Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

▶️ Online - Aktualne wymagania IFS Food 7

Data: 29.11.2022 Miejsce: Online
Czas trwania: 8 h

Cel szkolenia

Poznać kluczowe zmianach w IFS Food 7, które wpłynął na działanie każdego przedsiębiorstwa certyfikowanego wg wymagań standardu:

Poznać zmiany dotyczące dokumentowania nowego systemu, w tym:

  • jaka dokumentacja nie jest już wymagana
  • jaka dokumentacja  musi się pojawić
  • jak zoptymalizować ilość dokumentacj
  • Poruszanie się po nowym stanardzie - gdzie szukać informacji, które elementy zostały zmienione a które zostają bez mian
  • IFS Food Fraud - wymagania i jak IFS pomaga w ich spełnieniu
  • IFS Food Defence - wymagania i jak IFS pomaga w ich spełnieniu
  • Odpowiedzialność wyższego kierownictwa
  • System zarządzania ryzykie
  • Zarządzania alegenami
  • Jak będą realizowane audyty certyfikacyjne (zapowiedziane /niezapowiedziane)
  • Powiązanie IFS Food z innymi systemami (ISO, BRC, HACCP)

 

Szkolenie skierowane do

✔️ Posiadasz wdrożony system IFS Food 6.1
✔️ Twoja firma będzie przystępować do certyfikacji IFS Food 7
✔️ Czeka Cię praca przy aktualizacji dokumentacji związanej z systemem IFS Food 7
✔️ Rozważasz wdrożenie lub certyfikację względem IFS Food
✔️ Odpowiadasz za jakość i bezpieczeństwo produktu a jesteś producentem w branży spożywczej

Program

Szkolenie wg oficjalnego programu IFS Academy uzupełnione o doświadczenie i przykłady Lloyd's Register!

  1. Wprowadzenie
  2. Informacje ogólne o IFS
  3. Proces przeglądu - Podsumowanie głównych zmian
  4. Protokół certyfikacji
    a) Rodzaj oceny i warianty oceny
    b) Procedura oceny
    c) Zakres oceny
  5. Quiz
  6. Obowiązki
  7. System zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności
  8. Lista wymagań IFS – zmiany i nowe wymagania
    a) IFS i HACCP
    b) Monitorowanie CCP
    c) Zarządzanie zasobami
    d) Higiena osobista i higiena zakładowa
    e) Zakupy: Procesy zlecane na zewnątrz
    f) Pomieszczenia produkcyjne i magazynowe
    g) Czyszczenie i dezynfekcja
    h) Zanieczyszczenie ciałami obcymi
    i) Monitorowanie
    j) Kontrola Pest
    k) Transport
    l) Identyfikowalność
    m) Ograniczanie wszelkiego ryzyka
    n) Food Fraud w IFS Food 7
    o) Analiza i doskonalenie
    p) Audyty wewnętrzne
    q) Odwołania i wycofania z rynku
    r) Działania naprawcze
    s) Food Defence w IFS Food 7
  9. Raportowanie
  10. Zakończenie szkolenia

Warunki uczestnictwa

Cena szkolenia: 549 PLN zapisty na: https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/ifs-food-7/ 

Przy zapisie 3 osób – zniżka 10%

Przy zapisie 4 i więcej osób – zniżka 15%

Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu

Masz pytania? Skontakuj się z nami mailowo na training.pl@lr.org lub telefonicznie +48 58 555 75 03

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn