Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 1

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Rok 2022 jeszcze się nie zakończył, a już go można uznać za rekordowy pod kątem wielkości i ilości kryzysów. Nie ograniczają się one wyłacznie do tych wywołanych zaburzeniami łańcuchów dostaw z powodu wojny w Ukrainie. Pamiętajmy o ogromnym kryzysie związnym z mlekiem dla dzieci w USA i kilkoma związanymi z salmonellą w produktach czekoladowych w EU. Często niespodziewany kryzys powoduje całkowite zniweczenie lat wysiłków i ciężkiej pracy. Warto zrobić możliwie wszytsko, żeby ustrzec się kryzysom, a jak już nas dotkną być przygotowanym.

Dwa ostatnie dni poświęcone są różnym, naszym zdaniem kluczowym wyzwaniom. Serdecznie zapraszamy na 18 i 20 października. 

 

Wydarzenie skierowane do

Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.

PARTNERZY


 

 

Program

PROGRAM 

WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00

WYKŁAD WPROWADZAJĄCY

Niedozwolone pozostałości i zanieczyszczenia żywności

Joanna Maryniak-Szpilarska, IJHARS

Blok 1 - Niedozwolone pozostałości i zanieczyszczenie, zgodność z etykietą

Mykotoksyny – występowanie i ich wpływ na zboża

Grzegorz Niezbecki, Prognosis Biotech

Praktyczne aspekty monitoringu antybiotyków i innych substancji

Marek Kurpesa, NOACK Polen

Postęp w metodach badawczych w obszarze analiz pozostałości zanieczyszczeń w żywności

Edyta Szyszko, LECO

Jak udowodnić, że produkt spełnia najwyższe standardy jakości - parametry odżywcze w produktach spożywczych

Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG

Blok 2 - Zafałszowania i zarządzanie kryzysowe

Wyzwania w zakresie zafałszowań żywności i zapewnienia autentyczności żywności

Agnieszka Obiedzińska, TÜV SÜD

Dobre praktyki zarzadzania kryzysem, na co z pewnością firmy powinny być przygotowane

Małgorzata Koniuszy, Farm Frites

Blok 3 - Prace kodeksowe i normalizacyjne

Pozostałości pestycydów żywności w świetle prac Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO

Anna Janasik, IJHARS

Sesja Q&A 

 Już dzisiaj zapisz się również na kolejne dni tematyczne FoodFakty Summit - na każdy dzień obowiązuje oddzielna rejestracja - udział bezpłatny (kliknij w poniższe obrazy, aby się zarejestrować):

           

 

 


Broszura z programem FoodFakty Summit 2022

POBIERZ

Warunki uczestnictwa

Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.

Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.