Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

SZKOLENIE ON-LINE: BRC Global Standard for Packaging Materials, wydanie 6: Szkolenie z analizy zagrożeń i oceny ryzyka (HARA) dla opakowań

Data: 04.06.2020 Miejsce: Gdynia
Czas trwania: 16 h

Cel szkolenia

Szkolenie z analizy zagrożeń i oceny ryzyka (HARA) oparte jest na standardzie BRCGA dla materiałów opakowaniowych do zastosowań do pakowania żywności, kosmetyków, leków i zastosowań przemysłowych. W trakcie szkolenia delegaci będą mieli okazję poznać podstawy i metodyki dotyczące analizy i oceny zagrożeń, a także zrozumieć kluczowe zagadnienia związane z zapewnianiem bezpieczeństwa opakowań w szczególności dla żywności oraz produktów wrażliwych na higienę.

Szkolenie z analizy zagrożeń i oceny ryzyka (HARA) oparte jest na standardzie BRCGS PM dla materiałów opakowaniowych do żywności, znowelizowane do wydania 6.

W trakcie szkolenia delegaci będą mieli okazję poznać podstawy i metodyki prawne dotyczące analizy i oceny zagrożeń, a także zrozumieć kluczowe zagadnienia związane z zapewnianiem bezpieczeństwa opakowań w szczególności dla żywności oraz produktów wrażliwych na higienę.

 

Szkolenie skierowane do

- personelu operacyjnego, jakościowego oraz technicznego odpowiedzialnego za produkcję opakowań,
- konsultantów,
- nowych auditorów standardu BRCGS dla opakowań i materiałów opakowaniowych nieposiadających kwalifikacji w zakresie HACCP oraz dla BRCGS Professionals,
- kierowników jakości i innych członków zespołu bezpieczeństwa i zarządzania jakością produktów w zakładach produkcyjnych,
- uczestników zainteresowanych wprowadzeniem w wymagania BRCGS, systemów jakości, podstaw HARA i innych kluczowych elementów w zarządzaniu systemami opartymi na ryzyku.

Program

Program szkolenia obejmuje:

- zrozumienie wymagania standardu BRCGS dla materiałów opakowaniowych, wymagających analizy zagrożeń i oceny ryzyka dla wydania 6 BRCHS PM

- zrozumienie podstaw i wymagań  HARA

- wykład i ćwiczenia w zakresie ustanowienia, przeprowadzenia analizy zagrożeń i ryzyka oraz wdrożenia skutecznego plan analizy zagrożeń i ryzyka.

 

 

Warunki uczestnictwa

Warunkiem uczestnictwa jest zgłoszenie uczestnika bezpośrednio u trenera magda@ledwon.pl oraz zapisanie się na szkolenie na platformie BRC Educate. Wytyczne dotyczące zapisu na szkolenie uczestnicy otrzymają od trenera. Zapis na platformie BRC Educate jest konieczny w celu uzyskania dostępu do egzaminu i certyfikatu wydawanego przez BRC Trading Ltd. w Londynie.

Uczestnik otrzymuje materiały szkoleniowe opracowane przez BRC i tłumaczone na język polski. Szkolenie jest prowadzone w języku polskim.

Konieczne jest posiadanie własnej kopii Standardu.          

 

Zapytaj organizatora o szczegóły

  • Wyrażam zgodę na przekazywanie informacji handlowych oraz marketing bezpośredni za pomocą środków komunikacji elektronicznej oraz telekomunikacyjnych urządzeń końcowych przez podmioty Prokonsument Sp. z o.o. oraz Firmę właściciela powierzonych  materiałów na podstwaie umowy z portalem FoodFakty,  zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. nr 144, poz. 204, z późń. zm.) oraz ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.U. 2004 nr 171 poz. 1800, z późń. zm.) w celu udostępnienia pobranych z portalu materiałów.

    Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Każda komunikacja jaką do Ciebie skierujemy będzie zawierała opcję wycofania.

    Informacja

    Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z naszą Polityką prywatności, aby dowiedzieć się więcej o naszym podejściu do danych osobowych (zgodnie z wymogiem art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE).

    Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest warunkiem zrealizowania świadczenia.

    Więcej informacji zawarte w: Warunki Ogólne i Regulamin oraz Polityka Prywatności

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn