor Groenveld - Market Development Director FSSC 22000 - temat Kultura Bezpieczeństwa Żywności
Formuła spotkania daje chętnym uczestnikom możliwość zadawania pytań na czacie.
Nagrania z wydarzeń udostępniamy w Strefie Managera
Szanowni Państwo,
To pierwsze spotkanie styczniowe jest wyjątkowe, nie tylko z tytułu Nowego Roku 2022, ale przede wszytskim z faktu i wielkiej przyjemności goszczenia na nim jako gościa specjalnego Cora Groenvelda.
Znamy się zawodowo od blisko 20 lat i miałem już przyjemność wielokrotnie go słuchać i dyskutować zagadnienia związane z bezpieczeństwem żywności. To jak Cor przedstawia zagadnienia związane z Kulturą Bezpieczeństwa Żywnosci wydaje się niebywale proste, ale jest to możliwe tylko i wyłacznie ze względu na ogromną zgromadzonę wiedzę i lata praktyki. Nasza "rozmowa" i odpowiedzi na Państwa pytania będą w języku angielskim, ale zapewniam, że w bardzo przystępnej formule.
Serdecznie Pozdrawiam
Wydarzenie skierowane do
Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakości, bezpieczeństwa oraz kształtowania polityki marketingowej w firmach
Program
Agenda
Przegląd i podsumowania za miesiąc grudzień 2021:
- Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety – 30 min
- Przegląd i wnioski płynące ze zgłoszonych produktów niebezpiecznych w systemie RASFF - 20 min
Podsumowanie roku dotyczące zagrożeń z powodu Listerii
- Podsumowanie ilości i rodzajów zafałszowań żywności - 10 min
Gość specjalny: Cor Groenveld - Market Development Director FSSC 22000 - Kultura Bezpieczeństwa Żywności
-
FSSC22000 - Najważniejsze nowości i informacje (wystąpienie w j. angielskim)
-
Kultura Bezpieczeństwa żywności - kluczowe pytania i odpowiedzi (wystąpienie w j. angielskim)
- Sesja Q&A
Warunki uczestnictwa
Comiesięczne warsztaty managerskie są wydarzeniem zamkniętym stanowiącym element pakietu Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera