Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

PRAKTYCZNY WEBINAR: Suplementy diety – skład, znakowanie, notyfikacja, bezpieczeństwo - SZKOLENIE ON-LINE

Data: 24.06.2021 Miejsce:
Czas trwania: 2 h

Cel szkolenia

Akademia Strefy Managera

Praktyczny webinar online

Zmiany w przepisach, nowe wyroki, uchwały Zespołu, nowe trendy marketingowe – wszystko ma znaczenie dla składu i oznakowania suplementów. Szkolenie 24 czerwca to bardzo dobra okazja do szybkiej aktualizacji wiedzy (2 h) dotyczącej suplementów. Program obejmuje najważniejsze kwestie związane ze składem, reklamą i wprowadzaniem do obrotu suplementów diety oraz przegląd zagrożeń bezpieczeństwa i zafałszowań suplementów diety.

Szkolenie skierowane do

Szkolenie będzie przydatne zarówno osobom pracującymi z suplementami na co dzień jak i tym, którzy dopiero zapoznają się z tymi kwestiami.

Program

PRAKTYCZNY WEBINAR: Suplementy diety – skład, znakowanie, notyfikacja, bezpieczeństwo

24 czerwca 2021 r.

Godzina: 10:00-12:00

  1. Przegląd zagrożeń bezpieczeństwa oraz zafałszowań związanych z suplementami diety na podstawie RASFF i monitoringu informacji ze świata (15 minut) - Janusz Olejnik, FoodFakty
  2. Składniki aktywne: kategorie, poziomy, bezpieczeństwo (30 minut) - Paweł Mirosz, Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGIFC
    • Jak sprawdzić możliwość zastosowania składnika?
    • W jaki sposób określa się dozwolony poziom?
  3. Obowiązkowe informacje w oznakowaniu suplementu (30 minut) - Joanna Olszak, Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGIFC
    • Treści obowiązkowe w oznakowaniu suplementu diety
    • W jakich sytuacjach zadeklarować pochodzenie?
    • Czy można uwzględnić tabelę wartości odżywczej?
  4. Treści dobrowolne – znakowanie i reklama (oświadczenia, naturalność) (30 minut) – Izabela Tańska, Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGIFC
    • Oświadczenia z listy PENDING
    • Różnica pomiędzy leczeniem a wpływaniem na zdrowie
    • Kiedy można mówić o naturalnym suplemencie lub składniku?
  5. Notyfikacja suplementów diety w GIS (15 minut) – Paweł Mirosz, Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGIFC
    • Jakie informacje przygotować, żeby sprawnie dokonać notyfikacji
    • Najczęstsze problemy i ich rozwiązania

Partnerem merytorycznym wydarzenia jest:

 

SEARCH CONSOLE_SM

Warunki uczestnictwa

  • Koszt uczestnictwa 290 zł netto
  • Klienci Strefy Managera - opłata 100 zł netto za uczestnika

    >> Rejestracja <<

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstawie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn