Urzędowa kontrola krok po kroku
Data: 27.03.2023 Miejsce:
Czas trwania: 3 h
Cel szkolenia
Kontrola od A do Z, czyli od wszczęcia postępowania do wydania decyzji. Wszystko, co musisz wiedzieć na temat kontroli przeprowadzanej przez organy kontroli.
Z tego szkolenia dowiesz się co może urzędnik kontrolujący Twoją firmę, a czego mu nie wolno. Czy kontrola musi być zapowiedziana? Jak zachować się w trakcie kontroli, a także wielu innych rzeczy wynikających z przepisów prawa oraz doświadczenia prowadzących. Oprócz tego w trakcie szkolenia zostaną omówione i skomentowane najnowsze dane dotyczące postępowań, w oparciu o informacje publiczne pozyskane bezpośrednio od organów inspekcji.
Szkolenie skierowane do
Osoby odpowiedzialne za reprezentowanie przedsiębiorcy w trakcie kontroli.
Osoby pracujące w branży spożywczej, które na co dzień pracują z prawem żywnościowym, są odpowiedzialne za etykietowanie, wprowadzenie produktów do obrotu, zapewnienie bezpieczeństwa żywności itp., producenci żywności, technolodzy żywności.
Program
- Jakie są podstawy prawne przeprowadzania urzędowych kontroli?
- Który organ urzędowej kontroli odpowiada za jaki obszar kontroli w Twoim przedsiębiorstwie?
- Przebieg kontroli krok po kroku.
- Co może inspektor?
- Co może kontrolowany?
- Wynik kontroli jest niepomyślny - co dalej?
- Kiedy warto się odwoływać i jakie są możliwości odwołania?
- Sesja Q&A.
Warunki uczestnictwa
- Koszt uczestnictwa - 490 zł netto
- Klienci Strefy Managera - opłata 390 zł netto za uczestnika
- Termin szkolenia ustalany indywidualnie na podstawie deklaracji uczestnictwa
PROSIMY O REJESTACJĘ NA DOLE OPISU SZKOLENIA W SEKCJI WEBINARIA LINK
Zapytaj organizatora o szczegóły