Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ishida zapewnia jakość produktów mięsnych

Technologie kontroli rentgenowskiej Ishida i ważenia kontrolnego zapewniają najwyższe standardy jakości produktu i dokładności pakowania w przedsiębiorstwie Myasnoy Dom Borodina (Zakład Mięsny Borodin), jednym z czołowych przetwórców mięsa w obwodzie moskiewskim.

System kontroli rentgenowskiej Ishida IX-GA-4075 i waga kontrolna DACS-G używane są w całej gamie wyrobów wieprzowych Myasnoy Dom Borodina, łącznie dla około 80 produktów, w tym kiełbas, szynek, wędlin i szeregu produktów garmażeryjnych, pakowanych w wiele różnych formatów opakowań, takich jak tacki termoformowane, opakowania typu skinpack, owijane i typu skin on board.

Urządzenia Ishida zostały wybrane przez Myasnoy Dom Borodina po rygorystycznym procesie selekcji i dokładnej analizie sprzętu konkurencji.

- Miałem doświadczenie ze sprzętem Ishida w firmie z którą wcześniej współpracowałem i uważam tego producenta za jednego z najlepszych dostawców rozwiązań do kontroli jakości żywności” - mówi Roman Khodyrev, dyrektor techniczny Myasnoy Dom Borodina. – Wyniki naszych testów potwierdziły, że Ishida IX zapewnia najwyższy poziom czułości.

System kontroli rentgenowskiej Ishida IX-GA-4075 jest w stanie wykryć szeroką gamę ciał obcych, takich jak stal nierdzewna, aluminium, szkło, muszle, kamienie, guma, gęsty plastik i skorupy o wielkości zaledwie 0,3 mm.

Kluczem do jego doskonałej wydajności jest unikalna technologia GA (Algorytm Genetyczny), która umożliwia szkolenie maszyny w celu łatwiejszego wykrywania określonych zanieczyszczeń, co oznacza, że można ją dostosować do precyzyjnych wymagań wielu różnych produktów, które są poddawane inspekcji.

Waga kontrolna Ishida DACS-G zapewnia najwyższą dokładność monitorowania masy paczek dla całej gamy produktów Myasnoy Dom Borodina. Jest to szczególnie ważne w przypadku artykułów o wysokiej wartości, takich jak bekon, w przypadku których firma musi przestrzegać odpowiednich przepisów dotyczących wagi, jednocześnie ograniczając do minimum ilość wydawanych produktów.

Waga kontrolna jest wyposażona w zaprojektowane przez Ishidę, wyjątkowo szybkie i dokładne cyfrowe ogniwo ładujące, które jest w stanie działać z dużą niezawodnością nawet w najtrudniejszych warunkach. Unikalną cechą ogniwa obciążnikowego jest możliwość przełączania się między dwoma możliwościami ważenia i podziałkami, co zapewnia każdemu modelowi z tej serii elastyczność w obsłudze znacznie większej gamy produktów.

Zarówno system kontroli rentgenowskiej Ishida, jak i waga kontrolna Ishida działają  w Myasnoy Dom Borodina 24 godziny na dobę, siedem dni w tygodniu. Z doświadczenia producenta wynika, że nie było żadnych problemów z żadnym modelem w ciągu dwóch lat, czyli od czasu pierwszej instalacji. Przełączanie między produktami można osiągnąć w ciągu kilku sekund, wchodząc w ustawienia wstępne w intuicyjnych i łatwych w użyciu jednostkach zdalnego sterowania maszyn - Ishida zapewniła pełne szkolenie operatorów podczas instalacji.

- Maszyny Ishida pomagają nam w utrzymaniu i dalszej poprawie naszych rygorystycznych wymagań jakościowych – mówi Khodyrev. - W szczególności dzięki systemowi kontroli rentgenowskiej Ishida IX, możemy być całkowicie pewni, że produkty opuszczające naszą fabrykę są całkowicie bezpieczne.

Założona w 1997 roku firma Myasnoy Dom Borodina jest obecnie jednym z wiodących dostawców dla wszystkich głównych sieci handlowych w Moskwie i Sankt Petersburgu.

Sukces firmy opiera się na innowacjach, pasji do jakości i szacunku dla klientów; jako pierwsza w Rosji wprowadziła produkty niezawierające glutaminianu sodu, jej asortyment jest również wolny od soi i GMO.

Myasnoy Dom Borodina ciągle eksperymentuje z przepisami, formatami produktów i opakowaniami, aby sprostać zmieniającym się stylom życia współczesnych konsumentów.

 

Słowa kluczowe:

Autor: Ishida Europe

Artykuł_opublikowany_dzięki_firmie

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.