eFORUM FoodFakty Summit - Woda w przemyśle spożywczym
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Obchody Światowego Dnia Żywności FAO, jak co roku odbywają się 16 października. FoodFakty ponownie pozostaje w ścisłej komunikacji z biurem organizatora światowych obchodów i w ramach naszego polskiego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowaliśmy już trzecią edycję dedykowanego tej okazji wydarzenia dla branży spożywczej w Polsce – FoodFakty Summit.
Motto tegorocznych obchodów to: "Woda to życie. Woda to pożywienie. Nie pozostawiaj nikogo z tyłu."
Woda może być produktem, składnikiem, medium technologicznym, pozostałością po procesach mycia i tym samym czynnikiem ryzyka mikrobiologicznego.
Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów. Drugi dzień FoodFakty Summit poświęcimy największym i rosnącym wyzwaniom dla bezpieczeństwa żywności.
Wydarzenie skierowane do
Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.
PARTNERZY
Program
DZIEŃ 1 - Start godzina 11:00 |
|
Powitanie - wstęp Janusz Olejnik - FoodFakty |
11:00 |
Normalizacja w zakresie jakości wody - kierunki rozwoju Marta Krejpowicz - PKN |
11:10 |
Wytyczne dotyczące bezpiecznego użycia i ponownego użycia wody w produkcji żywności - dotychczasowe i przyszłe prace Komitetu KKŻ FAO/WHO do spraw Higieny Żywności Małgorzata Kłak-Sionkowska, Starszy specjalista, Biuro Współpracy Międzynarodowej, GIJHARS, Punkt Kontaktowy KKŻ FAO/WHO dla Polski |
11:25 |
Jakość wody w przemyśle spożywczym Bartłomiej Szklar - TÜV SÜD |
11:40 |
System Pall Aria – więcej niż filtracja wody Michał Klunder - PALL Corporation |
11:55 |
Czysta ekologia w procesach mycia: Oszczędzanie wody w branży spożywczej Paweł Kubala - CleanAccess |
12:10 |
Monitoring wody w kierunku Legionella spp.vs Legionella pnuemophila w kontekście ochrony zdrowia publicznego Dagmara Dziedzina - IDEXX |
12:25 |
Co i dlaczego oznaczamy w wodach. Problemy i wyzwania prof. dr hab. Rajmund Michalski - Instytut Podstaw Inżynierii Środowiska PAN |
12:40 |
SESJA Q&A - 13:00 |
POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - Summit 2023
POBIERZ |
ZAPISZ SIĘ TAKŻE
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera