Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty Summit - Globalne i rosnące zagrożenia w systemach żywności

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Obchody Światowego Dnia Żywności FAO, jak co roku odbywają się 16 października. FoodFakty ponownie pozostaje w ścisłej komunikacji z biurem organizatora światowych obchodów i w ramach naszego polskiego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowaliśmy już trzecią edycję dedykowanego tej okazji wydarzenia dla branży spożywczej w Polsce – FoodFakty Summit.

Motto tegorocznych obchodów to: "Woda to życie. Woda to pożywienie. Nie pozostawiaj nikogo z tyłu."

Zwyczajowo FoodFakty rozszerzają perspektywę i drugi dzień poświęcony zostanie wybranym wyzwaniom dla bezpieczeństwa żywności.

Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów.

Wydarzenie skierowane do

Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.

PARTNERZY


 

Program

DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00

Powitanie - wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

Zagrożenia zdrowotne: Analiza globalnych pandemii, epidemiologii chorób zakaźnych i innych zagrożeń zdrowotnych, które wpływają na zdolność dostarczania żywności

dr Justyna Korycka-Korwek - Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Sp. z o.o.

11:10

Mykotoksyny wytwarzane przez grzyby Fusarium: Zrozumienie, skutki i zapobieganie

Grzegorz Niezbecki - Prognosis Biotech 

11:30

Czy alergeny w żywności stanowią duże zagrożenie dla współczesnego konsumenta? Wyzwania analityczne w technikach chromatografii cieczowej

dr inż. Paweł Stalica - Shim-pol A.M. Borzymowski

11:45

Spektrometria mas TOFMS w kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności: analiza pestycydów

Edyta Szyszko - LECO

12:00

Bezpieczeństwo instalacji wodorowych

Aleksander Gołąbek - TÜV SÜD

12:15

Mikroplastik w wodzie do picia

dr inż. Katarzyna Moraczewska-Majkut i dr inż. Witold K. Nocoń - Politechnika Śląska

12:30

Przeciwdziałanie i ograniczenie zanieczyszczeń żywności ołowiem - prace na forum Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw Zanieczyszczeń Żywności

Joanna Maryniak-Szpilarska, Główny specjalista, Biuro Współpracy Międzynarodowej, GIJHARS, Punkt Kontaktowy KKŻ FAO/WHO dla Polski

12:50

SESJA Q&A -  13:05

POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - Summit 2023

POBIERZ

 

ZAPISZ SIĘ TAKŻE


 

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.