Żywność mrożona i chłodzona – technologie, przechowywanie, transport
Data: 26.11.2020 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zapoznanie z zagadnieniami chłodniczego przechowywania żywności, technologiami i infrastrukturą chłodniczą . Przedstawione zostaną uwarunkowania prawne dotyczące wymagań transportowych oraz zagadnienia i problemy transportu wpływające na jakość przewożonej żywności. Omówione zostanie zagadnienie dotyczące aspektu śladu węglowego w technologiach chłodniczych jako wskaźnik efektu cieplarnianego.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie przeznaczone jest dla producentów i dystrybutorów/przewoźników żywności mrożonej i chłodzonej, dla pracowników chłodni przechowalniczych oraz technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za jakość i bezpieczeństwo żywności.
Program
1. Technologie chłodnicze, komory chłodnicze w przechowywaniu żywności,
2. Trwałość żywności mrożonej i chłodzonej, w tym pakowanej w atmosferze ochronnej MAP.
3. Wpływ wahań temperatury na zmiany jakościowe produktów mrożonych i chłodzonych.
4. Przemiany chemiczne, fizyczne i biochemiczne w żywności mrożonej i chłodzonej
5. Opakowania – funkcje, tendencje
6. Transport – strategiczne ogniwo łańcucha chłodniczego.
7. Tendencje na rynku ostatnich lat
8. Dyskusja
Warunki uczestnictwa
Dokonanie zgłoszenia poprzez jeden z poniższych sposobów:
- formularz zgłoszeniowy
- e-mail: akademia@awuleopard.pl
Po otrzymaniu potwierdzenia o rezerwacji miejsca należy dokonać wpłaty na poniższe konto bankowe (faktury są wydawane uczestnikom podczas szkolenia):
Akademia Wiedzy Użytecznej LeoPard
00-844 Warszawa
Plac Europejski 3
nr rachunku:
PL 62 1440 1101 0000 0000 0233 2345
Na przelewie prosimy umieścić kod szkolenia (ZM1120) oraz nazwiska uczestników.
Zapytaj organizatora o szczegóły