Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

ALERGENY W ŻYWNOŚCI eKONFERENCJA SZKOLENIOWA FOODFAKTY Analiza ryzyka i zarządzanie alergenami w przemyśle spożywczym dzień 2

Data: 18.05.2023 Miejsce:
Czas trwania: 7 h

Cel szkolenia

Celem wydarzenia w formule szkolenia jest przybliżenie problematyki analizy ryzyka występowania alergenów w żywności w aspekcie najnowszych osiągnięć nauki i standardów rekomendowanych przez największe organizacje producentów żywności. Wydarzenie odbędzie się w formule online.

Szkolenie skierowane do

Wszystkich, którzy zajmują się analizą ryzyka, HACCP, zarządzaniem i nadzorem nad produkcją. Szczególnie rekomendowane osobom odpowiedzialnym za znakowanie produktów, weryfikowanie zgodności informacji na etykietach oraz managerom szczebla wyższego zainteresowanych światowymi trendami w zarządzaniu ryzykiem występowania alergenów w żywności i informowaniem o tym ryzyku konsumentów. 

Program

PROGRAM

START godz. 8:50 - powitanie i wstęp - Janusz Olejnik, FoodFakty

SESJA PORANNA - Perspektywa prawna/Podejście risk based 

Co na dzisiaj mówią przepisy w Polsce i EU, jaka jest praktyka inspekcji, główne wyzwania dla producentów

Magdalena Wawrzyniak, Food & Pharma Legal

9:00

Use of a quantitative risk assessment to inform consumers of risk from unintentional allergen presence – VITAL 3

Wykorzystanie ilościowej oceny ryzyka do informowania konsumentów o ryzyku wynikającym z niezamierzonej obecności alergenów – VITAL 3

Wykład w języku angielskim

Jasmine Lacis-Lee, Allergen Bureau

9:40

“W zakładzie używany jest gluten” - co to oznacza dla bezglutenowego konsumenta

Paulina Sabak-Huzior, Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

 10:20

Sesja Q&A

ok. 11:00

Przerwa do godz. 12:30 - powitanie po przerwie, informacje od organizatora

SESJA POPOŁUDNIOWA - Risk based c.d./Dodatki do żywności 

Okiem praktyka. Wybrane aspekty efektywnego zarządzania ryzykiem występowania alergenów i zarządzania personelem

Practical considerations and examples of quantitative allergen risk analysis. What are the key elements and how should this be implemented by a food business operator?

Praktyczne rozważania i przykłady ilościowej analizy ryzyka alergenów. Jakie są kluczowe elementy i jak powinien to wdrożyć podmiot działający na rynku spożywczym?

Wykład w języku angielskim

Marjan van Ravenhorst, Allergenen Consultancy

12:40

Kontrowersje wokół „może zawierać …” okiem praktyków. Podejście bazujące na ocenie ryzyka

Joanna Gredka i Szymon Ośko, Animex

13:20

Ryzyko wniesienia czynnika alergennego przez dodatki do żywności

Joanna Gajda-WyrębekNIZP PZH-PIB

13:50

Sesja Q&A

ok. 14:20

 POBIERZ BROSZURĘ Z PROGRAMEM 


ZGŁOŚ CHĘĆ UDZIAŁU TAKŻE W DNIU 1

Warunki uczestnictwa

Oferta

Firmy produkcyjne i
dystrybuujące środki
spożywcze i opakowania oraz klienci
Strefy Managera

Pozostałe firmy np.
konsultacyjne/
laboratoryjne/dostawcy
dodatków

Udział w wybranym jednym dniu – 1 osoba

590 PLN

990 PLN

Udział w dwóch dniach - 1 osoba

790 PLN

1490 PLN

OFERTY SPECJALNE

Pakiet „FIRMA 5” dla 5 uczestników z tej samej firmy w 2 dniach

990 PLN

1790 PLN

DODATKOWY BONUS dla klientów Strefy Managera oraz członków organizacji partnerów wspierających: -10% OD CEN CENNIKOWYCH

•ilość pakietów FIRMA 5 ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń

•Inne konfiguracje - prosimy o kontakt z konsultantem

Szkolenie jest nagrywane – dostęp do nagrania w ciągu 10 dni od udostępnienia nagrania ze szkolenia w cenie uczestnictwa online

Projekt organizowany z przeznaczeniem dla firm produkcyjnych i dystrybuujących środki spożywcze w ramach Food Safety Culture Initiative PL

Nauka (Uczelnie, Instytuty badawcze)

Inspekcje urzędowe

Cena za osobę netto

Udział w jednym wybranym dniu

200 PLN

Udział w obu dniach

300 PLN

Ceny w tabeli netto, VAT 23%

ZGŁOSZENIE CHĘCI UDZIAŁU

  1. Poprzez rejestrację wstępną poprzez formularz poniżej 
  2. Wysyłając informację e-mailem na adresy:
    foodfakty@foodfakty.pl
    joanna.markwas@foodfakty.pl
  3. Telefonicznie pod numer telefonu:
      663 224 529 lub 600 972 263 lub 507 726 456

Skontaktujemy się z Państwem niezwłocznie.

Każdorazowo skontaktuje się z Państwem nasz konsultant i potwierdzi warunki oraz ustali sposób płatności.

NINIEJSZY FORMULARZ JEST WYŁĄCZNIE WYRAZENIEM WSTĘPNEJ CHĘCI UDZIAŁU - KAŻDORAZOWO SKONTAKTUJEMY SIĘ Z PAŃSTWEM W CELU USTALENIA SZCZEGÓŁÓW

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.