eFORUM - FoodFakty Summit - Największe globalne zagrożenia w łańcuchach żywności - wyzwania i rozwiązania cz. 1
Dostępne non-stop
Cel wydarzenia
Rok 2022 jeszcze się nie zakończył, a już go można uznać za rekordowy pod kątem wielkości i ilości kryzysów. Nie ograniczają się one wyłacznie do tych wywołanych zaburzeniami łańcuchów dostaw z powodu wojny w Ukrainie. Pamiętajmy o ogromnym kryzysie związnym z mlekiem dla dzieci w USA i kilkoma związanymi z salmonellą w produktach czekoladowych w EU. Często niespodziewany kryzys powoduje całkowite zniweczenie lat wysiłków i ciężkiej pracy. Warto zrobić możliwie wszytsko, żeby ustrzec się kryzysom, a jak już nas dotkną być przygotowanym.
Dwa ostatnie dni poświęcone są różnym, naszym zdaniem kluczowym wyzwaniom. Serdecznie zapraszamy na 18 i 20 października.
Wydarzenie skierowane do
Managerów z branży spożywczej, którzy są odpowiedzialni za podejmowanie decyzji w obszarze jakości, bezpieczeństwa i zgodności produktów.
PARTNERZY
Program
PROGRAM WSTĘP - Janusz Olejnik - FoodFakty - godz. 11:00 WYKŁAD WPROWADZAJĄCY Niedozwolone pozostałości i zanieczyszczenia żywności Joanna Maryniak-Szpilarska, IJHARS |
Blok 1 - Niedozwolone pozostałości i zanieczyszczenie, zgodność z etykietą |
Mykotoksyny – występowanie i ich wpływ na zboża Grzegorz Niezbecki, Prognosis Biotech |
Praktyczne aspekty monitoringu antybiotyków i innych substancji Marek Kurpesa, NOACK Polen |
Postęp w metodach badawczych w obszarze analiz pozostałości zanieczyszczeń w żywności Edyta Szyszko, LECO |
Jak udowodnić, że produkt spełnia najwyższe standardy jakości - parametry odżywcze w produktach spożywczych Katarzyna Kępka, BÜCHI Labortechnik AG |
Blok 2 - Zafałszowania i zarządzanie kryzysowe |
Wyzwania w zakresie zafałszowań żywności i zapewnienia autentyczności żywności Agnieszka Obiedzińska, TÜV SÜD |
Dobre praktyki zarzadzania kryzysem, na co z pewnością firmy powinny być przygotowane Małgorzata Koniuszy, Farm Frites |
Blok 3 - Prace kodeksowe i normalizacyjne |
Pozostałości pestycydów żywności w świetle prac Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO Anna Janasik, IJHARS |
Sesja Q&A |
Już dzisiaj zapisz się również na kolejne dni tematyczne FoodFakty Summit - na każdy dzień obowiązuje oddzielna rejestracja - udział bezpłatny (kliknij w poniższe obrazy, aby się zarejestrować):
Broszura z programem FoodFakty Summit 2022
Warunki uczestnictwa
Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera.
Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.
Dostępne w abonamencie Strefy Managera