eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based. Dzień 2.
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
eFORUM FoodFakty – Strategie Plant-based. Dzień 2.
Szanowni Państwo!
Produkty powszechnie nazywane plant-based to już od dawna nie jest moda, to już nie jest nawet trend, obecnie to już zdecydowanie segment rynku i to ten, który rośnie najszybciej.
Im większy będzie ten segment, tym większe wyzwania spotkają producentów ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na klasycznych aspektach bezpieczeństwa żywności.
Rosnące będą również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku, wartości odżywczych.
FoodFakty jako projekt skoncentrowany na obszarach merytorycznych postawił sobie za zadanie stworzenie i rozwijanie platformy wymiany wiedzy w tych obszarach i tym samym do wzmocnienia segmentu, który uznajemy za jeden z najbardziej rozwojowych, również z perspektywy rozwoju rynku polskiego.
Mamy nadzieję, że to wspólne spotkanie przyczyni się nie tylko do zwiększenia wiedzy, ale rozpocznie debatę nad kluczowymi aspektami potrzeb branży, w tym regulacjami prawnymi, które pozwolą na możliwość świadomego i bezpiecznego biznesowo rozwoju tej kategorii.
Serdecznie zapraszam na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!
Wydarzenie skierowane do
Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości.
PARTNERZY
Program
PROGRAM WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00 |
|
Blok 1 Prawo i praktyka |
|
Czy i kiedy produkty plant-based należy rozpatrywać jako Novel Food? Prawo i praktyka. Znaczenie dla komercjalizacji Izabela Tańska, IGI Food Law |
11:10 |
Blok 2 Jakość i bezpieczeństwo |
|
Ryzyka bezpieczeństwa żywności dla produktów z kategorii plant-based Dorota Nowak-Mordoń, Intertek |
11:25 |
Jak efektywnie kontrolować parametry jakościowe produktów plant-based? Oznaczanie zawartości tłuszczu i białka w żywności pochodzenia roślinnego Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG |
11:40 |
Jak produkować wysokiej jakości białka alternatywne o optymalnej funkcjonalności Benoit Fradin, PALL Corporation |
11:55 |
Blok 3 Rynek, zdrowie i konsument |
|
Postawy wobec diet roślinnych w kontekście zdrowia i aktywności fizycznej Katarzyna Sałata, RoślinnieJemy |
12:07 |
Wartość odżywcza białkowych preparatów konopnych oraz aktualny stan rynku dr inż. Dorota Ogrodowska i dr inż. Grzegorz Dąbrowski, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie |
12:22 |
Bakterie i procesy fermentacyjne do produktów plant-based dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie |
12:37 |
Sesja Q&A |
12:52 |
Broszura z programem eFORUM Strategie Plant-based
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera