Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
 Pall Poland Sp. z o.o.

Pall Poland Sp. z o.o.

Rozwiązania w dziedzinie filtracji, separacji i oczyszczania - zarządzanie płynami

Pall Corporation jest światowym liderem zaawansowanych technologii w dziedzinie filtracji, separacji i oczyszczania zaspokajającym różnorodne potrzeby klientów w szerokim spektrum nauk przyrodniczych oraz przemysłu. Pall Life Sciences dostarcza najnowocześniejsze rozwiązania dla klientów, którzy odkrywają, rozwijają i produkują leki biotechnologiczne, szczepionki, terapie komórkowe, a także klasyczne leki. Nasze zaawansowane technologie medyczne są często ostatnią linią obrony pacjenta przed niebezpiecznymi patogenami. Nasze produkty przeznaczone dla przemysłu spożywczego stanowią istotną ochronę przed zanieczyszczeniami podczas różnych etapów produkcji.
 
Pall Industrial obsługuje klientów w branży mikroelektroniki, lotnictwa, paliw, petrochemii, przemysłu chemicznego, motoryzacyjnego oraz energetycznego

Nasze produkty odgrywają kluczową rolę w:

  • Produkcji innowacyjnych półprzewodników i elektroniki użytkowej
  • Filtracji dla handlowych i wojskowych pojazdów lotniczych
  • Utrzymaniu niezawodności niezbędnych urządzeń przemysłowych
  • Rozwiązaniu problemów związanych z jakością wody pitnej, niedoborem i popytem
  • Pomaganiu firmom energetycznym maksymalizuje produkcję i rozwijają komercyjnie dobre paliwa przyszłości

  
Aby uzyskać więcej informacji na temat tego, w jaki sposób sprawić aby przyszłość była bardziej ekologiczna odwiedź stronę Pall - umożliwiając bardziej ekologiczną, bezpieczniejszą przyszłość


Słowa kluczowe:


tel.: +48 (0)22 510 21 00
https://www.pall.com

Wenecka 12
03-244 Warszawa
woj. mazowieckie
  • 29.12.2022

    Filtracja w aplikacjach z użyciem pary

    Mimo iż para jest sterylnym medium, jej wysoka temperatura zabija żywe mikroorganizmy, a jej wytwarzanie powinno odbywać się zgodnie z wymogami dla żywności, to istnieją jednak inne aspekty jakości pary, które mogą mieć szkodliwy wpływ na jakość żywności i wydajność produkcji. 

    Czytaj więcej
  • 08.08.2022

    Jak w zrównoważony sposób osiągnąć i chronić klarowność piwa?

    Usuwanie zmętnienia po procesie fermentacji i dojrzewania to pierwszy krok do uzyskania klarownego i stabilnego piwa. Mimo osiągnięcia początkowej klarowności, może ona nie być trwała. Mętnienie piwa i związane z tym reakcje chemiczne to skomplikowany proces.  System CBS firmy Pall reprezentuje zrównoważoną i opłacalną technologię stabilizacji z użyciem PVPP. System oferuje prostą i precyzyjną stabilizację przy jednoczesnym obniżeniu kosztów.

    Czytaj więcej
  • 06.10.2021

    Pall October Filterfest – wirtualne wydarzenie już 13 października

    Zapraszamy na pierwszy w historii PALL OCTOBER FILTERFEST! Przedstawione zostaną prezentacje o tematyce: Zrównoważona produkcja piwa; Podstawy filtracji, wybór filtra końcowego i zaufanie do inwestycji (Piwo/Wino); Jak filtrować Hard Seltzer, rozwiązania Pall w celu wsparcia procesu; Wydajna filtracja w winnicy; Możliwości filtracji aromatów; Produkcja whisky: Schładzać czy nie schładzać? Serdecznie zapraszamy!

    Czytaj więcej
  • 04.10.2021

    Regeneracja CIP: ponad 80% redukcja wpływu na środowisko przy 2-letnim okresie zwrotu

    W branży spożywczej standardy higieny, stają się coraz bardziej rygorystyczne. Jednocześnie względy środowiskowe wywierają ogromną presję na przemysł, aby zmniejszył zużycie wody i odprowadzanie ścieków oraz ograniczył zrzut chemikaliów. System membran ceramicznych Pall Membralox® TFF jest w stanie zredukować zużycie roztworu CIP nawet o 85% zmniejszając tym samym koszty operacyjne o ponad 40%.

    Czytaj więcej
  • 03.08.2021

    Rozwiązania Pall dla oleju konopnego CBD

    W związku z prognozowanym 4-krotnym wzrostem rynku oleju z konopi siewnych w USA i Kanadzie, produkcja oleju wyekstrahowanego z rośliny Cannabis sativa znajduje się na szybkiej ścieżce wzrostu, szczególnie w Kanadzie i USA, gdzie jego produkcja jest  zalegalizowana. W 2020 r. Deloitte prognozował, że rynek dań gotowych z olejem CBD osiągnie wartość 1,6 mld CAD w Kanadzie, a 59% kanadyjskich konsumentów chętnie spróbuje takich produktów. Dania gotowe cieszą się największym zainteresowaniem wśród wszystkich kategorii produktów, do których można dodać olej z konopi siewnych.

    Czytaj więcej
  • 19.05.2021

    „Zimna Pasteryzacja” piwa, postęp w ochronie środowiska

    Naturalne właściwości konserwujące składników piwa (chmielu, CO2 i alkoholu) oraz niskie pH, znacznie zmniejszają ryzyko obecności patogenów w procesie produkcyjnym. Istnieje jednak grupa mikroorganizmów, które – jeśli są obecne w piwie – mogą oddziaływać negatywnie na jego smak i zapach, powodować mętnienie. Dlatego czystość mikrobiologiczna piwa jest najważniejszą i podstawową cechą jakościową. Zastosowanie filtracji membranowej umożliwia utrzymanie aromatu i świeżości oraz stabilizację mikrobiologiczną piwa.

    Czytaj więcej
  • 20.04.2021

    Rozwiązania SUPRA firmy Pall kluczem do osiągnięcia elastyczności i jakości w produkcji piwa

    Filtracja to kluczowa operacja w procesie produkcji piwa. Umożliwia uzyskanie produktu o atrakcyjnym wyglądzie, wysokiej jakości i stabilnej trwałości. Czerpiąc z ponad 65-letniego doświadczenia w rozwoju produktów dla przemysłu piwowarskiego firma Pall stworzyła linie produktów SUPRA - opłacalne i elastyczne rozwiązania w kierunku ulepszenia procesów filtracji. Moduły te wykorzystują doskonałe właściwości płyt filtracyjnych w zakresie usuwania zanieczyszczeń, jednocześnie w znacznym stopniu niwelują ich wady.

    Czytaj więcej
  • 09.11.2017

    Kontrola Jakości - Nowe urządzenie do testowania integralności membranowych filtrów końcowych w przemyśle spożywczym - Compact Touch®

    Jednym ze sposobów osiągniecia stabilności mikrobiologicznej podczas produkcji żywności i napojów jest filtracja przy użyciu filtrów membranowych o ściśle określonej walidacji mikrobiologicznej. Metoda ta definiowana jako...

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.