Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Praktyczne stosowanie prawa żywnościowego /ISAP, Eur-lex/ - wskazówki dla technologów żywności

Data: 16.02.2022 Miejsce:
Czas trwania: 2 h

Cel szkolenia

Szkolenie objęte programem jakości FoodFakty Akademia Managera. Gwarancja najwyższej jakości szkoleń.

FoodFakty Akademia

 

Cel: Celem szkolenia jest przedstawienie funkcjonalności dwóch najważniejszych baz aktów prawnych tj. ISAP-u dla prawa krajowego oraz Eur-lexa dla prawa unijnego. Obydwa te systemy stanowią podstawę do pracy z przepisami prawa żywnościowego. W ramach webinaru dowiesz się jakie informacje możesz znaleźć w tych systemach, jak poruszać się pomiędzy poszczególnymi aktami prawnymi, jak odszukać aktualną wersję aktu prawnego oraz w jaki sposób śledzić nowelizacje, a także akty powiązane.

Szkolenie skierowane do

Osoby pracujące w branży spożywczej /w szczególności na stanowiskach technologów żywności/, które na co dzień pracują z prawem żywnościowym, korzystają z baz aktów prawnych, poruszają się pomiędzy różnorakimi aktami prawnymi oraz muszą dysponować aktualnymi tekstami aktów prawnych.

Program

  1. Hierarchia aktów prawnych w prawie żywnościowym.
  2. Różnice pomiędzy stosowaniem poszczególnych aktów prawnych
    • Czym się różnią się pomiędzy sobą rozporządzenia unijne, dyrektywy, ustawy oraz rozporządzenia krajowe?
    • Jak występują różnice w stosowaniu poszczególnych aktów prawnych w zależności od ich rodzaju?
  3. Korzystanie z internetowych systemów baz aktów prawnych.
    • Jakie akty znajdują się w Internetowym Systemie Aktów Prawnych?
    • Co można znaleźć w Eur-lexie?
    • Gdzie należy szukać aktualnych tekstów aktów prawnych?
    • Jak poruszać się pomiędzy poszczególnymi aktami?
    • Omówienie najważniejszych pojęć /np. tekst ujednolicony, tekst skonsolidowany, tekst ogłoszony, akt delegowany, akt wykonawczy, akt zmieniający, akt zmieniony, akt ujednolicony, akt posiada tekst jednolity/.

Warunki uczestnictwa

  • Koszt uczestnictwa 390 zł netto
  • Klienci Strefy Managera - opłata 290 zł netto za uczestnika
  • Termin: 16.02.2022, godzina 12:00-13:30 

Prosimy o rejestrację poprzez formularz poniżej:

>> Rejestracja <<

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn