Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Data: 16.12.2024 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 2 h
W ramach szkolenia omówione zostaną zmiany w polskim porządku prawnym wprowadzone dyrektywą Omnibus w zakresie „podwójnej jakości”.
Dodatkowo uwzględnione zostaną wskazówki interpretacyjne ujęte w Zawiadomieniu Komisji UE, Rezolucji Parlamentu Europejskiego i wytyczne organów różnych Państw Członkowskich Unii. Uczestnicy zapoznają się z przesłankami uznania praktyki rynkowej za stosowanie dual quality oraz wyjątkami, w przypadku których działanie to będzie w zgodzie z prawem. Praktyczne wątpliwości omówione zostaną na przykładzie produktów spożywczych, w tym kazusuów z praktyki rynkowej. Szkolenie będzie również zawiera informację o sankcjach za naruszenie prawa uczciwej konkurencji.
Uczestnicy szkolenia otrzymają certyfikat uczestnictwa oraz materiały szkoleniowe w pliku PDF.
Program szkolenia obejmuje:
Podwójna jakość – historia regulacji
Podwójna jakość
Sankcje
Warunkiem uczestnictwa jest zgłoszenie przez formularz zgłoszeniowy lub kontakt z organizatorem.
Zapytaj organizatora o szczegóły