Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Webinar Natureef | PPWR w praktyce: Od teorii do wymagań biznesowych

13 maja w godz. 9:00-13:00 zapraszamy na webinarium, które odpowie na kluczowe pytania dotyczące PPWR (Rozporządzenie w sprawie opakowań i odpadów opakowaniowych ) i jego wpływu na projektowanie opakowań. Dowiesz się, gdzie PPWR znajduje się w przestrzeni prawnej, czasowej i terytorialnej oraz kogo i czego dotyczy.

AGENDA

9:00-9:15 | POWITANIE I WPROWADZENIE – Jaśmina Solecka Natureef

9:15-10:00 | FUNDAMENTY PPWR – CO KAŻDY PROJEKTANT I PRODUCENT POWINIEN WIEDZIEĆ – Karolina Wiszumirska Natureef | Gdzie PPWR znajduje się w przestrzeni prawnej, czasowej i terytorialnej, kogo i czego dotyczy?

10:00-10:30 | ZRÓWNOWAŻONE PROJEKTOWANIE OPAKOWAŃ W ŚWIETLE PPWR – Karolina Wiszumirska Natureef | Na jakie pytania trzeba odpowiedzieć i jakie czynniki wziąć pod uwagę, jakie są wymagania, aby projektować opakowania zgodne z PPWR?

10:30-11:30 | CASE STUDY: ADAPTACJA PORTFOLIO PRODUKTOWEGO DO PPWR – Małgorzata Szymczukiewicz (KB Folie), Marcelina Szweda (PDO), Monika Galińska (Sun Chemical), Jacek Nogacki (Chespa), Damian Jarzębowski (CDM Packaging), Robert Gogolewski (CDM Packaging) | Jakie materiały opakowaniowe mają przyszłość?

11:35-12:20 | RECYKLING ODPADÓW OPAKOWANIOWYCH Z TWORZYW SZTUCZNYCH – NOWE TECHNOLOGIE I WYZWANIA Patrycja Wojciechowska Natureef, Dana Mosora CEFLEX | Jakie technologie recyklingu rozwijają się na rynku i jak to wpływa na projektowanie opakowań?

12:10-12:35 | ZARZĄDZANIE RYZYKIEM NIEZGODNOŚCI W OBSZARZE BEZPIECZEŃSTWA MATERIAŁÓW DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ –  Patrycja Wojciechowska Natureef | Co należy zrobić, aby opakowania były bezpieczne pod względem składu chemicznego, obecności zanieczyszczeń oraz zgodne z wymaganiami rozporządzenia PPWR?

12:35-12:50 | BEZPIECZEŃSTWO MATERIAŁÓW DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ Z PERSPEKTYWY LABORATORIUM BADAWCZEGO: NOWE WYZWANIA, PRAKTYCZNE ROZWIĄZANIA – Marcin Achciński (J.S. Hamilton) | W jaki sposób zapewnić bezpieczeństwo materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością?

12:50-13:00 | PODSUMOWANIE – Jaśmina Solecka, Natureef

Prelegenci webinaru:

  • dr inż. Karolina Wiszumirska, Dyrektor ds. Innowacji Natureef
  • dr hab. inż. Patrycja Wojciechowska, Project Manager Natureef, prof. UEP
  • Dana Mosora, senior consultant CEFLEX
  • Przedstawiciele wiodących firm stowarzyszonych w Natureef Małgorzata Szymczukiewicz (KB Folie), Marcelina Szweda (PDO), Monika Galińska (Sun Chemical), Jacek Nogacki (Chespa), Damian Jarzębowski (CDM Packaging). 

Informacje praktyczne:

  • Data i godzina: 13 maja 2025 r. (wtorek), 9:00 - 13:00
  • Platforma: Online (ClickMeeting)
  • Koszt: Dla członków Stowarzyszenia Natureef udział jest bezpłatny. Cena dla podmiotów spoza Natureef wynosi: 1150,00 zł. Podana cena jest ceną brutto - podstawa zwolnienia z VAT: art. 113 ust. 1 i 9 Ustawa o podatku od towarów i usług.
  • Prezentacje i nagranie z webinarium są dostępne wyłącznie dla Członków Stowarzyszenia Natureef.
  • Rejestracja: zapisy przyjmowane są poprzez formularz online dostępny pod adresem: https://natureef.clickmeeting.com/ppwr-w-praktyce/register
  • Webinar skierowany jest do menedżerów, projektantów opakowań, specjalistów ds. R&D, osób odpowiedzialnych za zgodność z przepisami oraz wszystkich zainteresowanych przyszłością opakowań w UE.

Słowa kluczowe:

Autor: Natureef

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.