Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Warsztaty Strefy Managera - wrzesień 2021 - Prawo żywnościowe, RASFF, zafałszowania - Nagranie

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia


Nagranie z pierwszego warsztatu Strefy Managera

Ideą comiesięcznych warsztatów eksperckich jest przedstawienie managerom branży spożywczej syntezy najważniejszych zmian w prawie żywnosciowym, bieżącej analizy ryzyka i zagrożeń bezpieczeństwa żywnosci oraz zafałszowań w formie spotkania live on-line. Formuła spotkania daje również szansę ustnych wypowiedzi lub zadawania pytań przez uczestników na czacie. Na wybrane warsztaty zapraszać będziemy ekspertów zewnętrznych. 

Kolejne podsumowania minionego miesiąca na żywo będą odbywać się w I połowie nowego miesiąca.

Wydarzenie skierowane do

Tę formę managerskiego przeglądu dedykujemy przede wszystkim członkom Strefy Managera jako kolejny element wartości programu.

Program

Agenda

Przybliżamy sytuację za miesiące lipiec-sierpień 2021 w zakresie: 

  • Zmiany w prawie żywnościowym, opakowaniowym, dot. suplementów diety – 30 min

W lipcu/sierpniu 2021 r. weszło w życie lub zostało zmienionych ponad 100 aktów prawnych, staramy się w trybie ekspresowym przybliżyć te najważniejsze. 

  • Przegląd i wnioski płynące ze zgłoszonych produktów niebezpiecznych w systemie RASFF - 20 min

W lipcu/sierpniu 2021 r. w systemie RASFF pojawiło się ponad 700 przypadków, gro z nich z powodu obecności dodatków zawierających niedopuszczalny w EU tlenek etylenu – oprócz ogólnego przeglądu skupiamy się tym razem na pogłębionej analizie tego zagadnienia.

  • Podsumowanie ilości i rodzajów zafałszowań żywności - 10 min

Lipiec i sierpień 2021 r. to rekordowe ilości zgłoszeń, głównie z powodu wspomnianego tlenku etylenu, ale nie brakowało innych ciekawych przypadków. Przybliżymy ogólne statystyki, więcej zawsze dostępne w narzędziu Probase360.

  • Sesja Q&A

Warunki uczestnictwa

Nagrania dostępne wyłącznie dla użytkowników Strefy Managera

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.