Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 1

Data: 18.10.2022 11:00

Cel wydarzenia

Rok 2022 jeszcze się nie zakończył, a już go można uznać za rekordowy pod kątem wielkości i ilości kryzysów. Nie ograniczają się one wyłacznie do tych wywołanych zaburzeniami łańcuchów dostaw z powodu wojny w Ukrainie. Pamiętajmy o ogromnym kryzysie związnym z mlekiem dla dzieci w USA i kilkoma związanymi z salmonellą w produktach czekoladowych w EU. Często niespodziewany kryzys powoduje całkowite zniweczenie lat wysiłków i ciężkiej pracy. Warto zrobić możliwie wszytsko, żeby ustrzec się kryzysom, a jak już nas dotkną być przygotowanym.

Dwa ostatnie dni poświęcone są różnym, naszym zdaniem kluczowym wyzwaniom. Serdecznie zapraszamy na 18 i 20 października. 

 

Wydarzenie skierowane do

Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.

PARTNERZY


 

 

Program

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

WYKŁAD WPROWADZAJĄCY

Niedozwolone pozostałości i zanieczyszczenia żywności

Joanna Maryniak-Szpilarska, IJHARS

Blok 1 - Niedozwolone pozostałości i zanieczyszczenie, zgodność z etykietą

Mykotoksyny – występowanie i ich wpływ na zboża

Grzegorz Niezbecki, Prognosis Biotech

11:20

 Praktyczne aspekty monitoringu antybiotyków i innych substancji

Marta Kucharska-Rytczak, NOACK Polen

 11:35

Postęp w metodach badawczych w obszarze analiz pozostałości zanieczyszczeń w żywności

Edyta Szyszko, LECO

11:50

Jak udowodnić, że produkt spełnia najwyższe standardy jakości - parametry odżywcze w produktach spożywczych

Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG

12:05

Blok 2 - Zafałszowania i zarządzanie kryzysowe

Wyzwania w zakresie zafałszowań żywności i zapewnienia autentyczności żywności

Agnieszka Obiedzińska, TÜV SÜD

12:20

Jak uniknąć ryzyka zafałszowań, działania prewencyjne na poziomie dystrybucji i handlu

dr inż. Justyna Szymani, Jeronimo Martins Polska S.A.

12:35

Dobre praktyki zarzadzania kryzysem, na co z pewnością firmy powinny być przygotowane

Małgorzata Koniuszy, Farm Frites

12:50

Blok 3 - Prace kodeksowe i normalizacyjne

Pozostałości pestycydów żywności w świetle prac Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO

Anna Janasik, IJHARS

13:02

Sesja Q&A 

13:17

 Już dzisiaj zapisz się również na kolejne dni tematyczne Foodfakty Summit - na każdy dzień obowiązuje oddzielna rejestracja - udział bezpłatny (kliknij w poniższe obrazy, aby się zarejestrować):

           

 

 


Broszura z programem FoodFakty Summit 2022

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Udział w webinarium jest bezpłatny.

Konieczna rejestracja przez poniższy formularz.

Następnie potwierdź swój udział w mailu, który otrzymasz po rejestracji (uwaga! może pojawić się w folderze SPAM).

Rejestracje na adresy e-mail prywatne mogą skutkować brakiem możliwości uczestniczenia w wydarzeniu.

Zarejestruj się już dziś!

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn