Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Online Audytor wewnętrzny bezpieczeństwa żywności BRC 8 i IFS 7 ((GWARANCJA TERMINU)

Data: 24.11.2020 Miejsce: online
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

W czasie szkolenia dowiesz się jak w praktyce zastosować wymagania BRC i IFS aby spełnić wymagania standardów i być wiarygodnym dostawcą dla sieci marketów oraz nauczysz się skuteczne realizować audity wewnętrzne aby poprawiać bezpieczeństwo produkcji żywności.

 

 

Nauczysz się…

O kryteriach auditu wg IFS 7 i BRC 8
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
Jak standardy odnoszą się do strategii organizacji
Przeprowadzać i dokumentować audyty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.

Szkolenie skierowane do

Dla kogo?

Pełnomocnicy Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
Audytorzy Wewnętrzni
Liderzy Procesów i Kierownicy w sektorze spożywczym
Osoby zaangażowane w proces zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności

Program

Dzień 1 – nowe wymagania BRC Global Standard for Food Safety wydanie 8 i IFS Food Safety 7

- Aktualne wymagania, pojecia, podstawa

- Wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)

- Najlepszych praktyk spełnienia wymagań Food Defense i Food Fraud

- Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności

- Wymagania odnośnie zarządzania alergenami


Dzień 2 – warsztat z zakresu auditowania wewnętrznego bezpieczeństwa żywności:

- program auditów wewnętrznych

- planowanie i przygotowanie auditu

- realizacja sutecznego auditu

- raportowanie, niezgodności, obserwacje

- działania poauditowe i doskonalące

- ryzyko i jego minimalizacja poprzez realizację auditu wewnętrzneig

 

Szkolenie realizowane zgodnie z podejściem warsztatowym Lloyd's Register:

• wykład – do 30% czasu

• ćwiczenia – ok 60% czasu

• dyskusje – ok 10% czasu

Warunki uczestnictwa

Cena szkolenia: 899 PLN 

Zapisty na stronie: https://www.lr.org/pl-pl/szkolenia/brc-auditor/ 

Przy zapisie 3 osób – zniżka 10%

Przy zapisie 4 i więcej osób – zniżka 15%

Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu

Masz pytania? Skontaktując się mailowo na training.pl@lr.org lub telefonicznie +48 58 555 75 03

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn