Walidacja metod mikrobiologicznych
Data: 17.04.2019 Miejsce: Warszawa
Czas trwania: 6 h
Cel szkolenia
Celem szkolenia jest zdobycie praktycznej wiedzy dotyczącej procesu walidacji mikrobiologicznych metod analizy żywności.
Szkolenie skierowane do
Szkolenie skierowane jest do wszystkich osób zainteresowanych tematyką związaną z procesem walidacji mikrobiologicznych metod analizy żywności, a szczególnie do pracowników laboratoriów badawczych.
Program
1. Podstawowe pojęcia i techniki dotyczące walidacji metod badawczych
2. Parametry charakterystyki metody ilościowej
3. Parametry charakterystyki metody jakościowej
4. Metody alternatywne
5. Szacowanie niepewności związanej z wynikami badań mikrobiologicznych
6. Ćwiczenia dotyczące walidacji metod badawczych (zajęcia z wykorzystaniem komputerów)
Szkolenie realizowane będzie w godzinach: 10.00 - 16.00
Warunki uczestnictwa
Zgłoszenia przyjmujemy do 04.04.2019 r.
Koszt szkolenia:
549 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 1 osoby z firmy.
499 zł + 23% VAT za osobę: przy zgłoszeniu 2 lub więcej osób z firmy.
Koszt obejmuje: wykłady, materiały szkoleniowe, certyfikat potwierdzający uczestnictwo w szkoleniu oraz przerwy kawowe i obiad.
W razie pytań zachęcamy do kontaktu:
- telefonicznego: (48) 22 783 17 34
- mailowego: szkolenia@jars.pl
Zapytaj organizatora o szczegóły