Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nie marnuj – zapakuj! Jak maszyny ratują żywność przed koszem

W każdej kuchni znajdą się te chipsy, które stoją otwarte przez jakiś czas, bądź to mleko, które stało za długo poza lodówką. Wydaje się, że są to tylko dwa zmarnowane produkty. Jak jest naprawdę?

Problem marnowania żywności jest z nami od zawsze, jednak w ostatnich latach przybiera on na sile. Jak można się dowiedzieć z danych Programu Organizacji Narodów Zjednoczonych ds. Środowiska (UNEP) w 2022 r. na świecie zmarnowaniu uległo aż 1,05 miliarda ton żywności. W skali wyprodukowanego jedzenia to aż 1/3, która trafiła do kosza. Co ciekawe, 2/3 z już zmarnowanej żywności dalej nadawało się do spożycia.

Najbardziej logicznym podejrzeniem byłoby to, że koncerny spożywcze mają największy udział w wyrzucaniu pokarmu. Jednak 60% utraty pochodzi z gospodarstw domowych!

Jak sobie z tym poradzić? Jest wiele sposobów, jak planowanie odpowiedzialnych zakupów, nie kupowanie „na zapas” produktów z krótkim terminem ważności, przechowywanie prawidłowo żywności. Jednak warto pomyśleć, jak zacząć mądrze chronić żywność zanim trafi na półki naszych sklepów.

Urządzenie AirScan Ishida jest przełomową technologią, która pomaga w redukcji marnowania żywności poprzez monitorowanie jakości zapakowanych produktów. AirScan to system do wykrywania nieszczelności w opakowaniach żywności pakowanych w atmosferze modyfikowanej (MAP). Takie opakowania są powszechnie używane do przedłużania trwałości produktów spożywczych, ponieważ pozwalają na kontrolowanie składu gazów wewnątrz opakowania.

AirScan wykrywa nawet najmniejsze nieszczelności w opakowaniach, które mogłyby prowadzić do przedwczesnego psucia się produktów. Dzięki temu można szybko wyeliminować wadliwe opakowania, zanim trafią one do konsumenta.

Dzięki skutecznemu wykrywaniu nieszczelności, produkty są dłużej przechowywane w odpowiednich warunkach, co minimalizuje ryzyko ich zepsucia i marnowania.

Dzięki dokładnemu monitorowaniu opakowań w czasie rzeczywistym, producenci mogą szybciej reagować na ewentualne problemy w procesie pakowania, co prowadzi do większej efektywności i mniejszego marnowania produktów.

AirScan Ishida jest narzędziem, które znacząco przyczynia się do zmniejszenia marnowania żywności poprzez zapewnienie, że żywność jest prawidłowo zapakowana i dłużej zachowuje świeżość.

Sprzedaż i serwis w Polsce testerów szczelnosci Airscan Ishida - www.fenixsystems.eu

Słowa kluczowe: #Airscan #kontrola #jakość #tester

Autor: Klaudia Kiełbasa, Fenix Systems Sp z o.o.

Wybrane produkty / usługi

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.