IFS FOCUS DAY: Przyszłość zaczyna się dzisiaj: Standardy jutra dla jakości i bezpieczeństwa produktów
Data: 07.05.2025 09:00
Cel wydarzenia
IFS Focus Day to wyjątkowe wydarzenie poświęcone najnowszym wyzwaniom i standardom w obszarze jakości i bezpieczeństwa produktów.
Konferencja zgromadzi sieci handlowe, ekspertów branżowych, audytorów, przedstawicieli firm produkcyjnych i detalicznych, którzy wspólnie będą dyskutować kierunki rozwoju systemów jakości w dynamicznie zmieniającym się otoczeniu.
Po konferencji zapraszamy na koktajl – to świetna okazja do spotkań z prelegentami i rozmów w mniej formalnej atmosferze.
Dlaczego warto wziąć udział?
✔ Eksperckie prelekcje – Poznaj najnowsze rozwiązania IFS i ich wpływ na efektywność operacyjną firm.
✔ Case studies – Usłysz historie sukcesu firm, które skutecznie wdrożyły standardy IFS.
✔ Panel dyskusyjny – Dowiedz się, jak maksymalnie wykorzystać potencjał rozwiązań IFS w swojej organizacji.
✔ Networking – Spotkaj liderów branży, wymień doświadczenia i nawiąż wartościowe kontakty biznesowe.
✔ Nowości produktowe– Bądź pierwszą osobą, która pozna najnowsze funkcjonalności systemów IFS.
Wydarzenie skierowane do
Dla kogo jest to wydarzenie?
✔ Kadry zarządzającej i menedżerów operacyjnych.
✔ Pełnomocników ds. systemu zarzadzania jakościa i bezpieczeństwem produktów, audytorów, konsultantów, jednostek certyfikujących.
✔ Przedstawicieli firm korzystających z rozwiązań IFS lub zainteresowanych ich wdrożeniem.
Program
Prowadzący: Krzysztof Błaszczyk, TÜV SÜD Polska
Godzina | Program Konferencji: „Przyszłość zaczyna się dzisiaj – standardy jutra dla jakości i bezpieczeństwa produktów" |
---|---|
9:00 - 10:00 | Rejestracja |
część I: Z IFS ku przyszłości – rozwój, który ma znaczenie dla biznesu | |
10:00 - 10:20 | Siła rozwoju IFS w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej – Przyszłość zaczyna się dziś Agnieszka Wryk, IFS CEE Market Development Manger |
10:20 - 10:40 | Standardy jutra dla jakości i bezpieczeństwa produktów Mario Schuster, IFS Market Development Director |
10:40 - 11:00 | Rola IJHARS w zapewnieniu bezpieczeństwa i jakości żywności Beata Bakalarska, Zastępca dyrektora Biura Strategii i Kontroli Wewnętrznej Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych |
11:00 - 11:20 | Integracja systemów jakości z celami biznesowymi – droga do przewagi konkurencyjnej Alicja Abramek, Citronex, Dyrektor Zarządzania Jakością i Technologii Produktu |
11.20 - 11.40 |
Profesjonalizacja rynku dzięki certyfikacji – trend, który przyspiesza Mirosław Łukaszewski, Global Quality, Dyrektor Zarządzajacy |
11.40 - 12.00 |
Metodyka Horizon Scanning w monitorowaniu incydentów zafałszowań i zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności i opakowań – od pojedynczych przypadków po decyzje menedżerskie Janusz Olejnik, Food Fakty, CEO |
12:00 - 12:20 | Przerwa kawowa |
część II: Rola standardu w utrzymaniu jakości i bezpieczeństwa produktu | |
12:20 - 12:40 | Od normy do działania – implementacja IFS Food jako fundament bezpiecznej produkcji dr inż. Katarzyna Petka, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie |
12:40 - 12:50 | Kultura bezpieczeństwa żywnosci w drodze do bezpiecznego produktu Monika Kropidłowska, TÜV SÜD Polska |
12:50 - 13:10 | Progress - rola oceny IFS w rozowoju firmy |
13:10 - 14:30 | Lunch |
część III: Panel dyskusyjny | |
14:30 - 15:30 | Rozwój produktów w świecie wysokich oczekiwań – trend czy odpowiedzialność? Paneliści: Patryk Niewczas-Jeronimo Martins; dr inż.Danuta Święs -Bahlsen; Alicja Abramek - Citronex; Mirosław Łukaszewski-Global Quality; Barbara Krupska, Katarzyna Rzeszotarska-Fresh Logistics Polska; Bogdan Szczepański - COCH; Dr inż. Katarzyna Petka, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie; |
część IV: W obliczu zmian klimatycznych – przyszłość bezpieczeństwa żywności | |
15:30 - 15:50 | Wyzwania mikrobiologiczne w erze globalnego ocieplenia – nowe ryzyka, nowe standardy Barbara Krupska, Specjalista analiz mikrobiologiznych |
15:50 - 16:10 | Od magazynu do klienta – rola łancucha chłodniczego w nowoczesnej logistyce żywności Katarzyna Rzeszotarska, Koordynator Działu Jakości i Ryzyka Fresh Logistics Polska |
16:10 - 16:30 | Chłodnictwo w logistyce – fundament bezpiecznego magazynowania i transportu Miłosz Gratkowski, Cenralny Ośrodek Chłodnictwa (COCH) |
16:30 - 18:00 | Koktajl - Networking. Spotkania z prelegentami |
Pełen program wydarzenia będzie sukcesywnie uzupełniany o kolejne prelekcje i szczegóły.
Warunki uczestnictwa
Miejsce: Hotel Double Tree by Hilton, Skalnicowa 21, 04-797 Warszawa
Godzina: 10:00 – 18:00
REJESTRACJA
Opłata administracyjna: 350 PLN +VAT
Zapraszamy do uczestnictwa w Konferencji i spotkań indywidualnych.
Rejestracja poprzez formularz jest jedynie zgłoszeniem chęci udziału, każdorazowo skontaktujemy się z Państwem w celu ustalenia szczegółów udziału w wydarzeniu.