eFORUM FoodFakty Summit - Globalne i rosnące zagrożenia w systemach żywności
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Obchody Światowego Dnia Żywności FAO, jak co roku odbywają się 16 października. FoodFakty ponownie pozostaje w ścisłej komunikacji z biurem organizatora światowych obchodów i w ramach naszego polskiego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowaliśmy już trzecią edycję dedykowanego tej okazji wydarzenia dla branży spożywczej w Polsce – FoodFakty Summit.
Motto tegorocznych obchodów to: "Woda to życie. Woda to pożywienie. Nie pozostawiaj nikogo z tyłu."
Zwyczajowo FoodFakty rozszerzają perspektywę i drugi dzień poświęcony zostanie wybranym wyzwaniom dla bezpieczeństwa żywności.
Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów.
Wydarzenie skierowane do
Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.
PARTNERZY
Program
DZIEŃ 2 - Start godzina 11:00 |
|
Powitanie - wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
Zagrożenia zdrowotne: Analiza globalnych pandemii, epidemiologii chorób zakaźnych i innych zagrożeń zdrowotnych, które wpływają na zdolność dostarczania żywności dr Justyna Korycka-Korwek - Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Sp. z o.o. |
11:10 |
Mykotoksyny wytwarzane przez grzyby Fusarium: Zrozumienie, skutki i zapobieganie Grzegorz Niezbecki - Prognosis Biotech |
11:30 |
Czy alergeny w żywności stanowią duże zagrożenie dla współczesnego konsumenta? Wyzwania analityczne w technikach chromatografii cieczowej dr inż. Paweł Stalica - Shim-pol A.M. Borzymowski |
11:45 |
Spektrometria mas TOFMS w kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności: analiza pestycydów Edyta Szyszko - LECO |
12:00 |
Bezpieczeństwo instalacji wodorowych Aleksander Gołąbek - TÜV SÜD |
12:15 |
Mikroplastik w wodzie do picia dr inż. Katarzyna Moraczewska-Majkut i dr inż. Witold K. Nocoń - Politechnika Śląska |
12:30 |
Przeciwdziałanie i ograniczenie zanieczyszczeń żywności ołowiem - prace na forum Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO do spraw Zanieczyszczeń Żywności Joanna Maryniak-Szpilarska, Główny specjalista, Biuro Współpracy Międzynarodowej, GIJHARS, Punkt Kontaktowy KKŻ FAO/WHO dla Polski |
12:50 |
SESJA Q&A - 13:05 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - Summit 2023
POBIERZ |
ZAPISZ SIĘ TAKŻE
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera