Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty - Strategie Plant-based. Dzień 2.

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

eFORUM FoodFakty – Strategie Plant-based. Dzień 2.

Szanowni Państwo!

Produkty powszechnie nazywane plant-based to już od dawna nie jest moda, to już nie jest nawet trend, obecnie to już zdecydowanie segment rynku i to ten, który rośnie najszybciej.

Im większy będzie ten segment, tym większe wyzwania spotkają producentów ze względu na praktycznie każdy obszar, począwszy od dostępu do surowców, formulacji, zwiększania skali, zastosowanych technologii i urządzeń kończąc na klasycznych aspektach bezpieczeństwa żywności.

Rosnące będą również oczekiwania konsumentów pod kątem funkcjonalności, smaku, wartości odżywczych.

FoodFakty jako projekt skoncentrowany na obszarach merytorycznych postawił sobie za zadanie stworzenie i rozwijanie platformy wymiany wiedzy w tych obszarach i tym samym do wzmocnienia segmentu, który uznajemy za jeden z najbardziej rozwojowych, również z perspektywy rozwoju rynku polskiego.

Mamy nadzieję, że to wspólne spotkanie przyczyni się nie tylko do zwiększenia wiedzy, ale rozpocznie debatę nad kluczowymi aspektami potrzeb branży, w tym regulacjami prawnymi, które pozwolą na możliwość świadomego i bezpiecznego biznesowo rozwoju tej kategorii.

Serdecznie zapraszam na eFORUM eksperckie. Okazji do tak szerokiego spojrzenia na kategorię żywności plant-based nie można przegapić!

 

Wydarzenie skierowane do

Managerów i specjalistów branży spożywczej, wszystkich którzy uczestniczą w procesie produkcji, technologii, R&D, kontroli jakości. 

PARTNERZY


 

Program

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

Blok 1

Prawo i praktyka

Czy i kiedy produkty plant-based należy rozpatrywać jako Novel Food? Prawo i praktyka. Znaczenie dla komercjalizacji

Izabela Tańska, IGI Food Law

11:10

Blok 2

Jakość i bezpieczeństwo

Ryzyka bezpieczeństwa żywności dla produktów z kategorii plant-based

Dorota Nowak-Mordoń, Intertek

11:25

Jak efektywnie kontrolować parametry jakościowe produktów plant-based? Oznaczanie zawartości tłuszczu i białka w żywności pochodzenia roślinnego

Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG

11:40

Jak produkować wysokiej jakości białka alternatywne o optymalnej funkcjonalności

Benoit Fradin, PALL Corporation

11:55

Blok 3

Rynek, zdrowie i konsument 

Postawy wobec diet roślinnych w kontekście zdrowia i aktywności fizycznej

Katarzyna SałataRoślinnieJemy

 12:07

Wartość odżywcza białkowych preparatów konopnych oraz aktualny stan rynku

dr inż. Dorota Ogrodowska i dr inż. Grzegorz Dąbrowski, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

12:22

Bakterie i procesy fermentacyjne do produktów plant-based

dr hab. Dorota Zielińska, prof. SGGW, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie 

12:37

Sesja Q&A 

12:52

 


Broszura z programem eFORUM Strategie Plant-based

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn