Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nadchodzące zmiany w przepisach dotyczących znakowania. Jak i kiedy przygotować firmę?

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Nagranie webinarium z 20.04.2021 r.

Celem szkolenia jest przedstawienie informacji o pracach na poziomie unijnym w zakresie zmian przepisów dotyczących znakowania żywności a przede wszystkim rozporządzenia 1169/2011. Podczas szkolenia przedstawiony zostanie zakres zmian, omówione będą konsekwencje zmian dla firm oraz przedstawione ramy czasowe. W ramach Europejskiego Zielonego Ładu Komisja Europejska podejmuje szereg inicjatyw legislacyjnych, które mają na celu ograniczenie negatywnego wpływu produkcji żywności na środowisko. Ważnym tematem pozostaje wciąż kwestia informacji na temat żywności umożliwiających świadome wybory prowadzące do ograniczenia plagi otyłości. KE przygotował konkretne propozycje zmian przepisów nad którymi już proceduje. Szkolenie ma na celu przedstawić przegląd tych prac wraz z omówieniem konsekwencji dla branży. Dodatkowo omówione zostaną toczące się przed TSUE postępowania mające znaczenie dla znakowania i reklamy żywności

Wydarzenie skierowane do

  • dział zapewniania jakości
  • dział prawny
  • dział R&D
  • dział marketingu

Program

  • zmiany rozporządzenia 1169/2011 – zakres, terminy
  • prace TSUE w zakresie – znakowania żywności

Warunki uczestnictwa

  • Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera

    Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.