Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Pack4Future - Forum Managerskie i Warsztaty: Produkt w opakowaniu przyszłości w odpowiedzi na „rewolucję opakowaniową”

Data: 11.03.2025 Miejsce: ŁÓDŹ
Czas trwania: 2 h

Cel szkolenia

 

 SZANOWNI PAŃSTWO,

"Rewolucja opakowaniowa" - to chyba najczęściej używane sformułowanie odnoszące się do obecnych zmian w przepisach wpływających na obszar opakowań dla żywności. To nie tylko rewolucja na papierze, to również rewolucja w technologii i produkcji.
 
Zaprosiliśmy możliwie wszystkie kluczowe dla obszaru zmian organizacje, wyspecjalizowane firmy, urzędy, instytuty i uczelnie dla stworzenia dla Państwa przestrzeni do pozyskania niezbędnej wiedzy od najbardziej kompetentnych i zaufanych autorytetów.
Forum to wymiana doświadczeń, nawiązywanie nowych i podtrzymywanie obecnych relacji i formuły pozwalające na głębokie wejście w problematykę.
Mam nadzieję, że wykorzystacie Państwo w 100% potencjał grupy ponad 50 ekspertów, którzy chcą podzielić się z Państwem wiedzą.
 
Janusz Olejnik

Zapraszam
Janusz Olejnik

  

PARTNERZY STRATEGICZNI

    Logo Partnera 1 Logo Partnera 1    

 

PATRONI I PARTNERZY FOODFAKTY PACK4FUTURE

Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1
Logo Partnera 1        
 
Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1
Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1
Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1    
 
Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1
Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1      
 
Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1 Logo Partnera 1  
   

   

 

 

FoodFakty Pack4Future - 11 marca 2025
Sesje tematyczne i warsztaty - Opakowanie / etykieta / specyfikacje
9:15 – 10:30 Etykieta produktu i specyfikacja opakowania w centrum uwagi
Opakowania - Suplementy KRSiO  9:15 – 10:00 Warsztat Politechnika Łódzka - Wydział Chemii
10:30 – 11:00 PRZERWA NETWORKINGOWA 10:15 – 11:00 Warsztat Avery Dennison 
11:00 – 12:15  Jak przygotować firmę na nadchodzącą rewolucję zmian w zakresie opakowań?  Opakowania - Suplementy KRSiO 11:15 – 12:00 Warsztat Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii
 12:15 – 13:15 LUNCH
Rewolucja opakowaniowa – nadchodzące i obecne wyzwania oraz ścieżki rozwiązań
13:15 – 14:30 Nowe obowiązki i ryzyka dla operatora żywności w kontekście opakowań  Postęp w materiałach opakowaniowych, nowe funkcje i materiały  13:15 –14:00 Warsztat

Wyjazd studyjny

 do fabryki CDM

12:45 – 14:45

14:30 – 15:00  PRZERWA NETWORKINGOWA 13:15 –14:150 Warsztat Food&Pharma Legal 
15:00 – 16:00  Debata 1 - Perspektywa regulacyjna ROP w branży spożywczej (Debata pod patronatem PFPŻ ZP)
16:00 – 16:15  PRZERWA NETWORKINGOWA
16:15 – 17:15 Debata 2 - Perspektywa technologiczna branży spożywczej i opakowaniowej w obliczy rewolucji opakowaniowej  
17:15 – 18:00 NETWORKING 
18:00 – 21:00  WIECZÓR EKSPERTA W SCENERII ORIENTARIUM

 

FoodFakty Pack4Future - 12 marca 2025
GODZINA

Rewolucja opakowaniowa nie tylko z perspektywy PPWR - Krok po kroku

Opakowania z perspektywy Managera ds. zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności

Nowe funkcje etykiet produktów spożywczych

GODZINA

WARSZTATY

9:15 – 10:45

Perspektywa prawna odpowiedzialności producenta i dystrybutora żywnosci  - nowe regulacje prawne 

Zgodność materiałów opakowaniowych z wymogami systemów bezpieczeństwa żywności i standardów (GFSI)

Etykieta - szanse marketingowe i wyzwania prawne

10:15 –11:00
 
10:45 – 11:15
LUNCH OD 12:00 DO 13:15
11:15 – 12:30

Ekoprojektowanie, wdrażanie innowacji w świetle nadchodzących zmian oraz Opakowania papierowe łatwe w recyklingu: rozwiązania i pułapki

Wykład + warsztat

Wymogi formalne dla opakowań i nowe nadchodzące wyzwania: Zanieczyszczenia i inne aspekty

Warsztat Avery Dennison

11:15 –12:15 Warsztat SGS 
  PRZERWA NETWORKINGOWA / LUNCH
13:15 – 14:15

Design & comply. Projektowanie opakowań w świetle zmieniających się przepisów: PPWR i SUP

Wykład + Warsztat

Recykling opakowań – regulacje, badania, deklaracja zgodności

Warsztat

 

Wyjazd studyjny

 do fabryki CDM

13:00-15:00

13:15 –14:15  Warsztat Happy Work Culture
14:30 – 15:30

Opakowania z tworzy sztucznych – fakty i mity

Warsztat

Oznaczenia opakowaniowe – obowiązkowe, dobrowolne, zakazane?

Warsztat

14:30 –15:30  
15:15 – 16:30  NETWORKING

Szkolenie skierowane do

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych tematyką FoodFakty Pack4Future, szczególnie managerów obszarów:

Wyższa kadra managerska Jakość i bezpieczeństwo  Opakowania
Działy prawne, zgodność oznakowania Technologia, R&D, marketing Materiały opakowaniowe
Administracja  Instytucje kontrolne Nauka

Program

11 MARCA

DEBATY
15:00 –16:00

Debata 1 - Perspektywa regulacyjna ROP w branży spożywczej (Debata pod patronatem PFPŻ ZP)

 

Partner Główny debaty

         
 

W debacie stawiamy sobie za cel pokazanie obecnego i nadchodzącego stanu prawnego z perspektywy kluczowych środowisk biznesu oraz otoczenia biznesu. Jako cel obraliśmy wskazanie ścieżek postępowania, ale nie obędzie się bez wskazania zagrożeń.

Pełny skład ekspertów już za kilka dni. 

 
16:15 – 17:15

Debata 2 - Perspektywa technologiczna branży spożywczej i opakowaniowej w obliczy rewolucji opakowaniowej

Obecnie na papierze, a za moment w fabrykach i produktach. Jaka jest gotowość i jakie czekają nas główne wyzwania? Uczestnicy debaty odzwierciedlają szeroki horyzont rynku opakowaniowego, bez którego branża spożywcza nie przejdzie przez tę rewolucję. 

Prowadzący: Janusz Olejnik, FoodFakty

 

Partnerzy

 
 

Krzysztof Janiak, CDM, CEO

 
  Firma członkowska - Fundacja PlasticsEurope Polska - Ekspert   
  prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak, Członek Zarządu Stowarzyszenia Natureef  
  Przemysław Kuna, Dyrektor zarządzający w Interzero  
  Małgorzata Zaniewska, Country Manager w Avery Dennison Polska  
  Artur Grudzień, Dyrektor Generalny  w Ecopet  
SALA 1

9:15 – 10:30

Etykieta produktu i specyfikacja opakowania w centrum uwagi

 

Partner sesji

       
 

Rozmieszczenie treści na etykiecie (etykieta, opakowanie, ulotka, peeloff, opakowanie zbiorcze)
dr Izabela Tańska, IGI FOOD LAW 

 

Etykietowanie opakowań – krajowe przepisy techniczne a zasada wzajemnego uznawania
Marta Zawadka, Foodie

  Oświadczenia środowiskowe zawierane na opakowaniach - ryzyko greenwashingu
Maciej Majewski, TKPiW
  Różnice wymagań na poziomie międzynarodowym z perspektywy rynku polskiego i niemieckiego – case study
Damian Jarzębowski, CDM
  Sesja Q&A  

11:00 – 12:15

Jak przygotować firmę na nadchodzącą rewolucję zmian w zakresie opakowań
Prowadzący: Małgorzata Greszta

 

Partner sesji

       
 

PPWR – 7 kluczowych zmian dla opakowań na nadchodzące lata

 
 

Sprint ekspercki 1: Od ekorpojektowania do recyklingu na dużą skalę – jak projektowane zmiany wpłyną na procentów, sieci handlowe i podmioty gospodarki odpadami? Przedstawiciel sieci handlowej, producenta i recyklera

 
  Sprint ekspercki 2: Jak przygotować się na nadchodzącą rewolucję zmian: od czego zacząć proces w firmie, z kim budować strategiczne partnerstwa, z jakich narzędzi można skorzystać? Instytucje otoczenia biznesu  
  Podsumowanie  

13:15 – 14:30

Nowe obowiązki i ryzyka dla operatora żywności w kontekście opakowań

 

Partnerzy sesji

       
 

Opakowania w kontekście Rozporządzenia o wylesianiu - EUDR
Ewa Kuczyńska, GFP Legal

 

Nowe regulacje - temat do potwerdzenia
Fundacja PlasticsEurope Polska

  Opłata SUP w świetle implementacji przepisów dyrektywy plastikowej – prawo i praktyka
Bartosz FogelGFP Legal
  Opakowanie jako odpad. I co dalej?
Tomasz Siewierski, BOO Organizacja Odzysku Opakowań i Odpowiedzialności Producenta
  Sesja Q&A  
SALA 2

9:15 – 10:30

Blok KRSiO - Opakowania suplementy - cz.1

 

Partnerzy sesji

       
 

Opakowania suplementów diety i FSMP - oznaczenia, oświadczenia i nie tylko - prawo, praktyka, wyzwania
Joanna Uchańska, AJ LAW

 

Ewolucja opakowań: Innowacje i wyzwania w opakowaniach blistrowych

Ekspert, Alu Lids 

  Opakowania suplementów diety w standardzie farmaceutycznym
Monika Orawska i Paweł ZwolskiPolfa Lublin
  Opakowania suplementów diety i FSMP - oznaczenia, oświadczenia i nie tylko - prawo, praktyka, wyzwania
Aleksandra Diskau, AJ LAW
 
  Sesja Q&A z prelegentami + przedstawiciel KRSiO  

11:00 – 12:15

Blok KRSiO - Opakowania suplementy - cz. 2

 

Partnerzy sesji

       
 

Sensoryczne aspekty opakowań suplementów diety - przekazywanie obcego zapachu i smaku pod kontrolą
Maciej Wojciechowski, GBA

 
 

Case study -  projektowanie i procesy w branży suplementów diety
Mariusz Andrzejczuk i Bartosz Kubiak, VTU

 
  Podmiot odpowiedzialny na opakowaniu
Paweł Borek, 
MGS LAW
 
   Temat do potwierdzenia  
   Sesja Q&A  

13:15 – 14:30

Postęp w materiałach opakowaniowych, nowe funkcje i materiały 

 

Partnerzy sesji

       
 

Opakowania biodegradowalne do żywności - prawo i praktyka
Joanna OlszakIGI FOOD LAW

 

Innowacyjne folie skrobiowe: Biodegradowalne i przeciwdrobnoustrojowe rozwiązania dla nowoczesnych opakowań
Prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn, Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechnika Łódzka

 

Zastosowanie nanomateriałów w opakowaniach - szanse i wyzwania
dr hab. Łukasz Łopusiewicz, prof. AEH, Akademia Ekonomiczno-Humanistyczna w Warszawie

 
 

Postęp w materiałach opakowaniowych, nowe funkcje i materiały
dr hab. inż. Anna Masek, prof. PŁ, Politechnika Łódzka

 
 

Problemy technologiczne w opakowaniach jednomateriałowych
dr hab. inż. Marcin Masłowski, Politechnika Łódzka

 
  Sesja Q&A  
SALA 3
9:15 – 10:00

Zastosowanie metody GC-IMS w badaniach barierowości opakowań
Warsztat 

 

Warsztat Politechnika Łódzka - Wydział Chemii
dr inż. Tomasz Gozdek, dr inż. Katarzyna Klajn, dr hab. inż. Anna Masek, prof. PŁ

 
10:15 – 11:00

Temat w trakcie ustalania
Warsztat 

 

Warsztat Avery Dennison
Ekspert

 
11:15 – 12:00

Ścieżki postępowania i uwarunkowania dla trwałości produktów w odniesieniu do zmiany materiału opakowania
Warsztat 

 

Warsztat ITFiM
dr hab. inż. Agnieszka Nowak, prof. dr hab. inż. Grażyna Budryn

 
13:15 – 14:00

Etykiety wielojęzycznych środków spożywczych, wymogi prawne i aspekty praktyczne dla wprowadzania produktów w wielu wersjach językowych. Wskażemy jak "ustandaryzować" oznakowania tłumaczone na różne języki
Warsztat

 

Warsztat Food&Pharma Legal 
Magdalena Wawrzyniak

 
13:15 – 14:30

Wyjazd studyjny do fabryki CDM

 

Po dawce teorii czas na praktykę, podczas wyjazdu studyjnego uczestnicy będą mogli się bezpośrednio zapoznać z całym procesem tworzenia nowoczesnego i spełniającego nowe wymogi opakowania. Ilość miejsc ograniczona, konieczna pre rezerwacja. 

 

WIECZÓR EKSPERTA (18:00 - 21:00)

To unikalne w formule spotkanie koleżeńskie w wyjątkowej atmosferze Orientarium. Zapraszamy na poczęstunek, dance floor oraz oczywiście rozmowy koleżeńskie w godzinach 18.00 - 21.00.
Ze względu na wyjątkowe miejsce ilość miejsc ograniczona - zapisy według kolejności zgłoszeń.

 

12 MARCA 

SALA 1
9:15 – 10:45

Prawna odpowiedzialności producenta i dystrybutora żywnosci – Nowe regulacje prawne 

 

Partnerzy sesji

       
 

Horyzont regulacyjny wokół opakowań – perspektywa producenta i innych podmiotów z branży spożywczej
Sylwia Uziębło-Kowalska, Osborne Clarke 

 
 

Recyklaty do opakowań żywności
Marta Krawczyk, SGS

 
  System kaucyjny krok po kroku
Magdalena Dziczek, KAUCJA.PL - Krajowy System Kaucyjny
 
11:00 – 12:15

Ekoprojektowanie, wdrażanie innowacji w świetle nadchodzących zmian oraz Opakowania papierowe łatwe w recyklingu: rozwiązania i pułapki
Wykłady + warsztaty

 

Warsztat Instytut Łukasiewicza / Polietchnika Warszawska
Beata Górska i prof. dr hab. inż. Piotr Przybysz

 
13:15 – 14:15

Design & comply. Projektowanie opakowań w świetle zmieniających się przepisów: PPWR i SUP
Wykłady + Warsztaty

 

Warsztat Natureef  
dr inż. Karolina Wiszumirska

 
14:15 – 15:00

Opakowania z tworzy sztucznych – fakty i mity
Warsztat

 

Warsztat Fundacja PlasticsEurope Polska
Ekspert

 
SALA 2
9:15 – 10:30

Zgodność materiałów opakowaniowych z wymogami systemów bezpieczeństwa żywności i standardów (GFSI)

 

Partnerzy sesji

   
 

Systemowe podejście do zarządzania jakością i bezpieczeństwem opakowań
Agnieszka Wryk, IFS

 
 

Różnorodność prawna dla FCM globalnie i zarządzanie zgodnością w kontekście globalnej firmy
Paulina Jatczak-Marchwińska, Barry Callebaut

 
 

Międzynarodowe standardy produkcji materiałów opakowaniowych i opakowań - okiem praktyka  – case study
Robert Gogolewski, CDM

 
  Opakowania – nowe wyzwania w obliczu przyszłych wymagań prawnych
Mieczysław Obiedziński, TÜV SÜD 
 
  Sesja Q&A  
11:00 – 12:15

Wymogi formalne dla opakowań i nowe nadchodzące wyzwania: Zanieczyszczenia i inne aspekty

 

Partnerzy sesji

       
 

Najnowsze zmiany prawne w zakresie substancji migrujących z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością (ftalany, bisfenol A, PFAS)
Marzena Pawlicka-Cegiełko, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny

 
 

Wymogi formalne dla opakowań i nowe nadchodzące wyzwania - perspektywa producenta
Marcin Stępień, Radca Prawny Grupy Nałęczów Zdrój

 
  Bezpieczeństwo - migracja / PFAS
Instytut Łukasiewicza / Politechnika Warszawska
 
     
   Sesja Q&A  
13:15 – 14:30

Recykling opakowań – regulacje, badania, deklaracja zgodności
Warsztat

 

Warsztat TÜV SÜD 
Monika Kropidłowska i Mieczysław Obiedziński

 
14:15 – 15:00

Oznaczenia opakowaniowe – obowiązkowe, dobrowolne, zakazane?
Warsztat

 

Warsztat Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FOODLAW
dr Patryk Kalinowski

 
SALA 3
9:15 – 10:30

Etykieta produktu - Szansa marketingowa, ale również wyzwanie prawne

 

Partnerzy sesji i ścieżki

       
 

Co to znaczy uczciwy dystans między konkurentami na przykładzie projektowania produktu i jego opakowania?
dr Agnieszka Sztoldman, Osborne Clarke

 
 

Opakowania wprowadzające w błąd
dr Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego FOODLAW

 
  Opakowanie oczami konsumenta – o wykorzystaniu badań marketingowych do testowania opakowań
Anna Łoś, Ipsos 
  Ochrona opakowania przed naśladownictwem – case studies
dr Agnieszka Sztoldman, Osborne Clarke
 
  Bio Eko w oznakowaniu - kiedy można stosować, zasady certyfikacji
Magdalena Wawrzyniak, Maria Pawlowska, Food&Pharma Legal 
 
11:00 – 12:15

Temat w trakcie ustalania
Warsztat 

 

Warsztat Avery Dennison
Ekspert

 
13:15 – 15:30

Wyjazd studyjny do fabryki CDM

 

Po dawce teorii czas na praktykę, podczas wyjazdu studyjnego uczestnicy będą mogli się bezpośrednio zapoznać z całym procesem tworzenia nowoczesnego i spełniającego nowe wymogi opakowania. Ilość miejsc ograniczona, konieczna pre rezerwacja. 

 

 

Warunki uczestnictwa

Rejestracja poprzez formularz jest jedynie zgłoszeniem chęci udziału, każdorazowo skontaktujemy się z Państwem w celu ustalenia zakresu i ceny.

Udział w forum, ścieżki rabatowe oraz kody rabatowe dedykowane producentom żywności, dystrybutorom żywności oraz producentom opakowań. Ilość wejściówek w cenie bazowej dla pozostałych firm jest ograniczona.
 
Broszura - pobierz ( już wkrótce )
 
Możliwości udziału w w Pack4Future
Cena bazowa udziału w Pack4FuturePack4Future Obrady 2 dni + Wieczór ekspertaPack4Future Obrady wybrany dzień + Wieczór eksperta (oraz debaty)Pack4Future Obrady 2 dniPack4Future Obrady wybrany dzień

Cena bazowa >

1690 1290 1390 990
Ścieżki rabatowe:        
Członkowie organizacji partnerskich** Pack4Future oraz kody rabatowe partnerów 1440 1090 1280 850
Pracownicy z firm zatrudniających do 50 osób 1440 1090 1280 850
Pracownicy firm klientów Strefy Managera 1350 1030 1100 790
Kolejne osoby z tej samej firmy 1090 840 900 650
Administracja państwowa / Nauka 1000 770 840 590
 FIRST CALL DLA ZGŁOSZEŃ DO KOŃCA STYCZNIA - DODATKOWE 10% DO CEN POWYŻEJ - WCZEŚNIEJ TANIEJ 
 
Ważne informacje:
 
MIEJSCE: ORIENTARIUM - Centrum konferencyjne przy Miejskim Ogrodzie Zoologicznym w Łodzi  
 
Parkingi płatne we własnym zakresie w ramach dostępności na terenie obiektu lub okolicznych ulicach. Cena udziału nie zawiera kosztu hoteli.
 
Szczegółowe warunki udziału - pobierz 
Lista rekomendowanych hoteli - pobierz 
 
WYPEŁNIJ FORMULARZ PRE-REJESTRACJI - SKONTAKTUJEMY SIĘ NIEZWŁOCZNIE W CELU DOPRECYZOWANIA UDZIAŁU I POTWIERDZENIA WARUNKÓW 
 
MASZ PYTANIA? ZADZWOŃ - 663 224 529
 
FORMULARZ REJESTRACYJNY:

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.