Fałszowanie żywności (Food Fraud) w kontekście oceny jej autentyczności i podatności na zafałszowania
Data: 27.03.2025 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
Szkolenie ma na celu przedstawienie kluczowych zagadnień związanych z problematyką zafałszowań żywności, w tym aspektów prawnych, metod wykrywania oraz praktyk prewencyjnych. Szkolenie jest skierowane do osób odpowiedzialnych za kontrolę jakości i bezpieczeństwo żywności.
Szkolenie skierowane do
Grupa docelowa:
Pracownicy działów jakości, specjaliści ds. kontroli żywności, kierownicy ds. bezpieczeństwa żywności, technolodzy żywności, osoby odpowiedzialne za zgodność produktów z przepisami.
Program
Program:
1. Aspekty prawne związane z fałszowaniem żywności
2. Rodzaje zafałszowań żywności i ich przykłady
3. Metody detekcji zafałszowań żywności
4. Zagrożenia zdrowotne i ekonomiczne wynikające z zafałszowań
5. Prewencja i systemy kontroli w łańcuchu dostaw żywności
6. Inicjatywy międzynarodowe na rzecz walki z fałszowaniem żywności
7. Sesja pytań i odpowiedzi oraz podsumowanie szkolenia
Warunki uczestnictwa
Prosimy o zapoznanie się z warunkami zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach online Silliker Polska Sp. z o.o. grupa Mérieux NutriSciences: https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły