Walidacja procesu mycia i dezynfekcji w branży spożywczej.
Data: 27.02.2025 Miejsce: ONLINE
Czas trwania: 5 h
Cel szkolenia
usystematyzowanie wiedzy oraz zapoznanie uczestników z praktycznymi aspektami walidacji procesów mycia i dezynfekcji. Omówione zostaną kluczowe elementy, takie jak rodzaje i skład środków myjących, metody analityczne wspierające walidację, wpływ specyfiki walidowanych powierzchni oraz wyzwania związane z biofilmami.
Szkolenie skierowane do
pracowników działu jakości, kierowników nadzoru sanitarnego, osób odpowiedzialnych za utrzymanie higieny i czystości, Koordynatorzy zespołu HACCP, Personel odpowiedzialny za zapewnienie bezpieczeństwa żywności.
Program
Program:
1. Podstawy prawne (przepisy obowiązujące w Unii Europejskiej)
2. Podstawowe definicje: walidacja, weryfikacja procesów mycia
3. Etapy procesu walidacji mycia i dezynfekcji
4. Biofilm – mycie z uwzględnieniem zagrożeń bakteriami Listeria i Legionella
5. Wpływ rodzaju powierzchni na efektywność mycia
6. Metody analityczne do oceny efektywności procesu, w tym szybkie testy
7. Sesja pytań i odpowiedzi oraz podsumowanie szkolenia.
Warunki uczestnictwa
Termin i czas trwania: 27.02.2025 10:00 – 15:00
Koszt udziału w szkoleniu dla 1 osoby: 800 zł netto + 23% VAT*
*Cena obejmuje prelekcje, materiały szkoleniowe, świadectwo ukończenia szkolenia
Tryb szkolenia: szkolenie online
Warunki zgłoszenia i uczestnictwa w szkoleniach stacjonarnych Merieux Nutrisciences dostępne pod adresem:
https://www.merieuxnutrisciences.com/pl/szkolenia-otwarte-formularz-zgloszeniowy/
Zapytaj organizatora o szczegóły