✅ KULTURA BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI (ON-LINE LUB U KLIENTA)
Na żądanie Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Kultura jakości i bezpieczeństwa żywności (Food Safety Culture) to nie tylko wymaganie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności takich jak BRC Food oraz IFS Food, ale także wymaganie prawne.
Zgodnie z nimi organizacje zobowiązane są opracować plan rozwoju i doskonalenia kultury bezpieczeństwa, który powinien obejmować zdefiniowane działania odnoszące się do wszystkich obszarów zakładu mających wpływ na bezpieczeństwo produktu.
Jednak czym jest kultura bezpieczeństwa żywności i jak wykazać zgodność z wymaganiami standardów i obowiązujących przepisów prawnych? Tego dowiedzą się Państwo na naszym szkoleniu.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do osób odpowiedzialnych za systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności opartych na standardach IFS, BRC oraz FSSC 22000.
- Pełnomocników systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności,
- Kierowników,
- Pracowników działu jakości;
- Auditorów wewnętrznych,
- Konsultantów,
Program
- Skuteczność systemu zarządzania (Kiedy system zarządzania staje się niewystarczający?).
- Definiowanie pojęcia kultury bezpieczeństwa żywności.
- Diagnoza świadomości w zakresie skuteczności funkcjonowania systemu zarządzania.
- Rola Najwyższego Kierownictwa i kadry zarządzającej w zarządzaniu systemem i rozwoju świadomości wśród pracowników.
- Wytyczne GFSI w zakresie kultury jakości i bezpieczeństwa żywności.
- Wymagania standardu BRC, IFS oraz FSSC 22000 w zakresie kultury bezpieczeństwa żywności.
- Ocena poziomu kultury bezpieczeństwa żywności (Jak mierzyć Food Safety Culture?)
- Metody oceny poziomu kultury bezpieczeństwa żywności (dojrzałości systemu bezpieczeństwa żywności) – warsztat.
- Wnioski i pytania.
Warunki uczestnictwa
SZKOLENIE ZAMKNIĘTE:
Oferujemy możliwość organizacji szkolenia w formie zamkniętej bezpośrednio w siedzibie klienta lub online. W celu uzyskania szczegółowej oferty prosimy o kontakt z naszym biurem za pośrednictwem formularza kontaktowego lub telefonicznie pod numerem tel. 668-932-136
SZKOLENIE OTWARTE:
Zapraszamy również na szkolenia otwarte organizowane w formie online.
Cena szkolenia otwartego:
500 PLN netto + 23% VAT
Przy zgłoszeniu drugiej osoby z firmy - oferujemy 5% rabat.
Przy zgłoszeniu trzeciej osoby z firmy - oferujemy 10% rabat.
Dodatkowe informacje, terminy oraz zapisy na stronie: https://www.isoqar.pl/pl/szkolenia/branza-spozywcza/kultura-jakosci-i-bezpieczenstwa-zywnosci-w-doskonaleniu-systemow-zarzadzania
Zapytaj organizatora o szczegóły