Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Warsztaty Strefy Managera - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - grudzień 2021 - branża spożywcza, opakowania, suplementy diety

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Comiesięczne podsumowanie Strefy Managera

Ideą warsztatów eksperckich jest przedstawienie klientom Strefy Managera syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnosciowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywnosci oraz zafałszowań z poprzedniego miesiąca w formie 1h spotkania live on-line. Dodatkowo staramy się zapraszać gości specjalnych wnoszących dodatkową wartość merytoryczną do spotkań. 

Gość specjalny w grudniu : Joanna Gałązka - Ekspert Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin

Formuła spotkania daje chętnym szansę ustnych wypowiedzi lub zadawania pytań na czacie.

Nagrania z wydarzeń udostępniamy w Strefie Managera

Wydarzenie skierowane do

Kadra managerska i specjaliści branży spożywczej podejmujący decyzje w obszarze jakosci, bezpieczeństwa oraz kształtowania polityki marketingowej w firmach 

Program

Agenda

Przegląd i podsumowania za miesiąc listopad: 

  • Podsumowanie ilości i rodzajów zafałszowań żywności - 10 min

Listopad 2021 to ponownie wysoka liczba zarejestrowanych przypadków (blisko 220) zafałszowań, głównie z powodu tlenku etylenu, i niezadeklarowanych alergenów - przybliżymy ogólne statystyki, więcej zawsze dostępne w narzędziu Probase360.

  • Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety – 30 min

W listopadzie 2021 r. uchwalonych zostało łącznie 71 zmian w prawie żywnościowym na co złożyły się 53 nowelizacje unijnego prawa oraz 18 zmian w prawie polskim, postaramy się w trybie ekspresowym przybliżyć te najważniejsze oraz NOWOŚĆ bardziej szczegółowo przedstawić jeden lub dwa, które naszym zdaniem zasługują na szczególną uwagę

  • Przegląd i wnioski płynące ze zgłoszonych produktów niebezpiecznych w systemie RASFF - 20 min

Skupimy się na syntetycznej analizie zgłoszeń w systemie RASFF, oraz NOWOŚĆ, każdorazowo poszerzymy analizę wybranego zagrożenia, w tym miesiącu PESTYCYDY

  • Rynek środków ochrony roślin w świetle aktualnej sytuacji prawnej i politycznej w UE  - 20 min 

    Gość specjalny - Joanna Gałązka - Ekspert Polskie Stowarzyszenie Ochrony Roślin

Z chęcią odpowiemy na pytania, ale również Państwa oczekiwania dotyczące formy spotkania i zawartości Strefy Managera.

  • Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa

Comiesięczne warsztaty managerskie są wydarzeniem zamknietym stanowiącym element oferty Strefy Managera

Nagrania wszystkich spotkań dostępne dla klientów Strefy Managera

 

Oferta Strefy Managera jest elementem szerszego projektu Food Safety Culture PL i dostępna jest wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.