Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Auditor Wiodący FSSC 22000: 2018

Data: 23.11.2020 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 40 h

Cel szkolenia

Szkolenie zaprojektowane zostało w taki sposób, aby umożliwić profesjonalistom pozyskanie wiedzy i umiejętności niezbędnych do przeprowadzania auditów pierwszej, drugiej i trzeciej strony na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000 w oparciu o normy ISO 19011, ISO 17021 oraz ISO/TS 22003.

W ciągu pięciu dni szkoleniowych pozyskasz wiedze i umiejętności niezbędne do planowania, przeprowadzenia, raportowania i nadzorowania działań poauditowych w procesie auditowania na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC wersja 5. Krok po kroku zostaniesz przeprowadzony przez cały proces audytu od jego inicjowania do działań poauditowych zgodnie z najlepszymi praktykami.

W trakcie kursu pozyskasz wiedze nt zmian jakie wnosi wersja 5 systemu zarzadzania bezpieczeństwem żywności FSSC niezależnie od tego czy jest schemat ten jest dla Ciebie nowością czy też miałeś już okazję pracować ze schematem. Szkolenie odwołuje się również do zasad audytowania opisanych w normie ISO 19011.

Nauczysz się jaki jest cel schematu FSSC 22000, jakie są kluczowe zasady skutecznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w odniesieniu do wymagań FSSC wersja 5 oraz w jaki sposób wykazać zgodność podczas audytu certyfikującego.

 

Szkolenie skierowane do

Dla każdej osoby związanej z organizacją posiadającą / pracującą zgodnie z FSSC 22000 FSMS.

Program

  • Czego się nauczę?
    Opisać cel standardów FSMS, audytów i audytów certyfikujących trzeciej strony.
    Wyjaśnić role audytora w procesie planowania, przeprowadzania, raportowania i nadzorowania działań poaudytowych zgodnie z ISO 19011, ISO 22003 i ISO/IEC 17021
    Planować, przeprowadzać, raportować oraz koordynować działania poaudytowe FSMS w celu ustalenia zgodności z FSSC 22000 wersją 5 w odniesieniu do ISO 19011, ISO 17021 i ISO/TS 22003

  • Jakie są korzyści?
    Poznanie celów I korzyści audytu systemu FSSC 22000
    Poznanie korzyści poprawnego planowania, przeprowadzenia i koordynowania działań poauditowych
    Przyswojenie zastosowania podejścia opartego na ryzyku w odniesieniu do produktów, procesów, przywództwa i zarządzania
    Dostęp do najnowszych Technik auditowych

Warunki uczestnictwa

Praca z normami w obszarze zarządzania bezpieczeństwem żywności.

Zapisz się na stronie: https://www.bsigroup.com/pl-PL/FSSC-22000-Bezpieczenstwo-Zywnosci/fssc-22000-szkolenia/fssc-22000-wersja-5-szkolenie-auditor-wiodcy/

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn