Nowości w prawie żywnościowym – o czym food business musi wiedzieć
Data: 25.03.2025 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 2 h
Cel szkolenia
Branża spożywcza stoi przed kolejnymi zmianami w przepisach prawa żywnościowego. Nowe regulacje mają na celu zwiększenie przejrzystości informacji dla konsumentów, poprawę jakości handlowej produktów oraz wzmocnienie działań na rzecz zrównoważonego rozwoju.
Podczas bezpłatnego webinaru pokrótce omówimy najważniejsze nadchodzące regulacje, które mogą wpłynąć na działalność firm spożywczych. Wyjaśnimy, jakie kroki warto podjąć już teraz, aby uniknąć potencjalnych ryzyk i sankcji.
Webinar skierowany jest do producentów, importerów i dystrybutorów żywności, a także osób zajmujących się jakością, marketingiem i rozwojem produktów.
Podczas webinaru poruszone zostaną następujące tematy:
Dlaczego warto śledzić zmiany? Przegląd nadchodzących regulacji wpływających na branżę spożywczą.
Zmiany w znakowaniu żywności – co nowego w 2025?
Zmiana ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych – na co zwrócić uwagę?
ESG i Dyrektywa CSRD – raportowanie niefinansowe dla sektora spożywczego.
Rozporządzenie PPWR – nowe obowiązki w zakresie opakowań.
Greenwashing – nowe regulacje i większa kontrola.
Przeciwdziałanie marnowaniu żywności – czy coś się zmienia?
Szkolenie skierowane do
x
Program
x
Warunki uczestnictwa
x
Zapytaj organizatora o szczegóły