eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based. Dzień 1.
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
eFORUM FoodFakty – Strategie Plant-based. Dzień 1.
Szanowni Państwo!
Produkty powszechnie nazywane plant-based to już od dawna nie jest moda, to już nie jest nawet trend, obecnie to już zdecydowanie segment rynku i to ten, który rośnie najszybciej.
Im większy będzie ten segment, tym większe wyzwania spotkają producentów ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na klasycznych aspektach bezpieczeństwa żywności.
Rosnące będą również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku, wartości odżywczych.
FoodFakty jako projekt skoncentrowany na obszarach merytorycznych postawił sobie za zadanie stworzenie i rozwijanie platformy wymiany wiedzy w tych obszarach i tym samym do wzmocnienia segmentu, który uznajemy za jeden z najbardziej rozwojowych, również z perspektywy rozwoju rynku polskiego.
Mamy nadzieję, że to wspólne spotkanie przyczyni się nie tylko do zwiększenia wiedzy, ale rozpocznie debatę nad kluczowymi aspektami potrzeb branży, w tym regulacjami prawnymi, które pozwolą na możliwość świadomego i bezpiecznego biznesowo rozwoju tej kategorii.
Serdecznie zapraszam na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!
Wydarzenie skierowane do
Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.
PARTNERZY
Program
PROGRAM WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00 |
|
Blok 1 Rynek i konsument |
|
Perspektywy rozwoju rynku roślinnych alternatyw - dane i trendy rynkowe, plany kluczowych graczy Marcin Tischner, ProVeg |
11:10 |
Czy w Polsce kategoria Plant-based ma szanse rozwoju, a jeśli tak, to czego oczekują konsumenci Grzegorz Mech, GfK Polonia Sp. z o. o. |
11:25 |
Rynek i aspekty prawne produktów plant-based. Jaka jest przyszłość nazewnictwa produktów nawiązujących do produktów konwencjonalnych dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Food Law |
11:40 |
Blok 2 Jakość i technologia |
|
Żywność pochodzenia roślinnego - wyzwania i szanse dla producentów a oczekiwania konsumentów Marcin Krupa, Brenntag |
11:55 |
Białko z roślin strączkowych i oleistych - kluczowe aspekty w produkcji izolatu i koncentratu Adrian Sikora, Flottweg |
12:10 |
Blok 3 Nauka, praktyka i wsparcie instytucjonalne |
|
The plantbased ecosystem in the Netherlands Carolien Spaans, Kingdom of the Netherlands |
12:25 |
W co można przekształcić makuchy wykorzystując mikroorganizmy? Roślinne alternatywy nabiału w zgodzie z ideą zero waste dr inż. Łukasz Łopusiewicz, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie |
12:40 |
Preparaty białek ziemniaka i ich potencjalne możliwości wykorzystania prof. dr hab. inż. Anna Pęksa, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
12:55 |
Sesja Q&A |
13:10 |
Broszura z programem eFORUM Straregie Plant-based
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera