Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Wprowadzenie do obrotu nowej żywności

Dostępne non-stop

Cel wydarzenia

Nagranie webinarium z 13.04.2021 r.

Żywność kwalifikowana jako „nowa żywność” coraz częściej pojawia się na naszych stołach. Coraz więcej firm jest też zainteresowanych wprowadzaniem takiej żywności do swojej oferty. Podczas pierwszego e-forum prawa żywnościowego zorganizowanego przez Foodfakty  przybliżona została problematyka wprowadzania żywności, w tym nowej żywności do obrotu. Omówiono też procedurę uzyskiwania zezwolenia na nową żywność wydawanego przez Komisję Europejską. Celem webinarium jest pogłębienie tematyki omawianej podczas e-forum, w szczególności przybliżenie definicji nowej żywności i rodzaju produktów zaliczanych do tej kategorii. Podczas webinarium omówione zostaną wymogi, jakie musi spełnić nowa żywność, aby mogła być wprowadzana na rynek unijny oraz sankcje grożące za jej wprowadzenie bez zezwolenia.  

Wydarzenie skierowane do

  • właściciele zakładów spożywczych
  • specjaliści działu R&D
  • kadra managerska

Program

  • co uważa się za nową żywność?
  • jakie wymogi musi spełnić nowa żywność aby mogła być wprowadzana do obrotu?
  • jakie sankcje grożą za wprowadzanie do obrotu nowej żywności bez zezwolenia Komisji ?

Warunki uczestnictwa

  • Nagranie dostępne jedynie dla klientów Strefy Managera

    Oferta Strefy Managera dostępna wyłącznie dla firm produkcyjnych i handlowych z branży spożywczej, suplementów diety oraz opakowaniowej. Zapoznaj się z ofertą Strefy Managera.

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.