Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ishida wprowadza na rynek nową serię maszyn

Na konferencji w Birmingham, w ramach 50. rocznicy wynalezienia technologii ważenia wielogłowicowego, Ishida zaprezentowała nową serię naważarek, którą właśnie wprowadza na rynek. CCW-AS to maszyny 11. generacji, które zostały zaprojektowane tak, aby zapewnić najwyższą wydajność ważenia i jeszcze bardziej zwiększyć ogólną efektywność sprzętu (OEE), szczególnie w przypadku produktów bardziej wymagających, do których zaliczają się lepkie artykuły. W nowej serii duży nacisk położono też na energooszczędność.

„Wprowadzenie naszej pierwszej naważarki wielogłowicowej w grudniu 1972 roku niewątpliwie rozpoczęło rewolucję w branży pakowania żywności. Od tamtej pory nieprzerwanie podnosimy poprzeczkę i zwiększamy możliwości maszyn w takich obszarach, jak szybkość, dokładność i zakres produktów, z jakimi mogą sobie poradzić” – powiedział Steve Jones, Marketing Dyrektor Ishida Europe.

Nowa naważarka z serii AS zapewnia znaczny wzrost wydajności, dzięki czemu pozwala na maksymalizację rentowności na wysoce konkurencyjnych rynkach. Posiada również ulepszoną, higieniczną konstrukcję i spełnia oczekiwania klientów dotyczące ochrony środowiska.

Zwiększoną wydajność udało się osiągnąć dzięki udoskonaleniu proces transportu produktu do leja wagowego przy jednoczesnym zwiększeniu kontroli i mocy wszystkich podajników. Okazało się to rozwiązaniem szczególnie korzystnym w przypadku produktów o dużej objętości lub lepkich. 

Ponadto, każdy kanał podajnika zawiera zintegrowany system dozoru optycznego, który wykorzystuje czujniki do monitorowania produktu w czasie rzeczywistym. Pozwala to na niezależną regulację zarówno częstotliwości podawania, jak i czasu drgań, zapewniając transport idealnej ilości produktu do zasobników ważących.

W efekcie, ulepszenia przekładają się na wyższe wskaźniki wydajności, a dla każdej kombinacji dostępna jest większa ilość lejów, aby zapewnić jeszcze wyższe prędkości i większą dokładność, co z kolei pozwala na redukcję straty produktowych i poprawia wydajność linii.

Dodatkowo, na górze wagi można umieścić zaawansowany system monitorowania wizyjnego z wieloma kamerami, aby monitorować podawanie produktu, dzięki czemu można utrzymać i dalej zwiększać wydajność produkcji. Materiał z kamery na żywo widoczny jest na 16-calowym, kolorowym ekranie dotykowym HMI operatora, co stanowi kolejne ulepszenie CCW-AS.

Pochylona pokrywa jednostki napędowej naważarki i rama korpusu głównego zwiększają efektywność czyszczenia. Wymagają mniejszego nakładu pracy podczas czyszczenia, przez co maszyna może dłużej działać bez przestojów, oszczędzając na materiałach eksploatacyjnych.

Pomimo zwiększonej wydajności CCW-AS zużywa o 20 proc. mniej energii w porównaniu z poprzednimi modelami. Poziom hałasu również został obniżony. Podczas pracy z pełną prędkością naważarka jest o około 16 db cichsza.

Maszyny z serii Ishida CCW-AS będą dostępne w różnych rozmiarach. Klienci mogą wybierać spośród modeli od 10 do 36 głowic, rozmiary lejów ważących wahają się od 0,05 do 7 litrów. Pozwala to zapewnić największą wszechstronność w obsłudze produktów o wszelkich kształtach, rozmiarach i charakterystyce oraz umożliwia dobór sprzętu na miarę potrzeb klienta, w zależności od specyfiki jego produktów.

Podsumowując, Ishida CCW-AS to ekscytująca ewolucja istniejącego już, zaawansowanego systemu ważenia. Dzięki nim klienci mogą czerpać jeszcze większe korzyści w zakresie produktywności, a także łączności, dzięki łatwej integracji z istniejącymi liniami pakowania i systemami fabrycznymi w ramach Przemysłu 4.0 i Internetu rzeczy.

 

Źródło: www.ishidaeurope.pl/ 

Słowa kluczowe:

Autor: Ishida Europe

Wybrane produkty / usługi

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.