-
29.12.2022
Mimo iż para jest sterylnym medium, jej wysoka temperatura zabija żywe mikroorganizmy, a jej wytwarzanie powinno odbywać się zgodnie z wymogami dla żywności, to istnieją jednak inne aspekty jakości pary, które mogą mieć szkodliwy wpływ na jakość żywności i wydajność produkcji.
Czytaj więcej
-
08.08.2022
Usuwanie zmętnienia po procesie fermentacji i dojrzewania to pierwszy krok do uzyskania klarownego i stabilnego piwa. Mimo osiągnięcia początkowej klarowności, może ona nie być trwała. Mętnienie piwa i związane z tym reakcje chemiczne to skomplikowany proces. System CBS firmy Pall reprezentuje zrównoważoną i opłacalną technologię stabilizacji z użyciem PVPP. System oferuje prostą i precyzyjną stabilizację przy jednoczesnym obniżeniu kosztów.
Czytaj więcej
-
06.10.2021
Zapraszamy na pierwszy w historii PALL OCTOBER FILTERFEST! Przedstawione zostaną prezentacje o tematyce: Zrównoważona produkcja piwa; Podstawy filtracji, wybór filtra końcowego i zaufanie do inwestycji (Piwo/Wino); Jak filtrować Hard Seltzer, rozwiązania Pall w celu wsparcia procesu; Wydajna filtracja w winnicy; Możliwości filtracji aromatów; Produkcja whisky: Schładzać czy nie schładzać? Serdecznie zapraszamy!
Czytaj więcej
-
04.10.2021
W branży spożywczej standardy higieny, stają się coraz bardziej rygorystyczne. Jednocześnie względy środowiskowe wywierają ogromną presję na przemysł, aby zmniejszył zużycie wody i odprowadzanie ścieków oraz ograniczył zrzut chemikaliów. System membran ceramicznych Pall Membralox® TFF jest w stanie zredukować zużycie roztworu CIP nawet o 85% zmniejszając tym samym koszty operacyjne o ponad 40%.
Czytaj więcej
-
03.08.2021
W związku z prognozowanym 4-krotnym wzrostem rynku oleju z konopi siewnych w USA i Kanadzie, produkcja oleju wyekstrahowanego z rośliny Cannabis sativa znajduje się na szybkiej ścieżce wzrostu, szczególnie w Kanadzie i USA, gdzie jego produkcja jest zalegalizowana. W 2020 r. Deloitte prognozował, że rynek dań gotowych z olejem CBD osiągnie wartość 1,6 mld CAD w Kanadzie, a 59% kanadyjskich konsumentów chętnie spróbuje takich produktów. Dania gotowe cieszą się największym zainteresowaniem wśród wszystkich kategorii produktów, do których można dodać olej z konopi siewnych.
Czytaj więcej
-
19.05.2021
Naturalne właściwości konserwujące składników piwa (chmielu, CO2 i alkoholu) oraz niskie pH, znacznie zmniejszają ryzyko obecności patogenów w procesie produkcyjnym. Istnieje jednak grupa mikroorganizmów, które – jeśli są obecne w piwie – mogą oddziaływać negatywnie na jego smak i zapach, powodować mętnienie. Dlatego czystość mikrobiologiczna piwa jest najważniejszą i podstawową cechą jakościową. Zastosowanie filtracji membranowej umożliwia utrzymanie aromatu i świeżości oraz stabilizację mikrobiologiczną piwa.
Czytaj więcej
-
20.04.2021
Filtracja to kluczowa operacja w procesie produkcji piwa. Umożliwia uzyskanie produktu o atrakcyjnym wyglądzie, wysokiej jakości i stabilnej trwałości. Czerpiąc z ponad 65-letniego doświadczenia w rozwoju produktów dla przemysłu piwowarskiego firma Pall stworzyła linie produktów SUPRA - opłacalne i elastyczne rozwiązania w kierunku ulepszenia procesów filtracji. Moduły te wykorzystują doskonałe właściwości płyt filtracyjnych w zakresie usuwania zanieczyszczeń, jednocześnie w znacznym stopniu niwelują ich wady.
Czytaj więcej
-
06.11.2020
PALL Poland zaprasza w poniedziałek 9 listopada o godz. 17 do udziału w bezpłatnym webinarium, którego tematem będą patogeny w mięsie - szybkie badania patogenów Campylobacter i Salmonella w branży drobiarskiej metodą RT-PCR; utrzymanie wysokich standardów jakości oraz nowoczesne narzędzia kontroli procesu.
Czytaj więcej
-
09.11.2017
Jednym ze sposobów osiągniecia stabilności mikrobiologicznej podczas produkcji żywności i napojów jest filtracja przy użyciu filtrów membranowych o ściśle określonej walidacji mikrobiologicznej. Metoda ta definiowana jako...
Czytaj więcej
-
02.11.2017
Rosnący nacisk na bezpieczeństwo żywności, sprawia że klienci są coraz bardziej świadomi zagrożeń związanych z patogenami w produktach spożywczych. Niebezpieczeństwo potencjalnych problemów zdrowotnych wywoływanych przez...
Czytaj więcej
-
01.08.2017
Ryzyko infekcji bakteryjnej jest poważnym problemem w zorientowanym na najwyższą jakość produkcji, przemyśle żywności i napojów. Rosnące wymagania rynku dla produktów minimalnie przetworzonych, w których szybciej zachodzi rozwój...
Czytaj więcej
Rozwiązania w dziedzinie filtracji, separacji i oczyszczania - zarządzanie płynami
Pall Corporation jest światowym liderem zaawansowanych technologii w dziedzinie filtracji, separacji i oczyszczania zaspokajającym różnorodne potrzeby klientów w szerokim spektrum nauk przyrodniczych oraz przemysłu. Pall Life Sciences dostarcza najnowocześniejsze rozwiązania dla klientów, którzy odkrywają, rozwijają i produkują leki biotechnologiczne, szczepionki, terapie komórkowe, a także klasyczne leki. Nasze zaawansowane technologie medyczne są często ostatnią linią obrony pacjenta przed niebezpiecznymi patogenami. Nasze produkty przeznaczone dla przemysłu spożywczego stanowią istotną ochronę przed zanieczyszczeniami podczas różnych etapów produkcji.
Pall Industrial obsługuje klientów w branży mikroelektroniki, lotnictwa, paliw, petrochemii, przemysłu chemicznego, motoryzacyjnego oraz energetycznego
Nasze produkty odgrywają kluczową rolę w:
- Produkcji innowacyjnych półprzewodników i elektroniki użytkowej
- Filtracji dla handlowych i wojskowych pojazdów lotniczych
- Utrzymaniu niezawodności niezbędnych urządzeń przemysłowych
- Rozwiązaniu problemów związanych z jakością wody pitnej, niedoborem i popytem
- Pomaganiu firmom energetycznym maksymalizuje produkcję i rozwijają komercyjnie dobre paliwa przyszłości
Aby uzyskać więcej informacji na temat tego, w jaki sposób sprawić aby przyszłość była bardziej ekologiczna odwiedź stronę Pall - umożliwiając bardziej ekologiczną, bezpieczniejszą przyszłość
Słowa kluczowe: