▶️ Online Audytor wewnętrzny bezpieczeństwa żywności BRCGS 8 i IFS 8
Data: 04.09.2023 Miejsce: Online
Czas trwania: 16 h
Cel szkolenia
W czasie szkolenia dowiesz się jak w praktyce zastosować wymagania BRC i IFS aby spełnić wymagania standardów i być wiarygodnym dostawcą dla sieci marketów oraz nauczysz się skuteczne realizować audity wewnętrzne aby poprawiać bezpieczeństwo produkcji żywności.
Nauczysz się…
O kryteriach auditu wg IFS 8 i BRC 8
Jak interpretować obecne i nowe wymagania oraz jak wpływają one na organizację pracy
Jakie są wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
Jak standardy odnoszą się do strategii organizacji
Przeprowadzać i dokumentować audyty systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
Opracowywać rzetelne i komunikatywne ustalenia oraz wnioski z auditu adekwatne do celów organizacji i wymagań normy
Stosować zasady obowiązujące auditora (postawa osobista, zasady etyczne)
Wykorzystać wiedzę z zakresu metod i technik auditowania systemów zarządzania.
Szkolenie może zostać objęte programem: Akademia bezpieczeństwa żywności Lloyd's Register:
Skorzystaj z minimum 3 z 5 naszych kursów w obszarze bezpieczeństwa żywności i IFS 8 i uzyskaj dodatkowy prestiżowy certyfikat poświadczający kompetencje w zakresie znajomości wymagań nowego wydania IFS:
- Wymagania IFS Food 8
- Food Fraud wg IFS Food 8
- Food Defence wg IFS Food 8
- Audytor wewnętrzny IFS Food 8 (i BRC 8)
- Pełnomocnik i Specjalista HACCP
Szkolenie skierowane do
✔️Pełnomocnicy Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
✔️Audytorzy Wewnętrzni
✔️Liderzy Procesów i Kierownicy w sektorze spożywczym
✔️Osoby zaangażowane w proces zapewnienia bezpieczeństwa produkcji żywności
✔️Członkowie zespołów HACCP
Program
Dzień 1 – aktualne wymagania BRCGS for Food Safety wydanie 8 i IFS Food Safety 8
- Aktualne wymagania, pojęcia, podstawa - BRCSG 8
- Aktualne wymagania, pojęcia, podstawa - IFS Food 8
- Zarządzanie ryzykiem wg IFS i BRC
- Powiązania między systemami, HACCP, GMP, GHP
- Podstawowe wymagania w zakresie Food Defense i Food Fraud (Zafałszowania, oszustwa i autentyczności żywności)
- praktyk spełnienia wymagań Food Defense i Food Fraud
- Zastosowanie metod HACCP, TACCP, VACCP do redukcji ryzyka, zagrożeń i podatności
- Wymagania odnośnie zarządzania alergenami
Dzień 2 – warsztat z zakresu auditowania wewnętrznego bezpieczeństwa żywności:
- program auditów wewnętrznych
- planowanie i przygotowanie auditu
- realizacja sutecznego auditu
- raportowanie, niezgodności, obserwacje
- działania poauditowe i doskonalące
- ryzyko i jego minimalizacja poprzez realizację auditu wewnętrzneig
Szkolenie realizowane zgodnie z podejściem warsztatowym Lloyd's Register:
• wykład – do 30% czasu
• ćwiczenia – ok 60% czasu
• dyskusje – ok 10% czasu
Warunki uczestnictwa
Cena szkolenia: 1259.00 PLN netto
Zapisty na stronie: https://www.lrqa.com/pl-pl/szkolenia/brcgs-auditor/
Przy zapisie 3 osób – zniżka 5%
Przy zapisie 4 i więcej osób – zniżka 10%
Płatność za szkolenie odbywa się na podstawie faktur wystawianych po szkoleniu
Masz pytania? Skontaktując się mailowo na training.pl@lrqa.com lub telefonicznie +48 58 555 75 03
⏩Uwaga: szkolenie może odbyć się w wersji zamkniętej wg programu dedykowanego obejmującego ustalony program zawietajacy m.in odniesienia do innych norm lub branży klienta.
Zapytaj organizatora o szczegóły