Członek / Lider zespołu HACCP WARSZAWA
Data: 19.05.2025 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 16 h
Cel szkolenia
Przygotowanie do pełnienia roli członka zespołu HACCP w ramach normalizowanych systemów zarządzania (ISO 22000, FSSC 22000 v6, BRC GS for Food Safety v9, IFS Food v8).
Szkolenie skierowane do
Członkowie zespołu ds. HACCP, auditorzy wewnętrzni systemu HACCP, technolodzy żywności, osoby zainteresowane tematyką szkolenia.
Program
- wymagania prawne dotyczące systemu HACCP;
- wymagania normy ISO 22000, standardów BRC GS for Food Safety oraz IFS w stosunku do zespołu HACCP;
- przygotowanie do analizy zagrożeń (rodzaje zagrożeń, alergeny, materiały referencyjne);
- praktyczna realizacja 12 etapów systemu HACCP:
- powołanie zespołu HACCP,
- opis produktu i jego przeznaczenie,
- schemat technologiczny i jego weryfikacja,
- przeprowadzenie analizy zagrożeń, działania zapobiegawcze, metodyka oceny,
- kategoryzacja narzędzi nadzoru,
- wyznaczenie punktów CCP oraz limitów krytycznych,
- system monitorowania i działań korygujących,
- weryfikacja systemu i dokumentowanie działań.
- ćwiczenia i dyskusja z uczestnikami.
Warunki uczestnictwa
METODYKA SZKOLENIA:
Szkolenie ma charakter wykładowo-dyskusyjny. Szkolenie prowadzi certyfikowany trener TÜV SÜD Polska.
CZAS TRWANIA:
16 godzin lekcyjnych (19-20.05.2025).
ZAKOŃCZENIE SZKOLENIA:
Szkolenie kończy się uzyskaniem zaświadczenia uczestnictwa w szkoleniu wydanym przez TÜV SÜD Polska.
CENA SZKOLENIA:
1599 PLN netto
Cena obejmuje: udział w szkoleniu, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, zaświadczenie, przerwy kawowe oraz lunch.
Zapytaj organizatora o szczegóły