Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM FoodFakty Summit - Woda w przemyśle spożywczym

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Obchody Światowego Dnia Żywności FAO, jak co roku odbywają się 16 października. FoodFakty ponownie pozostaje w ścisłej komunikacji z biurem organizatora światowych obchodów i w ramach naszego polskiego wkładu w popularyzację celów zrównoważonego rozwoju przygotowaliśmy już trzecią edycję dedykowanego tej okazji wydarzenia dla branży spożywczej w Polsce – FoodFakty Summit.

Motto tegorocznych obchodów to: "Woda to życie. Woda to pożywienie. Nie pozostawiaj nikogo z tyłu."

Woda może być produktem, składnikiem, medium technologicznym, pozostałością po procesach mycia i tym samym czynnikiem ryzyka mikrobiologicznego.

Włączamy się w obchody Światowego Dnia Żywności FAO i serdecznie zapraszamy do udziału oraz wysłuchania inspirujących prelekcji wybitnych specjalistów. Drugi dzień FoodFakty Summit poświęcimy największym i rosnącym wyzwaniom dla bezpieczeństwa żywności.

Wydarzenie skierowane do

Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.

PARTNERZY


 

Program

DZIEŃ 1 - Start godzina 11:00

Powitanie - wstęp

Janusz Olejnik - FoodFakty

11:00

Normalizacja w zakresie jakości wody - kierunki rozwoju

Marta Krejpowicz - PKN

11:10

Wytyczne dotyczące bezpiecznego użycia i ponownego użycia wody w produkcji żywności - dotychczasowe i przyszłe prace Komitetu KKŻ FAO/WHO do spraw Higieny Żywności

Małgorzata Kłak-Sionkowska, Starszy specjalista, Biuro Współpracy Międzynarodowej, GIJHARS, Punkt Kontaktowy KKŻ FAO/WHO dla Polski

11:25

Jakość wody w przemyśle spożywczym

Bartłomiej Szklar - TÜV SÜD

11:40

System Pall Aria – więcej niż filtracja wody

Michał Klunder - PALL Corporation

11:55

Czysta ekologia w procesach mycia: Oszczędzanie wody w branży spożywczej

Paweł Kubala - CleanAccess 

12:10

Monitoring wody w kierunku Legionella spp.vs Legionella pnuemophila w kontekście ochrony zdrowia publicznego

Dagmara Dziedzina - IDEXX

12:25

Co i dlaczego oznaczamy w wodach. Problemy i wyzwania

prof. dr hab. Rajmund Michalski - Instytut Podstaw Inżynierii Środowiska PAN

12:40

SESJA Q&A -  13:00

 

POBIERZ BROSZURĘ eFORUM FoodFakty - Summit 2023

POBIERZ

 

ZAPISZ SIĘ TAKŻE


 

 

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.