Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based. Dzień 2.

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

eFORUM FoodFakty – Strategie Plant-based. Dzień 2.

Szanowni Państwo!

Produkty powszechnie nazywane plant-based to już od dawna nie jest moda, to już nie jest nawet trend, obecnie to już zdecydowanie segment rynku i to ten, który rośnie najszybciej.

Im większy będzie ten segment, tym większe wyzwania spotkają producentów ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na klasycznych aspektach bezpieczeństwa żywności.

Rosnące będą również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku, wartości odżywczych.

FoodFakty jako projekt skoncentrowany na obszarach merytorycznych postawił sobie za zadanie stworzenie i rozwijanie platformy wymiany wiedzy w tych obszarach i tym samym do wzmocnienia segmentu, który uznajemy za jeden z najbardziej rozwojowych, również z perspektywy rozwoju rynku polskiego.

Mamy nadzieję, że to wspólne spotkanie przyczyni się nie tylko do zwiększenia wiedzy, ale rozpocznie debatę nad kluczowymi aspektami potrzeb branży, w tym regulacjami prawnymi, które pozwolą na możliwość świadomego i bezpiecznego biznesowo rozwoju tej kategorii.

Serdecznie zapraszam na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!

 

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości. 

PARTNERZY


 

Program

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Blok 1

Prawo i praktyka

Czy i kiedy produkty plant-based należy rozpatrywać jako Novel Food? Prawo i praktyka. Znaczenie dla komercjalizacji

Izabela Tańska, IGI Food Law

11:10

Blok 2

Jakość i bezpieczeństwo

Ryzyka bezpieczeństwa żywności dla produktów z kategorii plant-based

Dorota Nowak-Mordoń, Intertek

11:25

Jak efektywnie kontrolować parametry jakościowe produktów plant-based? Oznaczanie zawartości tłuszczu i białka w żywności pochodzenia roślinnego

Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG

11:40

Jak produkować wysokiej jakości białka alternatywne o optymalnej funkcjonalności

Benoit Fradin, PALL Corporation

11:55

Blok 3

Rynek, zdrowie i konsument 

Postawy wobec diet roślinnych w kontekście zdrowia i aktywności fizycznej

Katarzyna SałataRoślinnieJemy

 12:07

Wartość odżywcza białkowych preparatów konopnych oraz aktualny stan rynku

dr inż. Dorota Ogrodowska i dr inż. Grzegorz Dąbrowski, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

12:22

Bakterie i procesy fermentacyjne do produktów plant-based

dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie 

12:37

Sesja Q&A 

12:52

 


Broszura z programem eFORUM Strategie Plant-based

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.