CQI/IRCA ISO 22000: 2018 Auditor Wiodący Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Data: 08.08.2022 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 40 h
Cel szkolenia
Szkolenie zaprojektowane zostało w taki sposób, aby umożliwić profesjonalistom pozyskanie wiedzy i umiejętności niezbędnych do przeprowadzania auditów pierwszej, drugiej i trzeciej strony na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC 22000 w oparciu o normy ISO 19011, ISO 17021 oraz ISO/TS 22003.
W ciągu pięciu dni szkoleniowych pozyskasz wiedze i umiejętności niezbędne do planowania, przeprowadzenia, raportowania i nadzorowania działań poauditowych w procesie auditowania na zgodność z wymaganiami systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności FSSC wersja 5. Krok po kroku zostaniesz przeprowadzony przez cały proces audytu od jego inicjowania do działań poauditowych zgodnie z najlepszymi praktykami.
W trakcie kursu pozyskasz wiedze nt zmian jakie wnosi wersja 5 systemu zarzadzania bezpieczeństwem żywności FSSC niezależnie od tego czy jest schemat ten jest dla Ciebie nowością czy też miałeś już okazję pracować ze schematem. Szkolenie odwołuje się również do zasad audytowania opisanych w normie ISO 19011.
Nauczysz się jaki jest cel schematu FSSC 22000, jakie są kluczowe zasady skutecznego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w odniesieniu do wymagań FSSC wersja 5 oraz w jaki sposób wykazać zgodność podczas audytu certyfikującego.
Szkolenie skierowane do
Dla każdej osoby związanej z organizacją posiadającą / pracującą zgodnie z FSSC 22000 FSMS.
Program
Czego się nauczę?
- Opisać cel standardów FSMS, audytów i audytów certyfikujących trzeciej strony.
- Wyjaśnić role audytora w procesie planowania, przeprowadzania, raportowania i nadzorowania działań poaudytowych zgodnie z ISO 19011, ISO 22003 i ISO/IEC 17021
- Planować, przeprowadzać, raportować oraz koordynować działania poaudytowe FSMS w celu ustalenia zgodności z FSSC 22000 wersją 5 w odniesieniu do ISO 19011, ISO 17021 i ISO/TS 22003
Jakie są korzyści z udziału w szkoleniu?
- Poznanie celów i korzyści z audytu systemu FSSC 22000
- Poznanie korzyści poprawnego planowania, przeprowadzenia i koordynowania działań poauditowych
- Przyswojenie zastosowania podejścia opartego na ryzyku w odniesieniu do produktów, procesów, przywództwa i zarządzania
- Dostęp do najnowszych Technik auditowych
Przejdź do opisu szkolenia dostępnego bezpośrednio na stronie organizatora -> https://page.bsigroup.com/PL-BSI-FOOD-Schedule-ISO-22000-Auditor-Wiodacy-opis
Warunki uczestnictwa
Praca z normami w obszarze zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Zarejestruj się -> https://page.bsigroup.com/PL-BSI-FOOD-Schedule-ISO-22000-Auditor-Wiodacy-rejestracja
Zapytaj organizatora o szczegóły