Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

on-line Audytor wewnętrzny bezpieczeństwa żywności wg ISO 22000:2018 i FSSC 22000

Data: 28.09.2020 Miejsce: on-line
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

Na szkoleniu nauczysz sie:

O kryteriach auditu wg ISO 22000 i FSSC 22000 5
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
Przeprowadzać i dokumentować audity systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.

Szkolenie skierowane do

Chcesz poznać wymagania standardu FSSC 22000 wydanie 5
Chcesz prowadzić skuteczne audity wewnętrzne bezpieczeństwa żywności zgodne z najnowszymi wymaganiami ISO 22000:2018 (i FSSC 22000 5)
Chcesz nauczyć się rzetelnie przygotowywać, przeprowadzać i raportować audity wewnętrzne
Posiadasz w organizacji wdrożoną normę ISO 22000:2005 lub standard FSSC 22000 4.1
 

Program

W czasie 2-dniowego warsztatu wcielisz się w rolę auditora wewnętrznego systemu bezpieczeństwa w firmie produkcyjnej. Dzięki rozbudowanemu studium przypadku w praktyce przetrenujesz jak przygotować, zrealizować i zaraportować audit wewnętrzny wg aktualnych wymagań FSSC 22000 5, ISO 22000:2018 i ISO/TS 22002-1.

Szkolenie składa się z 11 sesji wg akredytacji FSSC 22000:

Sesja 1 – Wprowadzenie
Sesja 2 – Wprowadzenie do ISO 22000:2018 i FSSC 22000 v5
Sesja 3 – Przegląd bezpieczeństwa żywności
Sesja 4 – ISO 22000 – audit wewnętrzny
Sesja 5 – cykl auditu, role, odpowiedzialność
Sesja 6 – Planowanie auditu
Sesja 6 – Planowanie auditu (cd)
Sesja 7 – Przeprowadzenie auditu
Sesja 8 – Identyfikacji I pisanie niezgodności oraz okazji do doskonalenia
Sesja 9 – Korekcje, akcje korekcyjne, przeglądy i przegląd zarządzania
Sesja 10 – Praktyka auditowania
Sesja 11 – Przegląd kursu

Warunki uczestnictwa

Zapisy i szczegółowe informacje: https://www.lr.org/pl-pl/szkolenia/auditor-iso-22000/   

Cena szkolenia: 899 PLN 

Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu

Masz pytania? Skontakuj się z nami mailowo training.pl@lr.org lub telefonicznie +48 58 555 75 03

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn