ALERGENY W ŻYWNOŚCI eKONFERENCJA SZKOLENIOWA FOODFAKTY Analiza ryzyka i zarządzanie alergenami w przemyśle spożywczym dzień 2
Data: 18.05.2023 Miejsce:
Czas trwania: 7 h
Cel szkolenia
Celem wydarzenia w formule szkolenia jest przybliżenie problematyki analizy ryzyka występowania alergenów w żywności w aspekcie najnowszych osiągnięć nauki i standardów rekomendowanych przez największe organizacje producentów żywności. Wydarzenie odbędzie się w formule online.
Szkolenie skierowane do
Wszystkich, którzy zajmują się analizą ryzyka, HACCP, zarządzaniem i nadzorem nad produkcją. Szczególnie rekomendowane osobom odpowiedzialnym za znakowanie produktów, weryfikowanie zgodności informacji na etykietach oraz managerom szczebla wyższego zainteresowanych światowymi trendami w zarządzaniu ryzykiem występowania alergenów w żywności i informowaniem o tym ryzyku konsumentów.
Program
PROGRAM START godz. 8:50 - powitanie i wstęp - Janusz Olejnik, FoodFakty |
|
SESJA PORANNA - Perspektywa prawna/Podejście risk based |
|
Co na dzisiaj mówią przepisy w Polsce i EU, jaka jest praktyka inspekcji, główne wyzwania dla producentów Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal |
9:00 |
Use of a quantitative risk assessment to inform consumers of risk from unintentional allergen presence – VITAL 3 Wykorzystanie ilościowej oceny ryzyka do informowania konsumentów o ryzyku wynikającym z niezamierzonej obecności alergenów – VITAL 3 Wykład w języku angielskim Jasmine Lacis-Lee, Allergen Bureau |
9:40 |
“W zakładzie używany jest gluten” - co to oznacza dla bezglutenowego konsumenta Paulina Sabak-Huzior, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej |
10:20 |
Sesja Q&A |
ok. 11:00 |
Przerwa do godz. 12:30 - powitanie po przerwie, informacje od organizatora |
|
SESJA POPOŁUDNIOWA - Risk based c.d./Dodatki do żywności |
|
Okiem praktyka. Wybrane aspekty efektywnego zarządzania ryzykiem występowania alergenów i zarządzania personelem Practical considerations and examples of quantitative allergen risk analysis. What are the key elements and how should this be implemented by a food business operator? Praktyczne rozważania i przykłady ilościowej analizy ryzyka alergenów. Jakie są kluczowe elementy i jak powinien to wdrożyć podmiot działający na rynku spożywczym? Wykład w języku angielskim Marjan van Ravenhorst, Allergenen Consultancy |
12:40 |
Kontrowersje wokół „może zawierać …” okiem praktyków. Podejście bazujące na ocenie ryzyka Joanna Gredka i Szymon Ośko, Animex |
13:20 |
Ryzyko wniesienia czynnika alergennego przez dodatki do żywności Joanna Gajda-Wyrębek, NIZP PZH-PIB |
13:50 |
Sesja Q&A |
ok. 14:20 |
![]() |
ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 1
Warunki uczestnictwa
Oferta |
Firmy produkcyjne i |
Pozostałe firmy np. |
Udział w wybranym jednym dniu – 1 osoba |
590 PLN |
990 PLN |
Udział w dwóch dniach - 1 osoba |
790 PLN |
1490 PLN |
OFERTY SPECJALNE |
||
Pakiet „FIRMA 5” dla 5 uczestników z tej samej firmy w 2 dniach |
990 PLN |
1790 PLN |
DODATKOWY BONUS dla klientów Strefy Managera oraz członków organizacji partnerów wspierających: -10% OD CEN CENNIKOWYCH •ilość pakietów FIRMA 5 ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń •Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem Szkolenie jest nagrywane – dostęp do nagrania w ciągu 10 dni od udostępnienia nagrania ze szkolenia w cenie uczestnictwa online Projekt organizowany z przeznaczeniem dla firm produkcyjnych i dystrybuujących środki spożywcze w ramach Food Safety Culture Initiative PL |
Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze) Inspekcje urzędowe |
Cena za osobę netto |
Udział w jednym wybranym dniu |
200 PLN |
Udział w obu dniach |
300 PLN |
Ceny w tabeli netto, VAT 23%
ZGŁOSZENIE CHĘCI UDZIAŁU
- Poprzez rejestrację wstępną poprzez formularz poniżej
- Wysyłając informację e-mailem na adresy:
foodfakty@foodfakty.pl
joanna.markwas@foodfakty.pl - Telefonicznie pod numer telefonu:
663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456
Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.
Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.
NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW
Zapytaj organizatora o szczegóły