AUDITOR WEWNĘTRZNY SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI IFS w. 8 I BRC w. 9
Data: 15.04.2025 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 16 h
Cel szkolenia
Podczas szkolenia uczestnicy poznają rolę i znaczenie auditów wewnętrznych w obszarze systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz uwarunkowania związane z funkcjonowaniem SZBŻ zgodnie z wymaganiami IFS i BRC. Uczestnicy nabędą praktyczne umiejętności przeprowadzania auditów wewnętrznych w obszarze Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.
Szkolenie skierowane do
Kandydatów na auditorów wewnętrznych SZBŻ wg IFS oraz BRC
Program
Wprowadzenie
- GFSI – ogólne zasady dotyczące bezpieczeństwa żywości
- IFS i BRC a inne standardy SZBŻ
Przypomnienie wymagań standardów w kontekście prowadzenia auditów wewnętrznych
- IFS Food wersja 8
- BRCGS for Food safety wersja 9
Prowadzenie Auditu wewnętrznego (warsztaty praktyczne)
- Wytyczne normy ISO 19011:2018-08 w zakresie prowadzenia auditów wewnętrznych
- Proces auditu wewnętrznego:
- cele auditów wewnętrznych
- auditorzy – kompetencje, role, zadania, obowiązki
- planowanie auditu wewnętrznego
- program auditów
- ocena spostrzeżeń auditowych, niezgodności a spostrzeżenia,
- dowody z auditu
- komunikowanie wyników auditu
- dokumentowanie wyników auditu
- prowadzenie rozmów auditowych
- Rola auditora wiodącego w zespole auditorskim
SESJA PYTAŃ & ODPOWIEDZI
Warunki uczestnictwa
SZKOLENIE ONLINE
Koszt uczestnictwa w szkoleniu: 1150,00 PLN + Vat
10% rabat przy zgłoszeniu od 2 do 3 osób
20% rabat przy zgłoszeniu 4 i większej liczby osób
Wszystkie szczegóły szkolenia dostępne są pod adresem:
Zapraszamy do uczestnictwa
Zapytaj organizatora o szczegóły