Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based. Dzień 1.

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

eFORUM FoodFakty – Strategie Plant-based. Dzień 1.

Szanowni Państwo!

Produkty powszechnie nazywane plant-based to już od dawna nie jest moda, to już nie jest nawet trend, obecnie to już zdecydowanie segment rynku i to ten, który rośnie najszybciej.

Im większy będzie ten segment, tym większe wyzwania spotkają producentów ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na klasycznych aspektach bezpieczeństwa żywności.

Rosnące będą również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku, wartości odżywczych.

FoodFakty jako projekt skoncentrowany na obszarach merytorycznych postawił sobie za zadanie stworzenie i rozwijanie platformy wymiany wiedzy w tych obszarach i tym samym do wzmocnienia segmentu, który uznajemy za jeden z najbardziej rozwojowych, również z perspektywy rozwoju rynku polskiego.

Mamy nadzieję, że to wspólne spotkanie przyczyni się nie tylko do zwiększenia wiedzy, ale rozpocznie debatę nad kluczowymi aspektami potrzeb branży, w tym regulacjami prawnymi, które pozwolą na możliwość świadomego i bezpiecznego biznesowo rozwoju tej kategorii.

Serdecznie zapraszam na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!

 

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości. 

PARTNERZY


 

Program

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Blok 1

Rynek i konsument

Perspektywy rozwoju rynku roślinnych alternatyw - dane i trendy rynkowe, plany kluczowych graczy

Marcin Tischner, ProVeg

11:10

Czy w Polsce kategoria Plant-based ma szanse rozwoju, a jeśli tak, to czego oczekują konsumenci

Grzegorz Mech, GfK Polonia Sp. z o. o.

11:25

Rynek i aspekty prawne produktów plant-based. Jaka jest przyszłość nazewnictwa produktów nawiązujących do produktów konwencjonalnych

dr Agnieszka Szymecka-WesołowskaFood Law

11:40

Blok 2

Jakość i technologia

Żywność pochodzenia roślinnego - wyzwania i szanse dla producentów a oczekiwania konsumentów

Marcin Krupa, Brenntag 

11:55

Białko z roślin strączkowych i oleistych - kluczowe aspekty w produkcji izolatu i koncentratu

Adrian Sikora, Flottweg

12:10

Blok 3

Nauka, praktyka i wsparcie instytucjonalne 

The plantbased ecosystem in the Netherlands

Carolien SpaansKingdom of the Netherlands

 12:25

W co można przekształcić makuchy wykorzystując mikroorganizmy? Roślinne alternatywy nabiału w zgodzie z ideą zero waste

dr inż. Łukasz Łopusiewicz, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

12:40

Preparaty białek ziemniaka i ich potencjalne możliwości wykorzystania

prof. dr hab. inż. Anna PęksaUniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu 

12:55

Sesja Q&A 

13:10


Broszura z programem eFORUM Straregie Plant-based

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn